IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Nisan 2021, 15:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tarladan bizzat topladıkları çileği 15 liraya satın alıyorlar





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Adana'da 3 yıl önce çilek ekili 10 dönüm tarlasını şehir karmaşasından kaçıp, doğada vakit geçirmek ve meyve toplamak isteyenlere açan Emre Yıldırım, korona nedeniyle ilgi artınca 60 dönümde ekim yapmaya başladı. Tarlada ilk yıl 15 bin kişiyi ağırlarken bu yılın ilk çeyreğinde 200 bin kişiyi ağırladığını söyleyen Yıldırım, "Gelenler sepetlerini ellerine alıyorlar, topladıkları taze çilekleri ücretsiz yiyorlar. Sepete doldurup götürecekleri çilekleri kilosu 15 TL'ye satın alıyorlar." dedi.

Kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Sarıçam ilçesi Çiçekli Mahallesi'nde, 2018 yılında 10 dönüm tarlasında örtü altında çilek üretmeye başlayan Emre Yıldırım (28), bir süre sonra tarlasını şehir karmaşasından uzaklaşıp meyve toplamak isteyenlerin ziyaretine açtı. Doğayla iç içe olan çiftliğe aileleriyle gidenler, elleriyle topladıkları çilekleri ücretsiz yerken, sepetlere doldurduklarını ise satın alıyor. Koronavirüs sürecinde insanların doğaya daha çok ilgi göstermesi nedeniyle çiftliğin ziyaretçi sayısı artınca Yıldırım, üretimini 60 dönüme yaydı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


KİLOSU 15 TL

Emre Yıldırım, çiftliğe gelenlerin temiz havanın ve elleriyle topladıkları çileklerin tadını çıkardığını kaydetti. Tarlada fotoğraf çektirilip, sosyal medyada paylaşmasıyla ilginin her geçen gün daha da arttığını kaydeden Yıldırım, üretime başladıkları ilk yıl 15 bin kişiyi, ikinci yıl 300 bin kişiyi ağırlarken 2021 yılının ilk çeyreğinde 200 bin kişiyi ağırladıklarını söyledi. Yılda 500 bin kişiyi ağırlamayı hedeflediğini anlatan Yıldırım, "Pandemiden bunalan insanlar kendilerini buraya atmaya başladı. Gelenler sepetlerini ellerine alıyorlar, dalından kopardıkları taze çilekleri ücretsiz yiyorlar. Sepete doldurup götürecekleri çilekleri kilosu 15 TL'ye satın alıyorlar. Gelenler de çok memnun biz de çok memnunuz. Sezonda 200 ton çilek üretiyoruz ve hasadımız yılın 9 ayı devam ediyor" dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


"BURAYA GELMEK BİZİ RAHATLATTI"

Oğluyla çilek toplamaya gelen Büşra Buğur (23) ise tarlada çok güzel vakit geçirdiğini belirterek, Burada çok güzel konsept oluşturulmuş. Çocuklar doğayla iç içe ve çileğin nasıl yetiştiğini görüyorlar. Koparıp tadına bakıyorlar. Buraya gelmek biraz rahatlattı açıkçası. Parklar ve kapalı alanlar yasak olduğu için böyle açık havada vakit geçirdik diye konuştu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


"AÇIK HAVADA OLMAK BANA İYİ GELİYOR"

Sosyal medyadaki paylaşımlar nedeniyle tarladan haberdar olduğunu aktaran hemşire Esra Cangül (33) de havaların ısınmasıyla kendini doğaya attığını dile getirdi. Cangül, Pandemi sürecinde sağlık çalışanı olduğum için kapalı alanda maskeyle çok fazla vakit geçirdim. Açık havada olmak bana iyi geliyor. Hatta ilk geldiğimde sadece çilek tarlasında yürüdüm daha sonra çilek toplamaya başladım dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
yok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ceset satın alıyorlar Seth Haber Arşivi 1 04 Kasım 2014 11:51