IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Mayıs 2010, 17:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İçerik Bulma Yöntemleri




İçerik bulmakta sıkıntı yaşıyorsanız siteye içerik göndermek isteyip de gönlünüze göre içeriklere ulaşamıyorsanız. Bu naçizane yazımın biraz da olsa size yardımcı olacağını düşündüm.

1.YOUTUBE ENGELİNİ KALDIRIN
Youtube bizim bulduğumuz içeriklerin bulunduğu en önemli kaynak. Bunun için youtube engelini bir şekilde aşın. V tunnel, ktunnel gibi siteler engeli kısmen aşsa da youtube hesabı oluşturmanıza izin vermez. Ben anti sansür kullanıyorum. Ancak youtube jackerın daha iyi bir program olduğunu duydum. Bu program youtube da bir hesap oluşturmanıza ve hesaba ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

2.YOUTUBE HESABI OLUŞTURUN
Youtube da mutlaka bir hesap açın. Youtube da hesap youtube u açtığınızda karşınıza gelen search kısmının sağ üstünde bulunan “sign up” bölümünden açılır.

3.CHANNEL VE SUBSCRİBE KAVRAMLARI
Youtube da hesabınızı açtıktan sonra önemli kavramlardan biri de channel kavramı. Youtube hesabı olan biri video yüklediği zaman channelını oluşturacaktır. İşte bu channellara subscribe ( bir anlamda takipçi) olmak önemli bir nokta. İşinizi kolaylaştırır. Yapacağınız iş şu: Sitemize uygun olduğunu düşündüğünüz videonun sahibinin adına tıklayıp onun yüklediği diğer videolara bakmak. Bu kişinin bizim konsepte uygun videolar yüklediğini düşünüyorsanız. Videoların bulunduğu çerçevenin sağ üst kısmında yazan “subscribe to….. videos” denilen yere tıklayıp video yükleyen arkadaşı takibe alırız. Bize uygun videoları yükleyen ne kadar çok fazla arkadaşı takibe alırsanız içerik bulma şansınız o kadar artar.( ben şu anda 30 kadar kişiyi takip ediyorum.)Bundan sonra Youtube hesabınıza girdiğinizde karşınıza ilk subscriptions bölümü gelecektir. “view all” a tıkladığınızda takip ettiğiniz kişilerin en son yüklediklerinden başlayarak bütün videoları önünüze serilecektir. Ayrıca youtube sizin takip ettiğiniz içeriklere paralel videoları siz aramadan “recommended for you” kısmında sunacaktır. Ben birçok içeriği recommend kısmından buldum.Ayrıca insanların sadece yüklediği videoları değil favorilerini de takip edebilirsiniz.Sitemizin konseptine uygun videoları favorilerine almış bir kişinin favori videolarını “subscribe ……… favorites” kısmından takipe alabilirsiniz. Youtube da arkadaşlık kurmakta içerik bulmanızı kolaylaştır. youtube da arkadaşlık kurduğunuz kişinin etkinliklerini friend activity kısmından takip edebilirsiniz.

4. AZ ÇOKTUR BABY
Şunu asla unutmamalı ki youtube da çok izlenen bizim konseptimize uygun videolar genelde sitede yayınlanmıştır. Bundan dolayı az izlenen videolar daha değerlidir. Bir de Mesut Bahtiyar ın deyimiyle “biz best of youtube” değiliz yani bizi youtube gibi paylaşım sitelerinin underground ı ilgilendiriyor. Az izlenmiş, pek bilinmeyen, hak ettiği yerde olmayan videoları bulup çıkarmak 40–50000 kere izlenmiş bir videoyu yayınlamaktan daha değerlidir. Benim tespitim, kesin bir sayı olmamakla beraber, 2000 in altında izlenmiş videolar genelde bulunmaz hint kumaşı sınıfına girer.

