IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   IF Ekstra (https://www.ircforumlari.net/if-ekstra/)
-   -   İnternette Canı sıkılan okusun (https://www.ircforumlari.net/if-ekstra/308853-internette-cani-sikilan-okusun.html)

Süslü 01 Ocak 2010 16:11

İnternette Canı sıkılan okusun
 
7’den 70’e herkesten duyarız bu sözü, “bu gün çok canım sıkılıyor” Dünya hayatının tüm zevklerini hızla tüketen ve yalnızlığa mahkum olan, bir gençlik geliyor.
“İNTERNET” “Sanal dünyaya hoş geldiniz.”
İyi ve dozunda kullanıldığında teknoloji harikası diyebiliriz. Fakat iyi kullanılmadığı taktirde, “Teknoloji hastalığı, yani can sıkıntısı” ve beraberinde getirdiği ruhsal tahribatlar yaşayabiliriz.

“Kimine göre bilgi hazinesi, kimine göre dünya kütüphanesi, kimine göre açık üniversite.” Bu öyle bir dünya ki, “sözlerin sustuğu, parmakların konuştuğu” ve insanları hızla yalnızlığa çektiği sanal dünya. Bu yalnızlığa doğru yol alırken, iş hayatında sekreterimiz cep telefonu, ofisimiz internet oldu. Anlayacağınız neredeyse tek oda da, tek başına şirket olduk.Yani Avrupalıların dediği gibi, (Home Office) yani evimiz işimiz oldu.
Bu duruma baktığımızda, uzay filmlerinde izlediğimiz, telepati olayları sanki gerçekleşiyor izlenimi veriyor insana. Yalnızlığa alışan gençleri bekleyen bir başka gerçek ise, tüm örf ve adetlerimizin yavaş, yavaş unutulup, sosyal yaşantıdan hızla uzaklaşmalarıdır. Sonuç olarak önlem alınmadığı taktirde, yeni nesilleri yalnız ve sıkıntılı bir gelecek beklemektedir.
İnternet tiryakiliği sadece gençlerle sınırlı değildir. İlkokul çağlarındaki çocuklarda da görmekteyiz. Çocukların en doğal hakları olan oyunları dahi, açık havada arkadaş ortamında, park ve bahçelerde olması gerekirken, sanal ortamlarda tek başlarına bilgisayar oyunlarına kilitlenerek, bu sahte zevki yaşamaya çalışmaları, onlarda geri dönülmez ruhsal tahribatlara yol açmasına sebep olabilir.

Alinti.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:45.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net