IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

8Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Eylül 2018, 17:43   #11
Çevrimdışı
✰ ÖzeL..
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye nereye gidiyor?




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], yok yahu neden karıştıracam ßen öyle anladım çünkü ülkeyi yönetenlere Gram söz gitmemiş direk vatandaşlara söz gitmiş ondan dolayı, Hatta emin olmak için @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] a bile söyledim yanlışmı okuyorum diye ; bu konu hakkında @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Arkadaşların kıymetli görüşlerini merak ediyorum, umarım bişeyler yazarlar

__________________
Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..






Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 26 Eylül 2018, 18:04   #12
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye nereye gidiyor?




Memleketin geldiği noktada daha da kötüye gitmemiz için en büyük tehlike herkesin kendini kurtarmayı düşünmesi. Memleketi düşünen yok.
Adam hala particilik yapıyor, hala mezhepcilik yapıyor, hala din üzerinden hikaye anlatıyor.
E Vatan millet sakarya noooldu. Ha lafa gelince hepimiz Ermeni de oluyoruz, vatanseverde.. Birşeyler olmamız çok kolay bu memlekette. Özümüzdeki Türk ü siliyorlar günaydın.
Sosyal medya kanallarından hepimizi değiştiriyorlar, özendiriyorlar, düşman ediyorlar, paniğe sürüklüyorlar, ayrıştırıyorlar. Yetişen yeni nesile Sosyal medya üzerinden bu olumsuzluklar zerk ediliyor.
Akşama kadar kur takibi yapıyorum, vaktiyle ülkenin ekonomik durumuna aldanıp! uzun vadeli borçlanmaların geri ödemeleri için. Adamlar yorum yapıyor dövizin yükselmesi için. Ulan o döviz yüksedikçe sana bana giriyor bu memlekete giriyor. Bir kaç bin dolardan bir kaç bin lira kar etmeye çalışıyorsun ama o kurun yükselişiyle ithalata dayalı tüketimlerimiz zam olarak bu ülkedeki tüm vatandaşa giriyor. Ha kurun yükselmesini isteyen dangalak sana da giriyor bu arada. İthalata dayalı tüketim politikasını bireyler desteklediği kadar hükümetler de besledi. Çiftçi diyor ki kardeşim maliyetim yüksek saman pahalı bak yem pahalı mecburen etin fiyatını da yükseltmek mecburiyetindeyim, Hükümet diyor ki yükseltme ithal ederim , ediyor da. Çiftçi al ulan malı mülkü satıyorum deyip şehre göçüyor. Sen ithal eti ucuza yediğini zannediyorsun, Vergi muafiyetleriyle gelen et tabi önce ucuz. Sonra ithalata iştirak eden şirketler canım biz biraz fiyat arttıracağız dediğinde mahkum oluyorsun hükümet olarak peki diyorsun. Muafiyette var adamda. Vergi de alamıyorsun. Oysa çiftçi babalar gibi vergisini de ödüyordu sana. Nooldu hadi teşvik vereyim de genç çiftçi projesi yapıyım teşvik vereyim elini ayağını öpim köye dönüş projesine katıl. Geçti..
Memlekette herkes müteahhit oldu her yer rezidans doldu, nice Ali Ağaoğulları türedi, yollar yapıldı, köprüler yapıldı, betonla kapladık Ana yurdu sil baştan.. Neyle ? Zengin! inşaat firmalarına devlet bankalarından krediler sağladık! Neyle? Global pazardaki büyük oyunculardan uzun vadeli paralar aldık EUR/USD borçlanma yoluna gidildi memleket ekonomisi iyi gidiyor çünkü ooo inşaat sektöründe patlama yaptık. eyvallah imkanı olan herkes ev sahibi oldu.. Neyle? bankalardan düşük faizli ama uzun vadeli kredilerle. Mart ayında krizin geldiği belliydi. 2017 de nefes kredileride aslında geldiğinin habercisiydi. Şimdi nooldu canım Rahipten çıktı değil mi ? O rahip olmasaydı bişey olmayacaktı. E iyide rahip 2 senedir içerdeydi yeni mi duydun?
Gümbür gümbür gelen bir kriz vardı zaten. Neden ? E hani yollar yapıldı ya inşaat sektörü patladı, Bankalar kredi dağıttı millete. İşte o krediler yüzünden, hani o yurtdışından daha ucuza gelen mallar var ya işte onların aslında ucuza gelmediğini şimdi daha iyi anlamışızdır. Üretim de üretim yerli üretim diye millet tutuştu nooldu? Sen SEKA yı kapatırken tuvalet kağıdının bu fiyat olacağını düşünemezdin tabi. Rusya ile yıllık bilmem kaç bin ton domates anlaşmaları yaparken de salçayı düşünememişsindir. E hani domates bu ülke de üretiliyordu.? Hani o köyden kızıpta şehre göçen çiftçi varya? Hah işte onlar gitti Tohumculuk bitti, şimdi ektiğin her domatesin tohumunu satın alıyorsun. Hadi genç çiftçilerini tohumculuk için eğit.
Her alanda incelenmesi gereken nice konu var da ne bunu dinlemeye tahammül edecek insan bulunur ne de inanacak.
Sene başında %17 seviyesinde olan BCH kredi faizleri şimdi %40, TL nin tam olarak değer kaybı %60-62
Bu ne demek, çalıştığın kurum banka kredisi kullanıyorsa uzun vadeli döviz borcu varsa müjde yakında işsizsin..
Hani kur yükselsinde aldığım döviz artsın diyorsun ya o dolarını yüksek enflasyonda bozdur bozdur harca artık napalım.. Sen yaptın..(Sen mi? Sen hükümetsin sen vatandaşsın sen bankasın müteahhitsin...
(Neyse daha çoook uzun konu bu anlayan anladı..) (mesai bitti daha çok şey yazılır)

