IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By vioLeta

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 14 Nisan 2019, 19:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Etkileşimde Olduğunuz Sürece Ruhunuzu Emmeye Devam Edecek İnsan Tipi




Etkileşimde Olduğunuz Sürece Ruhunuzu Emmeye Devam Edecek İnsan Tipi: Pasif Agresif

Pasif agresif yapıya sahip insanları neden bir an önce hayatınızdan çıkarmanız gerektiğine dair güzel bir yazı.
iflah olmaz bir gayrimemnun olmak, bir nevi suskunluğum asaletimdendir sendromudur pasif agresiflik.

insanlığın karadeliği, yakınlarında olduğunuzu ilk fark ettiğiniz anda şener şen koşuşu ile kaçmanız size ömrünüzdeki mutlu yıllar olarak geri dönecektir. erken teşhis hayat kurtarır, eğer geç kalırsanız, kurtulmakta çok daha fazla zorlanacaksınız.


etkileşimde bulundukları insanlar için hayatı çekilmez kılacaklardır

kendinizi sürekli güçsüz, yetersiz, haksız, suçlu ve birisini memnun etmeye çalışıyor hissedeceksiniz. unutmayın asla memnun olmayacaklar ve bunun sizinle hiçbir alakası yok. eğer çok fazla etkileşimde kalırsanız, kurtulduğunuzda normal hayata geri dönmekte zorlanacaksınız, daha sonrasında ise, başka insanların da pasif agresif olduğunu düşünecek, söylenen her şeyin altında acaba ne demek istiyor paranoyası yaşayacaksınız. olabildiğince erken kurtulmaya bakın.

dengesizlik, ne istediğini bilmeme, kararsızlık, suskunluk, beni kimse anlamıyorculuk. eğer bir insanda bunları birkaç defa deneyimledi iseniz, pasif agresif olma olasılığı yüksektir ve kaçış planınızı yapmaya başlayın. bir insandan sürekli, bilmiyorum, fark etmez, peki gibi kelimeler duyuyorsanız, hayatınız mahvolmaya başlamak üzere, kendinizi kurtarın, çünkü bir pasif agresifi kimse kurtaramaz.

kendinizi bir kurtarıcı rolüne bürümeyin, bir pasif agresifi mutlu etmeye, memnun etmeye çalışmayın

arada size vereceği ufacık memnuniyet ödüllerine kanmayın, devam etmeyecek, her ne yaparsanız yapın kalıcı bir çözüm sunamayacaksınız. bunun psikolojik bir rahatsızlık olduğunu unutmayın, sizin yapabileceğiniz hiçbir şey yok, yapmanız gereken de hiçbir şey yok, fark ettiğiniz anda kaçıp kendinizi kurtarmak yapabileceğiniz tek mantıklı şey aksi durumda daha ileride bir gün bunu fark edip yine kaçıp gideceksiniz, tek farkı hayatınızdan daha çok zaman çalınmış olacak, ve hayata geri adapte olmakta daha çok zorlanacaksınız.

bir pasif agresif ile etkileşimde olduğunuz süre boyunca sürekli olarak ruhunuz emilecek, ölmeyeceksiniz ama sürüneceksiniz çünkü ölmenize izin vermeyecek.

eğer bir pasif agresif ile iletişiminiz olduğunu fark ettiyseniz, şunlara dikkat edin

- bir pasif agresifi asla memnun edemezsiniz, denemekten vazgeçin.
- bir pasif agresiften vazgeçtiğinizde, size küçük yemler atacaktır, bu yemleri yemeyin.

- eğer siz de pasif agresif değilseniz, pasif agresif’le pasif agresif olmayın, olmaya çalışmayın, olamayacaksınız ve bu sizi daha da yoracak.

- unutmayın, bir karadeliğin içine çekiliyorsunuz, eğer çok fazla maruz kalırsanız, oradan bir daha asla çıkamayabilirsiniz, olabildiğince erken kaçmaya bakın.

- siz müneccim değilsiniz, bunu kabullenin.


bir pasif agresif size her zaman çekici gelecek, söylemediği şeylerin neler olduğunu merak edecek, onu nasıl mutlu edeceğinizi düşünüp duracaksınız

daha da kötüsü bunu isteyeceksiniz. merak duygunuz çok artacak. şundan emin olun, o suskunluk asaletten değil ve bir şey söylemiyor/söyleyemiyor olması naifliğinden değil. çoğu zaman söyleyecek bir şeyi olmadığı için. aslında hiç merak edilecek bir insan değil. sadece içi boş bir kutuya kilit koyuyor ve siz de o kutunun içinde ne olduğunu merak edip, kilidi açmaya çalışıyorsunuz. çalışmayın, kutunun içi boş.

eğer bir pasif agresife uzunca bir süre maruz kaldı iseniz, şundan emin olun, tüm insanlar böyle değil. etrafta gayet normal, ne istediğini söyleyebilen, ne istemediğini söyleyebilen insanlar var. böyle insanlar çok sayıda varken, pasif agresif insanlar ile uğraşmak çekilir dert değil.

pasif agresif insanlar sizi sinirli hale getirecektir, sonrasında siz de sinirli bir insan olduğunuzu düşünmeye başlayacaksınız

sinirli olmanızın tek sebebi karşınızdaki tepkisizlik. ne derseniz deyin, ne yaparsanız yapın, karşınızdaki insandan normal bir tepki alamayacaksınız. kendinizi değersiz ve söylediği, yaptığı hiçbir şeyin bir önemi olmayan bir insan gibi görmeye başlayacaksınız. değilsiniz, karşınızdaki insan pasif agresif bozukluğa sahip ve bunun bir çözümü yok, hastalıklı bir insan ile karşı karşıyasınız, bunu düzeltemezsiniz.

ortada bir sorun var ise, o sorun çözülür. konuşarak çözülür, kavga ederek çözülür, iyi veya kötü çözülür ama çözülür. pasif agresif insanlarda ise sorunun ne olduğunu hiçbir zaman bilemezsiniz, sürekli tahmin etmeye çalışırsınız, çoğunlukla hiçbir zaman sorunu öğrenemezsiniz. güç bela tahmin edebilmeyi başarırsanız da, sonrasında o sorunun çözümü için enerjiniz kalmamıştır ve zaten karşı taraf da çözme taraftarı değildir. sonsuz döngüden asla çıkamazsınız.

size masum, utangaç ve her zaman kurban rolünde göründüğü için, iyi niyetli olduğunu düşünüp pasif agresif insanlara acıyabilir, daha da kötüsü onlara inanabilirsiniz. o masumluklarının ve utangaçlıklarının altında yatanları gördüğünüzde çok geç olmaması için, işaretleri olabildiğince erken anlamanız gerekiyor.

eğer aşağıdaki gibi bir diyaloğun içinde buldu iseniz kendinizi, tebrikler, nur topu gibi bir pasif agresif ile uğraşıyorsunuz. kaçın

pasif agresif : bugün canım çok sıkkın.

siz : ne oldu?

pasif agresif : boşver. (önemli değil, neyse)

unutmayın, sorunu öğrenmeye devam etmek için, ne oldu, söyle, önemli bir şey mi, ne var vb. sormaya devam etseniz de, sadece daha çok içine çekileceksiniz, yine de cevabı hiçbir zaman öğrenemeyeceksiniz. kaçın, yoksa ölüm gibi bir şey olacak ama kimse ölmeyecek.

kaçın.


Alıntı.

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
insan tipleri, kişilik, kişisel gelişim, pasif, pasif agresif, psikoloji, ruhsal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
En Gıcık Olduğunuz İnsan Tipi? Ein IF Anketler 94 08 Aralık 2021 09:44
Bu Hataları Yapmaya Devam Ettiğimiz Sürece, Allah ın Sünnetini Yaşayamayız. halukgta Genel İslami Konular 0 10 Şubat 2018 13:47