IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Kasım 2010, 22:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tek Bildiğim Şey; Paylaşmak!




O gün Ahmet' te değişik bir hal vardı. Hani " dokunsan ağlayacak " derler ya, işte öyle bir hal...Eve gelir gelmez yemek bile yemeden
- " Abla ben hemen yatacağım " deyip doğruca odasına gitti. Arkasından gidip ne olduğunu sorduğumda gözyaşları içerisinde anlatmaya başladı;

Yine her zamanki yerinde oturmuş, düşünceli gözlerle etrafı izliyordu. Her zaman ki gibi ben de iki sıra yanındaki banka oturmuş, onu izliyordum. Cesaretimi toplayıp onunla konuştuğum gün, " keşke günlerce izleyeceğime yanına gidip konuşsaydım " diye çok hayıflandım, ama heyhat...

Bir cami avlusunda görmüştüm onu ilk. Son kezde orada görecektim gülen yüzünü. Günlerce o etrafı, ben onu izlemiştim. Hayatımın belki de en önemli tanışmasını gerçekleştirdiğim gün öğrenmiştim adı Hasan olan bu içli dedenin hikayesini.

Yıllar önce ölen eşini yaşlı gözlerle anlattı bana ve tek oğlundan bahsetti uzunca. Gözlerindeki mana öyle derindi ki oğlunu anlatırken, belki de derine dalmayı bilmeyişimden anlayamadım oğluna olan hislerini. Nefret değildi hissettikleri, asla. Merhamet ve çokca sevgi vardı gözlerinde.

İhtiyatla konuşuyordu. Sanki sözleri bile incitmekten korkuyor gibiydi. ' Ahmet' im " diyordu " bir tanedir. Allah razı olsun yanında kalıyorum. Kimim var ki ondan başka? Ben ona sadece paylaşmayı öğrettim. ' Acılar paylaştıkça azalır, sevgi paylaştıkça çoğalır ' dedim " İşte böyle başlamıştı Ahmet' ini anlatmaya.Sonra biricik gelini Nurten ve torunlarından bahsetti. Daha pek çok şey konuştuk. Hasan Dede çok kibar ve hoş sohbet biriydi ama beni ona asıl bağlayan, keşke daha önce tanısaydım diye içimi dağlayan şey paylaşmasıydı.

Sadece paylaşmayı biliyordu belki ama tek bildiği o şeyin hakkını veriyordu. Onun hayata böylesine geniş bir gönülle bakışı beni kendine hayran bırakmıştı. Onunla yaptığımız konuşmalardan sonra " Ya Rabbi bu nası bir düşüncedir! " diye , günlerce kendi düşündüklerimden ve düşünemediklerimden utanmışımdır.

" Ben " demişti elindeki simidi kuşlarla paylaşarak " Ben cahil bir adamım. Tek bildiğim paylaşmak. Oğlum okudu, iyi bir iş sahibi oldu. Ama babasından da bir miras var ona; paylaşmak! " Ve sonra söyledikleri beni derinden vurmuştu. " Bizim oğlan " demişti " çok zekidir. Ekmek en büyük nimettir ya biliyor bunu. Yemekmiş, tatlışmış gözünde değil. Onlar artsın diye bir kaygısı yok şükür. Bu yüzden ekmeğini paylaşıyor benimle sadece. Allah razı olsun. Sonra gelin! O da bazen sinirini, stresini paylaşıyor. Konuştukça rahatlıyor, sıkıntısı azalıyor. Ben de emekli maaşımı paylaşıyorum onlarla. Paylaştıkca artıyor, bereket geliyor parama. Torunlarımla kucağımı paylaşıyorum. Ben paylaştıkça kucağımı; göğsüm genişliyor, içim açılıyor. Bir odam var evde. Odam benimle karanlığı ve rutubeti paylaşıyor. Ve paylaştıkça azalıyor karanlığı, rutubeti. Çünkü ben odamla ışığımı ve sıcaklığımı paylaşıyorum..."

Daha çok şey anlattı; ama gözlerimden inen sicim gibi yaşlar dikkatimi toplayıp anlamama mani oldu söylediklerini. Ve sonra; güzelliğin güzelliğini, sabrın sabrını paylaştığı bu ihtiyar, sevgisini paylaştı benimle o bankta, bir kaç hafta. Meğer gelini yalnızlığı paylaşmak istiyormuş evinde gündüzleri. Ondan buraya geliyormuş düzenli olarak. Öyle söylemişti dudaklarında garip bir tebessümle. " Yalnızlığı evi ile paylaşıyor, azalsın diye " demişti.

Ve son gördüğümde Hasan Dedemi; oğlu belki de son paylaşımını yapıyordu dedenin önünde. Öyle diyordu Hasan Dedem en az beyaz giysisi kadar nurlu olan yüzü ile bana. " Oğlum " diyordu bana son kez " Ben demedim mi sana ' Ahmet' im paylaşmayı sever ' diye. Bak en ön safı seninle paylaşıyor..."

Alinti.

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bildiğim, paylaşmak, tek, Şey


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bildiğim bir hikaye de anlatsan ben bilmezden gelirim, söz.. Luthien Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 22 Eylül 2014 19:48
Bildiğim ne varsa onlar da hep denizlerden. Luthien Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 16 Eylül 2014 22:45
Putin: Bildiğim kadarıyla Başbakan eşiyle geldi AngeL Haber Arşivi 0 22 Kasım 2013 23:15
Gel, Ben Bildiğim... Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 04 Ocak 2013 13:33
Bildiğim bir şarki var ... MoHaC Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 20 Kasım 2011 02:58