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Eylül 2018, 18:32   #13
Çevrimdışı
IF ARGE
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye nereye gidiyor?




oMeN Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yani Beston arkadaşımızın dediğine göre tek Suçlu Halk yani türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, ßizi yönetenler ise en masumu, En suçsuzu..

Snm Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bestonun soylemlerine gore muhalefet suclu devletin karsisinda duran kitle
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sen de ortaligi karistirip durma!
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

HERKES İĞNEYİ KENDİNE BATIRACAK KİMSE KUSURA BAKMASIN DEVLET SANA KREDİ KARTINI 10 BİN TL LİMİTE ÇIKAR DEMİYOR SEN ÇIKARTIYORSUN ŞUAN Kİ KRİZE GİRDİYSEK BUNUN SEBEBİ HEPİMİZİZ!..

HERKES KENDİNE PAY ÇIKARTACAK YAŞAM TARZINA BAKACAK 2.500 TL MAAŞ ALIP 5.000 BİN TL TELEFON ALMICAK..

TATİLE GİTMEK İÇİN KREDİ ÇEKMİCEK.. DEVLET , SİGARAYA İÇKİYE ZAM YAPINCA NASIL DEVLETSİN SEN OLUYOR AĞAÇ KESİNCE OLAY FARKLI NOKTAYA GELİYOR..

SONUÇ: BURDA HERKESİN SUÇU VAR EN BÜYÜK SUÇ ÜLKEYİ YÖNETENLERDE ONLARINDA İŞİ ZOR ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN..

__________________
instagram ido baş - mirocuido.com özellikle , Sohbet sitelerinde yüzünü görmediğiniz insanlara İTİBAR etmeyin..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Eylül 2018, 19:12   #14
Çevrimdışı
M
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye nereye gidiyor?




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ben konunun siyasi tartışmaya girmemesi için pek birşey yazmak istemiyorum. Siyasi tartışma yasak bildiğimiz gibi. Sadece şunları söyleyebilirim.

