IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ekim 2021, 18:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbul'da ekmeğe zam yolda




Ekmekte şu sıralar zam tartışması var. İstanbul Fırıncılar Odası, fiyatların artırılması için talepte bulundu. Eğer kabul edilirse 220 gram ekmek 2 liradan 2,5 liraya çıkacak. Bazı fırınlar ise kararı beklemeden zammı yansıttı.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ekmekte fiyat ve gramaj tartışması yaşanıyor.

İstanbul Fırıncılar Odası, Valilik ve Ticaret Odası'na ekmek fiyatında artışa gidilmesi için talepte bulundu.

Fırıncılar zam talebinin en büyük nedenini un fiyatlarındaki artış olarak gösterdi.

Bazı ilçelerde ekmek 2,5 liraya satılmaya başlandı. Fırıncılar ekmeğe zam değil gramaj artışı yaptıklarını söylese de, aradaki farkı anlayamayan vatandaş tepki gösterdi.

EKMEKTE GRAMAJ KARMAŞASI

İstanbul Fırıncılar Odası Yönetim Kurulu, gerçekleştirilen ekim ayı olağan toplantısında, artış gösteren un fiyatları, enerji maliyetleri ele alındı. Diğer yandan 230 gram ekmeğin 2,5 lira olması da talep edildi.

Zam talebi için tekrar başvuru yapıldı. Zam süreci şu an değerlendirme aşamasında ama bir çok ilçede ekmek 2,5 liraya satılmaya başlandı.

Fırıncılar ekmeğe zam değil gramaj artışı yaptıklarını söylese de, aradaki farkı anlayamayan vatandaş bu karara itiraz etti. Fırınlarda ekmeğin fiyatı ve gramajı arttı ancak ayar tutmadı. Bazı fırınlar gramajı 230 grama, bazıları ise 270 grama çıkarttı. Ancak vatandaş ne 30 gramlık ne de 70 gramlık farkı satın aldığı ekmeklerde anlayamadı.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
"BİZE FIRSATÇI DİYORLAR AMA MECBURUZ"

Beşiktaş'ta fırın işleten İbrahim Can, "Un fiyatları çok yüksek olduğu için biz mecburiyetten zam yapıyoruz. Maliyetlerimiz düşük olursa biz neden durup dururken zam yapalım. Biz, zam yapmayı istemiyoruz ama un fiyatları yüksek olduğundan biz mecbur zam yapıyoruz. Bize fırsatçı diyorlar ama fırsatçılık yaptığımız bir durum yok. Unun torbası 200 liranın üzerinde. Bu maliyetlere nasıl kurtaracağız" dedi.

"2,5 LİRA BİLE DÜŞÜK BİR FİYAT"

Fatih'te başka bir fırıncı ise 2,5 liranın bile düşük bir fiyat olduğunu belirtti. Fırıncı Yılmaz Özdemir, "Aslında 2,5 bile kurtarmıyor. 140 liraya aldığımız un şu an kaç para belli değil" diye konuştu.

"BAŞKAN 2,5 LİRA DEDİ"

Sarıyer'de bir fırında da ekmek 2,5 lira. Fırıncı İdris Şişman, "Şu an ekmek 2,5 lira. Başkan 2,5 lira dediği zaman 2,5 liradan satıyoruz" dedi. İstanbul Fırıncılar Odası'nın zam kararının beklenmesi gerektiğini savunan Nevzat Aydın, "İstanbul Fırıncılar odasının kararını beklemeden yapılan zam var. Halkın yapacağı bir şey yok mecburen almak zorunda. Zaten şimdiye kadar aldığımız ekmeğin gramajını tartmıyoruz. Ara sıra ben soruyorum gramajını ama sormakla iş olmuyor" diye konuştu.

BAKANLIKLA GÖRÜŞME YAPILACAK

Öte yandan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı NTV'ye, önümüzdeki hafta iki bakanlıkla görüşme gerçekleştireceklerini söyledi.

Görüşmenin doğrudan zam talebi için olmadığını dile getiren Balcı, artan un fiyatlarına ilişkin neler yapılabileceğini konuşacaklarını belirtti.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ekmek, ekonomi, zam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul'da zor anlar! Karlı yolda kayan araçlar büyük korku yaşattı NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 17 Şubat 2021 15:10
İstanbul Ticaret Odası, ekmeğe zam talebini 10 ay sonra kabul etti Risque Ekonomi Haberleri 1 13 Ekim 2020 14:37
İstanbul, İzmir ve Ankara'da Ekmeğe Zam Geldi! İşte Yeni Fiyatlar eiffel65 Haber Arşivi 2 28 Nisan 2019 20:49
Ekmeğe zam yok! Desmont Gazete Manşetleri 0 26 Aralık 2014 19:21
İstanbul'da halk ekmeğe büyük zam! yaSmin Haber Arşivi 0 14 Mayıs 2014 16:02