IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Eylül 2020, 08:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
KYK burs başvurusu 2020 ne zaman?




Üniversite sınavına giren binlerce öğrencinin merak ettiği KYK yurt ve burs/kredi başvuruları ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı açıklama yaptı. YKS yerleştime sonuçlarının ardından Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nden KYK yurt ve burs başvuru tarihleri bekleniyor.KYK YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN?YKS sınavı ve tercihler sonrası beklenen 2020 KYK yurt başvuru tarihi henüz açıklanmadı. Ancak KYK yurt başvuruları geçen sene yani 2019 yılında 19 Ağustos'ta başlayıp 26 Ağustos'ta son bulmuştu.Yapılan açıklamada da; "Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruya ilişkin her tür bilgiye Gençlik ve Spor Bakanlığı (gsb.gov.tr) ve Genel Müdürlüğümüzün resmi internet adreslerinden (kygm.gsb.gov.tr) ulaşabilecektir.

Gelişmeler Bakanlığımızın sosyal medya hesaplarından da (@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]sporbak) takip edilebilir." ifadeleri yer aldı.KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?2020 KYK burs başvuru tarihleri ile ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor. 2019 yılında 21 Ekim Pazartesi günü saat 23.59'a kadar devam eden burs başvuruları, e-Devlet üzerinden alınmıştı.KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?ÖSYM yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından yurtkur.gsb.gov.tr adresi üzerinden adaylara duyurulur. Başvurular e-Devlet üzerinden alınır ve bu sebeple e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin PTT'lerden şifrelerini temin etmeleri gerekir.KYK KREDİ VE BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?Belirlenen tarihler arasında yine e-Devlet üzerinden alınan başvurular için öncelikle e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin T.C. kimlik numaraları ile PTT'lerden şifre almaları gerekiyor. Ya da diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

Sisteme girişin arındından Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından oluşturulan "Burs/Öğrenim Kredisi Başvurusu" sayfasında yer alan form doldurulmalıdır.KİMLER KYK YURT BAŞVURUSU YAPABİLİR?1. Yükseköğretim Kurumları Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra e-devlet portalı üzerinden yapılmaktadır. Normal öğrenim süresinde öğrenimlerini tamamlayamayan öğrencilere bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkânı sağlanır, bu öğrenciler ara sınıf öğrencileri ile birlikte başvuru yapacaklardır.

2. ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler,3. Özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler,4. Başvurularını Genel Müdürlükçe belirlenecek süre içinde e-devlet portalı üzerinden yapacaklardır.5. Değerlendirme sonuçları; Kurumumuz internet sayfası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden duyurulmaktadır.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kyk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yükseköğretim Kurumlarında Burs Alma/Burs Verme İşlemleri Nedir? Kalemzede Eğitim Haberleri 0 13 Mayıs 2020 23:36
YÖKDİL başvuruları sona eriyor! 2020 YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır, sınav ne zaman? Beatrice Sınavlar ve Hazırlık 0 16 Ocak 2020 18:53
KYK öğrenim kredisi başvuru tarihleri belli mi? KYK burs başvuruları ne zaman? Sanem Eğitim Haberleri 0 08 Ekim 2018 14:28
KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Türk Eğitim Haberleri 0 06 Aralık 2015 00:38
Burs Veren Vakıf ve Kurumlar 2014-2015 İstanbul yurt ve burs rehberi Violent Eğitim Haberleri 0 07 Aralık 2014 20:51