IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Eğitim Haberleri (https://www.ircforumlari.net/egitim-haberleri/)
-   -   Hibrit eğitim modeli nedir? (https://www.ircforumlari.net/egitim-haberleri/877006-hibrit-egitim-modeli-nedir.html)

Halsey 03 Ağustos 2020 11:58

Hibrit eğitim modeli nedir?
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Corona virüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Okulların açılma tarihiyle ilgili konuşan Koca,"Okullardaki eğitimin uzaktan, hibrit veya karma eğitim tarzında mı olacağı konusunda Bakanlık ile Bilim Kurulundaki arkadaşlarımız çalışıyor" dedi. Peki, hibrit nedir? Hibrit eğitim modeli nasıl uygulanır?



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]





Corona virüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında basın toplantısına katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüs önlemleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) geçtiğimiz günlerde okulların açılma tarihini 31 Ağustos olarak açıklamıştı.

Okulların açılma tarihi de sorulan Fahrettin Koca, "Okullardaki eğitimin uzaktan, hibrit veya karma eğitim tarzında mı olacağı konusunda Bakanlık ile Bilim Kurulundaki arkadaşlarımız çalışıyor" dedi.


HİBRİT NEDİR?

Hibrit, kelime anlamı olarak 'melez' anlamına gelmektedir. Aynı zamanda teknolojide 'İki farklı güç kaynağının bir arada bulunması' durumunda da kullanılır.

HİBRİT EĞİTİM MODELİ NEDİR?

Hibrit eğitim modeli, harmanlaşmış öğrenme olarak da bilinmektedir. Karma eğitimde denen hibrit eğitim modeli, online eğitim modelinin ve yüz yüze eğitim modelinin birlikte uygulanması anlamına gelmektedir.

Harmanlaşmış öğrenme, web tabanlı öğretim olanağıyla öğrencilerin dilediği yerden, dilediği zamanda çalışabilmesine imkan tanır. Aynı zamanda da öğretmen ve öğrencilerin yüz yüze öğrenme ortamında da tartışabilme olanağı sunar.














Kaynak: NTV


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:12.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net