Üretim üretim üretim.
Ülke olarak üretimden daha çok tüketime ağırlık verildi. Gün geçtikçe Ortadoğudaki ülkelerden bir farkımız kalmayacak.Ülke de herkes doların yükselmesini bahane ediyor. Aslında doların yükselmesinden çok asıl önemli olan TL nin değer kaybetmesi. Ülke olarak sanayi ve diğer çoğu işlerde üretim yokmu? Elbette var. Fakat şuan sanayinin yüzde 90 ı yabancı şirketlerde. İç piyasa da dönen para bir yere kadar. Yurtdışına ihracaat yapılıyor ama para TR piyasasına girmiyor. Dışardaki yurtdışındaki hesaplarda kalıyor. Ufak bir örnek vermek gerekirse, kendim senelerce çalıştığım için su firmaları yurtdışına ihracaat yapıyor. Para gelmiyor yada bunun karşılığı vergi indirimi olarak dönüyor. Biz ülke TL bazında iş yapmamız gerek. Yüzde yüz yerli üretim yapıp, bir kaç ülkeyi bunu almaya mecbur bırakamazsak değişen birşey olmayacak. Örnek vereyim, ülke olarak biz çok çabuk gaza geliriz. İsrail şöyle böyle diye ama bugün israil kaç ülkeye tohum (hibrit) satıyor. Tonlarca tohum üretiyor. Türkiye de şuan israilden tohum alıyor. Bir kere hasatı yapılıyor. Bir sonraki sene aynı tohumu tekrar almak zorunda kalınıyor. Sonra bugün akdeniz bölgesinde portakal v.b yetiştiriliyor ama Limon aromasının büyük kısmı israilden dünyaya gidiyor. Bu adamlar çiftçilikten gelme, toprak satın alarak ve yetiştrerek bugünlere geldiler. Biz napıyoruz üretim yüzde 50 in altına düştük. Kuru bakliyat ithal eder duruma geldik. İnsanların bağı bahçesi var ama herkesde aynı düşünce nasılsa birileri üretiyor. Böyle böyle hergün biraz daha üretimden düşüyoruz. Dışa bağımlılık artıyor. Burda hem halk olarak hemde hükümet olarak eksiklikler var. Tek taraftan bakmamak gerek. Enflasyon artıyor. Bizim insanlarımızın tüm derdi yok iphone du yok instagramdı. Genel olarak konuşuyorum, bugün 7 den 70 e çoğu kişi sanal alem bağımlısı hale geldi. Çok çabuk gaza gelen bir milletiz. Bir tane resim üzerine yalan yanlış iki cümle yazıp 5000000000000 tane sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıp insanları gaza getiren bir ülkeyiz. Sonra ey amerikaaaaa ye israillllllllll, bu kafayla daha çok amerika çok israil deriz. Devir ekonomik ve psikolojik savaş devri. Bitti o askeri savaşlar, bakmayın o ortadoğu daki terör savaşlarına hepsi pastadan payını alma derdinde, bunun altında ekonomi yatıyor. Bir ülkeyi en basit nasıl karıştırırsınız? O ülkenin ekonomisini , yaşam şartlarını düşürürseniz orda yarın psikolojik sorunlar ortaya çıkmaya başlar. Ben her seferinde diyorum müttefik diye birşey yok, devlet yönetiminde de yoktur. Ortak çıkarlar vardır. Çıkarlar ters düştüğünde neler olduğunu dünyada az çok herkes görüyor. Demek istediğim ülkenin ekonomisi iyi olursa, o ülkede kolay sorun olmaz. Kişi başına milli gelir düşüyor. Enflasyon çıkıyor. Herkesin azında dolar yükseldi. Yok rahip brunson serbest bırakılacakmı? Yok erdoğan niye abdye gitti. He o adam serbest bırakılır orası ayrı mesele. Fakat dolara bir etkisi olmaz. En fazla 5.90-6.10 seviyesinde gider gelir. Fazlada yazmak istemiyorum dediğim gibi, üretim artılıp dışa bağımlılığın düşmesi gerekiyor. Yoksa biz sayfalarca tartışsak, halk olarak hükümeti, hükümet olarak da halkı suçlasakda değişen birşey olmayacak.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
gidiyor, nereye, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık