IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Kasım 2018, 16:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dolar ne kadar oldu?




ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışlarına devam edeceği beklentisiyle Cuma günü yükselen dolar/TL, haftaya Cuma günkü kapanışına yakın 5.47 seviyelerinden başladı.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





ABD piyasalarının tatil nedeniyle kapalı olacağı bugün içeride Eylül ayı ödemeler dengesi verisi izlenecek. Ekonomik aktivitenin yavaşlaması ve kurdaki yükselişin ithalat maliyetlerini yukarı çekmesi sonucu ithalatta azalma ve dış ticaretteki daralmaya paralel cari dengenin Eylül’de 2 milyar dolar fazla vermesi bekleniyor.






Dolar ne kadar oldu?


Dolar/TL 5.4761/5.4806'dan, euro/TL ise 6.1926/6.1995'ten işlem görüyor.




Dolar/TL geçen hafta 5.30 ile test ettiği üç ayın en düşük seviyelerinden Fed’in faiz artışlarına devam edeceği algısıyla birlikte yönünü yukarı çevirdi ancak Cuma günü Hazine’nin bu hafta yapacağı altı ihaleden üçünün yapılmayacağını açıklamasıyla 10 yıllık gösterge tahvil faizi ile birlikte geriledi.


“SAKİN BİR ORTAM BEKLEYEBİLİRİZ”

Bir bankacı, “Bugün ödemeler dengesi verisi açıklanacak. Ancak genel olarak gelişmekte olan ülke para birimleri ve dolar endeksine paralel bir seyir görebiliriz. ABD piyasalarının bugün kapalı olması nedeniyle öğleden sonra nispeten sakin bir ortam bekleyebiliriz” dedi.
Dolar geçen haftaki kazanımların ardından bu haftaya da yükselişle başladı. Fed’in para politikasını sıkılaştırmaya devam edeceği beklentileri doları tekrar 16 ayın zirvesine yaklaştırdı.
Fed faizleri Aralık ayında 25 baz puan, 2019’da ise iki defa daha artırmayı planlıyor. ABD ekonomisindeki büyüme ivmesi ve artan ücretlerin yarattığı enflasyon baskısı Fed’in faizleri artırmasına imkan veriyor.
ABD seçimleri, İran yaptırımlarına tanınan muafiyet, Brexit süreci, ABD faiz kararları küresel piyasalarda yön belirleyici unsurlar olarak takip ediliyor. Türkiye özelinde ise ABD-Türkiye ilişkilerindeki iyileşme izleniyor.


TCMB’nin TL faizini yüzde 24’e yükseltmesi, ABD-Türkiye ilişkilerinde iyimser seyir, İran yaptırımlarından muafiyet ve atılan adımların da desteğiyle kur son üç ayda 7.24’ten 5.3025’e kadar geriledi. En düşük seviye ise geçen hafta test edildi.
TL’deki yüzde 35 değer kazancı ardından ise kur 5.30’lu seviyelerden geçen hafta 5.50’ye doğru kademeli yükseldi. Bankacılar kurdaki yükselişte kâr realizasyonunun da etkili olduğunu belirttiler.
Tahvil-bono piyasasında ise Cuma günü Fed sonrası işlem bazında yüzde 17.80’li seviyelere gelen 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik getirisi spot kapanışta ortalama yüzde 17.73 oldu. Valörde ise getiri yüzde 17.02’ye kadar geriledikten sonra yüzde 17.12 seviyesinden kapandı.
İki yıllık gösterge tahvilde bileşik faiz ise Cuma günü spot kapanışta yüzde 21.72, valörde son işlemde yüzde 21.71 seviyesinde gerçekleşti.
Hazine, Cuma günü yurtdışı piyasalardan yapılan öngörülenin üzerinde borçlanma ve bu yıl için alınan tasarruf tedbirleri sayesinde finansman ihtiyacının azaldığını belirterek, bu hafta yapılacağı duyurulan altı ihaleden üçünün yapılmayacağını açıkladı.
Hazine açıklamasında, 2018 yılı net borçlanma limiti de dikkate alınarak yurt içi piyasada yapılan iç borçlanma tutarının azaltılması ve faiz giderlerinin düşürülmesi amacıyla 12 Kasım’da yapılacağı açıklanan 10 yıllık TÜFE’ye endeksli tahvil ile 13 Kasım’daki 10 yıllık sabit kuponlu tahvil ve 7 yıllık değişken faizli tahvil (FRN) ihalesinin yapılmayacağı duyuruldu.
Bu açıklama ile gösterge 10 yıllık tahvilin bileşik getirisi Cuma günü yüzde 17.80’li seviyelerden yüzde 17.02’ye kadar geriledi.

REUTERS

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dolar, dolar ne kadar, euro, eylül ayı, merkez bankası, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dolar ne kadar oldu? Dün hareket yaşayan dolar kurunda son durum… Sanem Ekonomi Haberleri 0 24 Ekim 2018 15:39
Dolar ne kadar oldu? Gözler 12 Ekim’de! İşte Dolar/TL kuru… Sanem Ekonomi Haberleri 0 08 Ekim 2018 14:47
Dolar ne kadar oldu? Sanem Ekonomi Haberleri 0 24 Temmuz 2018 15:25
Dolar/TL ne kadar oldu? Dolar fiyatlarındaki son durum… Sanem Ekonomi Haberleri 0 28 Mayıs 2018 14:12
Dolar yeniden 3 lira sınırında /(Dolar ne kadar oldu?) AngeL Haber Arşivi 0 14 Aralık 2015 16:20