IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Haziran 2020, 03:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başkent Üniversitesi Akademisyen Performans Modeli Nedir?




Başkent Üniversitesi Akademisyen Performans Modeli Nedir?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başkent Üniversitesi Akademisyen Performans Modeli Nedir?

Akademisyen Performans Modeli:
Performans değerlendirmenin, etkili insan kaynakları yönetiminin önemli bir unsuru ve personelin kurumsal amaç doğrultusunda harekete geçirilmesine yönelik güçlü bir araç olduğu bilinmektedir.Bu anlamda, Başkent Üniversitesi akademik personelinin kurum amaç ve hedeflerine olan katkılarını artırmak ve organizasyondaki iş süreçleri ile sosyal iklime dinamizm kazandırmak açısından etkili bir performans değerlendirme sisteminin kurulması önem arz etmektedir.

Yapılan çalışmadadeğerlendirme kriterleribelirlenirken ,Başkent Üniversitesinin kurumsal amacı ve misyonu dikkate alınmıştır. Bu kapsamda öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve araştırma görevlilerinin akademik performanslarınındeğerlendirilmesi sisteminin oluşturulmasına öncelik verilmiş; okutman kadrosunda olan personelimiziçin de farklı bir çalışma yapılmıştır (EK-5). Uzman kadrosunda çalışan personelimiz için ise değerlendirme yapılmamasına karar verilmiştir.Akademik personel için performans kriterleri dört temel grup altında toplanmıştır:a)Yayınlar b)Diğer Akademik Faaliyetler c)Eğitim ve Başarı d) İdari Görevler“ İdari görevler”, sadece akademik idari kadrolarda görevi olan personel için ilave bir oran olarak uygulanmıştır. Başkent Üniversitesi Akademik Personel Performans Değerlendirme Modeli Şekil-1’de açıklanmıştır. Öğretim üyeleri ve öğretim görevlilerinin toplam performans puanının dağılımı; yayınlar (%35), diğer akademik faaliyetler (%30) ileeğitim ve başarıdan (%35) oluşmaktadır. İdari görevi olan akademik personele ise mevcut performans skoruna %10 oranındaidari görev puanı eklenmiştir. Araştırma görevlileri içinayrıbir performans değerlendirme sistemi kurulmuştur.Okutmanlar için performans değerlendirme sistemi,Ekim 2016tarihi itibariyle düzenlenerek yürürlüğe girmiştir.Performans kriterleri (EK-1,2,3) belirlenirken Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Atama ve Yükseltme Yönergesindeki tüm maddeler performans sistemine dâhil edilmiştir. Bu kriterlere 2 ilave olarak,Plastik Sanatlar Alanı Puanlama Çizelgesi ile Müzik Alanı Puanlama Çizelgesi de Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Atama ve Yükseltme Yönergesine bağlı kalınarak hazırlanmıştır (EK-2,3). Ayrıca kurumun stratejik hedefleriyle uyumlu olduğu düşünülen ilave performans kriterleri de belirlenmiştir.

Mevcut atama ve yükseltme kriterlerinden farklı olarak öğrencilerin dönem sonunda öğretim elemanını değerlendirme puanları da performans değerlendirme sistemine eklenmiştir.Bu yöntemle öğrencilerin öğretim elemanının etkinliğini değerlendirmesive performansa yansıtılması mümkün olmuştur.Öğrenci değerlendirmeleri, bir akademik yıl içerisinde değerlendirme yapan öğrenci sayısı toplamının ortalamapuanının alınmasıyla saptanmıştır.Performans kriterlerine ilişkin puanlar belirlenirken, Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Atama ve Yükseltme Yönergesindeki puanlama sistemi birebir kullanılmış, puanlamada uyumsuzluk olmaması ve mevcut sistemin (Akademik Bilgi Toplama Aracı- ABTA)etkinliğinin sürdürülmesi de amaçlanmıştır.3 Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Atama ve Yükseltme Yönergesinde bulunmayan ve ilave edilen kriterlerinpuanlarıbelirlenirken diğer kriterlerin ağırlıkları ve puanları ile uyumlu olması sağlanmıştır. İlaveedilenperformans kriterleri ABTA’ya e klen erek bilgi toplama işleminin otomasyon ile yapılması sağlanmıştır.

Değerlendirme süreci, 01.10.2014 tarihinden başlamak üzere işletilmiş veher yıl1 Ekim-31 Mart ve 1 Nisan-30 Eylüldönemleri dikkate alınarak puanların hesaplanarak geri besleme yapılması ve bir yılsonunda toplam performans puanı hesaplanarakdeğerlendirilmesi sürecine geçilmesi sağlanmıştır.Kurulan performans sisteminin işleyişini sınamak amacıyla,ABTA veri tabanından elde edilmiş bir örneklemilepilot çalışma gerçekleştirmiştir. Buna bağlı olarak hangi puan aralıklarının,performans sonuçlarının yorumlanmasında kullanılacağına ilişkin aşağıdaki tablo geliştirilmiştir.Bu aralıklar akademik personelin bireysel hedeflerini geliştirirken kullanabileceği birer tutamaktır. Dolayısıyla, performans çıktılarının,hangi aralıklar vehangi amaçlarla kullanılacağı hususu da Rektörlük makamınıntakdiri ve yetkisindedir.

Özel durum olarak, araştırma görevlilerinin toplam performans puanı; bölüm başkanları/program sorumlularının bu kadroda çalışanlar için yaptıkları kişisel değerlendirmeleri ile akademik katkıdan aldıkları puanla hesaplanmaktadır (EK-4). Araştırma görevlilerinin kişisel çalışmalarına ilişkin veriler de ABTA üzerinden girilmektedir. Elektronik ortamda bölüm başkanlarının, araştırma görevlilerinin performanslarını değerlendirmeleri sağlanmıştır.Araştırma görevlilerinin performans puanlarının sınıflanması ve yorumlanması,değerlendirme sonuçlarına göre Performans Ölçme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından gerçekleştirilmektedir.


BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

__________________

English Preparatory Department
School of Foreign Languages
Assistant English Teacher
Ankara Baskent University
2017-18

“Benim, senden öncem ve senden sonram yok, yalnızca sen varsın...”
C.A - 31.12.2010 - ∞

English Language and Literature
Faculty of Humanities and Letters
Ankara Bilkent University
2010-15
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başkent üniversitesi ile ilgili


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başkent Üniversitesi Ön Değerlendirme Komisyonu Görevi Nedir? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 02 Haziran 2020 03:33
Başkent Üniversitesi'nde Ek Sınavlar Nedir, Ne Değildir, Nasıldır? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 02 Haziran 2020 03:16
Başkent Üniversitesi'nde Öğrencinin Başarı/Başarısızlığı Nedir? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 02 Haziran 2020 03:16
Başkent Üniversitesi'nde Doktora Programının Amacı Nedir? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 01 Haziran 2020 21:39
Başkent Üniversitesi Senatosunun Görevleri Nedir, Ne Değildir? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 01 Haziran 2020 18:23