5.YERELE İNAN
Channel takip ederken yerel tv ve reklamları es geçmemek lazım. Örneğin youtube daki Çay tv channel ı 1400 e yakın video yayınlamış bunların 10–15 tanesi bizim içeriğimize uygundur.10–15 rakamını küçümsemeyin çünkü yerel kanalların sunduğu içerik eşsizdir. Hiç ummadığınız akla hayale gelmeyecek olaylar programlar bu kanallarımızda meydana gelmektedir. Kendimden örnek verecek olursam ben internetten yerel kanallarımızın listesini indirip tek tek youtube da aratmaya başlamıştım. İki aramada siteye uygun iki içerik bulmuştum ama bu aramalara bir süredir ara verdim. Yerel reklam ararken dikkat edeceğiniz şey ise yerel ya da reklam kelimeleriyle arama yapmamak çünkü sizden önce birçok kişi böyle arama yaparak içerikleri yüklemiştir. Ancak youtube a şarküteri, lokanta, bakkal, bakkaliye, market, mobilya gibi reklamı yapılabilecek şeylerin isimlerini yazın o zaman halkımızın birçok garip reklama imza attığını görebilirsiniz.
Not: Bu aramalarda önünüze hemen güzel içeriklerin düşeceğini düşünmeyin. Bakacağınız 100 videodan 1 inin bile içeriğe uygun olması önemli bir iştir. Zaten videolar başlıkları ve resimleriyle içeriklerini bir şekilde belli eder.100 video tek tek bakmak zorunda kalmazsınız.

6.ORJİNALİM LAN BEN

Ben oradan buradan aşiremento yapmayacağım kendi videolarımı youtube a yükleyeceğim orijinal olacağım diyorsanız. Size total video converter, video google ve tabi ki youtube derim. Video google internetteki hemen hemen bütün video sitelerini tarayan ve kendi bünyesinde de videolar barındıran bir sistem. Video googleda özellikle dikkat etmeniz gereken hiç bulunmayacak video çağı kitsch filmlerin birçoğuna ev sahipliği yapması. Ayrıca filmleri mp4 formatında indirmenize de yardımcı oluyor.Ayrıca youtube da bulamadığınız içeriği sizin için diğer sitelerde de tarayıverir.Diyelim ki video çağında çekilmiş bir film olan “En Büyük Yumruk” tan sahneler kesip biçeceksiniz.(filmin her yeri komedi her yeri kitsch) Video google dan filmi indirip total video converter da bunları kesip biçip hazırladığınız kolajı youtube yükleyip gönderebilirsiniz.Ve orjinalliğe ilk adımı atarsınız.Aynı şekilde youtube da da bir çok film partlar halinde bulunmakta(video google da part halinde indirme sorununu aşıyorsunuz) Bu partlar halindeki filmleri indirmek için en iyi yöntem v-izle sitesi ya da firefox için download helper eklentisini kullanmak .(başka yöntemler de vardır mutlaka) Özellikle youtube daki “Manavkuyu” channelı çok aktif(sürekli yüklüyor durduramıyoruz) ve birçok filmi bulmanıza yardımcı olur.Bunun gibi birçok film yükleyen kanal var.Bu kanallardan yüklediğiniz filmlerin istediğiniz bölümlerini total video converter la( ya da başka video kesme birleştirme programlarıyla) kesip biçebilirsiniz.
Daha da orijinal olmak istiyorsanız bir kayıt cihazı alıp tv nin başına geçin.

7.EKŞİ İYİDİR YİNE DE
Ne kadar da son zamanlarda ekşi sözlük çok eleştirilse de ekşiyi takip etmenin yararlarını yadsıyamayız. Zaman zaman bu sitede bazı videolar gündeme getirilip tartışılır.(Bkz: Trt Çocuk Korku Korosu) Sözlük yazarlarının bulunmaz hint kumaşı içerikleri fark etme olasılığı fazladır. Bundan dolayı arada bir ekşiye girip gündemi kontrolde fayda var.

8.YOK ARTIK
Hala yetmediyse internet haber siteleri, futbol siteleri, yerel tv siteleri, kimi okul sitelerinde umulmadık içeriklerle karşılaşabilirsiniz.

Bunlar benim naçizane içerik arama yöntemlerim olup bunlara eklenip çıkarılabilecek muhakkak birçok nokta vardır. Bu yazıyı sonuna kadar okuduğuna göre bence çatlaksın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bulma, İçerik, yöntemleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Öfkeyi Yenmenin Yöntemleri - Öfkeyi Kontrol Altına Alma Yöntemleri PySSyCaT Sağlık Köşesi 1 25 Ekim 2014 14:40
İpucu: Google ''Backlink'' Bulma Yöntemleri Ody Google 0 29 Haziran 2013 12:21