IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Ekonomi Haberleri (https://www.ircforumlari.net/ekonomi-haberleri/)
-   -   Fatih'i, Yavuz'u milli savaş gemileri koruyor (https://www.ircforumlari.net/ekonomi-haberleri/827101-fatihi-yavuzu-milli-savas-gemileri-koruyor.html)

BLueMooN 27 Haziran 2019 10:54

Fatih'i, Yavuz'u milli savaş gemileri koruyor
 
Akdeniz’de yaşanan gerilim, Türk donanmasına güç veren milli projelerin önemini bir kez daha ortaya koydu. Üç korvet, sondaj yapan gemilere eşlik ederken, üç geminin daha yapımı sürüyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Akdeniz’de yaşanan petrol ve doğalgaz geriliminde, Kıbrıs garantörlüğü ve uluslararası hukuğa dayanan haklar kapsamında geri adım atmayan Türkiye, sondaj çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor. Sondaj gemilerimize yönelik tehdit ve olası tacizlere karşı koruma görevini ise, TSK Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine giren yerli ve milli savaş gemilerimiz yapıyor. Savunma sanayiinde yerli ve milli şahlanış kararlılıkla sürüyor.

ÜÇÜ ENVANTERE GİRDİ

Bu kapsamında 2004 yılında başlatılan milli gemi (MİL-GEM) projesi de hızla ilerliyor. Proje çerçevesinde Türk Donanması’na güç verecek 8 yerli savaş gemisinden 3’ü Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girerek hizmete başladı. Doğu Akdeniz’de petrol ve doğalgaz arama çalışması yapan sondaj gemilerimiz, tamamen yerli ve milli Heybeliada, Büyükada ve Burgazada korvetleri tarafından korunuyor. Son teknoloji ürünü donanım ve silahlara sahip üç yerli korvet, olası tehdit ve tacizlere karşı caydırıcı güç olarak Akdeniz’de nöbet tutuyor. Yapımı süren Kınalıada korveti ise 2020 yılında denize inecek.

Türk F-16'ları 'Yavuz'u selamladı

Türkiye'nin ‘Fatih’ten sonra ikinci petrol arama gemisi olan ‘Yavuz’, Akdeniz’e ulaştı. Doğu Akdeniz’de ağırlıklı olarak görev yapacak ‘Yavuz’ bölgeye giderken, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F-16 uçakları tarafından selamlandı. Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklara, gemiye olası bir taciz için AIM120 ve AIM9 tipi hava hava füzelerinin yüklenmesi dikkat çekti. Geçişi yapan Türk pilotlar, o anı çekilen fotoğrafla ölümsüzleştirdi. Geminin sondaj çalışmaları Yunan ve Rumları alarma geçirmişti.

6 denizaltı inşa ediliyor

Milli denizaltı projesiyle de 6 gemi inşa edilecek. TCG Pirireis, 2021'de tamamlanacak. TCG Hızırreis ve TCG Muratreis ve TCG Aydınreis'in inşaları sürüyor. TCG Seydialireis ve TCG Selmanreis'in de yapımına başlanacak.



Alıntıdır:

beston 27 Haziran 2019 11:13

Cevap: Fatih'i, Yavuz'u milli savaş gemileri koruyor
 
Konu o kadar değerli ki konunun altında yorum yapan yok

ZaLim 27 Haziran 2019 21:21

Cevap: Fatih'i, Yavuz'u milli savaş gemileri koruyor
 
Alıntı:

beston Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042106788)
Konu o kadar değerli ki konunun altında yorum yapan yok

Hükümetin başında ERDOĞAN değil başka biri olsaydı o zaman görürdün yorum sayısını usta. İyiyi de kötüyü de görmek gerek ancak ne yazık ki göremiyoruz, tek pencereden bakıyoruz her yere

L_ 27 Haziran 2019 21:28

Cevap: Fatih'i, Yavuz'u milli savaş gemileri koruyor
 
Yakarız bu gezegeni yakarız !


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:33.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net