IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Haziran 2020, 03:33   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başkent Üniversitesi Erasmus+ Başvurusu Sonrası Neler Olmalı?






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başkent Üniversitesi Erasmus+ Başvurusu Sonrası Neler Olmalı?

- Başvuru formunuz karşı üniversiteye ulaştıktan sonra vize işlemlerinde kullanılmak üzere kabul mektuplarınız size postalanacaktır.Bu belgenin gün/ay/yıl olarak eğitim sürenizi içermesi önemlidir. Çünkü hem hibeniz bu süreye göre hesaplanacak hem de vizenizi bu belgedeki tarihlere göre alacaksınız. Bu belgenin e-posta çıktısınıveya fotokopisiniKoordinatörlüğümüze teslim etmeniz gerekmektedir.Kabul mektupları Koordinatörlüğe teslim edildiğinde,öğrencinin Erasmusöğrencisi olarak seçildiğinive alacağı hibe tutarını içeren vize işlemleri için gerekli resmi yazı 3 güniçerisinde hazırlanır.

- Bu arada, pasaport işlemlerini gecikmeden başlatınız. Pasaportunuzun en az 1 yıllık süresi bulunması gerektiğini unutmayınız. Pasaport sürenizi uzatacaksanız veya pasaport alacaksanız Pasaport Harcı Muafiyet Belgesi, Rektörlüğümüze başvurmanız sonucunda size iletilecektir. Alacağınız bu belge sadece süre harcı ücreti muafiyetini kapsamaktadır; pasaport defter tutarı ücretinden muaf olamazsınız. Rektörlükten alacağınız onay yazısı ile Ulus'taki Ankara Vergi DairesiBaşkanlığına (Adresi: Hükümet Cad. No: 8 Ulus / ANKARA)gidilmesi gerekmektedir.(Rektörlükten alınacak belgeler için öğrencinin karşı kurum tarafından kabul onayı almış olması beklenir.)

- Gideceğiniz ülkenin vize başvuru şartlarını öğreninizve sizin sorumluluğunuzda olan belgeleri hazırlamaya başlayınız. Vize almak bazen uzun sürmektedir. Seyahat/ Sağlık sigortanızı yurt dışında bulunacağınız dönemi kapsayacak şekilde yaptırınız. Bu sigorta hem çoğu üniversitelerin Erasmus başvurusunda hem de vize başvurusunda istenmektedir.

Karşı üniversiteden kabul mektubunuz geldikten sonra, vize işlemleri sürecinde UİK olarak biz size bir hibe yazısı yazıyoruz. Bu yazı; Erasmus anlaşması kapsamında belirtilen tarihlerde gideceğiniz ülkede kalacağınız süre boyunca size Ulusal Ajans tarafından belirlenen miktarda aylık hibe yatacağına dair bir yazıdır. Yani bu yazıyla oradaki masraflarınızın bir kısmını Erasmus hibesiyle karşılayabileceğinizi temin etmiş oluyorsunuz. Fakat, bazı konsolosluklar için bu hibe yazısı yeterliyken, bazı konsolosluklar için yeterli olmamaktadır. Bazı konsolosluklar gideceğiniz ülkede, kalacağınız zaman süresince, oradaki ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek minimum maddi tutarı bir banka hesabında görmek isteyebiliyorlar. Böyle durumlarda, o konsolosluğun belirlediği minimum maddi tutarı maddi olarak gösterebilmek için herhangi bir bankadan Euro hesabı açtırıp, bu hesaba para yatırmanız gerekmektedir. (Yatıracağınız miktarı hesaplamak için: Konsolosluğun belirlediği minimum miktardan, bizim size vereceğimiz toplam miktarı çıkarıp, geri kalan kısmı bankaya yatıracaksınız). Böylece orada kalacağınız süre boyunca her türlü ihtiyacınızı karşılayabilecek maddi duruma sahip olduğunuzu hem bizim hibe yazımızla hem de banka hesap cüzdanıylagöstermiş oluyorsunuz. Vizenizi aldıktan sonra o bankadaki paranızı geri çekebilirsiniz.

- Karşı üniversiteden kabul mektubunuz geldikten sonra, hem Erasmus hibesi alabilmeniz için hem de vize sürecinde de kullanmak için en az 30.000 Avro teminatlı Sağlık Sigortasını (Health Insurance Coverage) yaptırmanız gerekmektedir. İsteyen öğrenciler Mesuliyet (Liability Insurance Coverage) ve Kaza (Accident Insurance Coverage) sigortalarınıda isteğe bağlı olarakyaptırabilirler. Bu iki sigorta öğrenim öğrencileri için zorunlu değildir.

- Yurtdışına çıkmadan önce, burslu öğrenci değilseniz kayıt sürecinde Başkent Üniversitesi’ne eğitim ücretinizi ödemelisiniz. Fakat ders seçimi yapmamalısınız.

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

__________________

English Preparatory Department
School of Foreign Languages
Assistant English Teacher
Ankara Baskent University
2017-18

“Benim, senden öncem ve senden sonram yok, yalnızca sen varsın...”
C.A - 31.12.2010 - ∞

English Language and Literature
Faculty of Humanities and Letters
Ankara Bilkent University
2010-15
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başkent üniversitesi ile ilgili


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başkent Üniversitesi Erasmus+ Öğrenci Kabülü Sonrası Ne Olur? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 03 Haziran 2020 03:33
Başkent Üniversitesi Erasmus+ Genel Not Ortalaması Şartı Nedir? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 03 Haziran 2020 03:33
Başkent Üniversitesi Erasmus+ Programı Genel Şartları Nelerdir? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 03 Haziran 2020 03:33
Başkent Üniversitesi Erasmus+ Programına Kim/Kimler Başvurabilir? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 03 Haziran 2020 03:33
Başkent Üniversitesi Erasmus+ Programı Nedir, Ne Değildir? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 03 Haziran 2020 03:33