IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Süslü

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Kasım 2011, 00:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çınar Ağacı İle Sarmaşık




Ülkenin birinde bir orman varmış.Bu orman bizim bildiğimiz ormanlara hiç benzemiyormuş.Orada her şey sevgiyle konuşularak halledilirmiş.Kimse kimseden korkmaz,kimse kimseye zarar vermezmiş.Mutlu ve huzurlu bir yaşam sürermiş ormanda yaşayanlar..

Ormanda büyük bir çınar ağacı varmış.Etrafında çalılar,fidanlar çıktıkça,dallarına yuva yapan kuşlar çoğaldıkca büyürmüş...Daha çok ağacı,daha çok kuşu korumak istermiş hep.Çalılar,küçük ağaçcıklar,yeni çıkan fidanlar onun gölgesinde mutlu yaşarlarmış.Hele kuşlar çınarın dalları üzerinde kocaman bir aile gibi mutlularmış.Her sabah en güzel şarkılarını çınar için söylerlermiş.Çınar her gün biraz daha büyüyerek,kuşlar,ağaçlar her gün biraz daha çoğalarak yaşamlarını sürdürürlermiş.Başka ülkelerden bu büyülü ormanı görmeye gelenler olurmuş.Orman aslında büyülü değilmiş ama her şey sevgiyle oluşturulup,sevgiyle yürütülünce büyülü sanıyorlarmış..

Bu sevgi ormanında günler mutluluk içinde geçerken beklenmedik bir şey olmuş...o gün sanki yaşam durmuş...Ormanın tarihinde ilk kez çınarın yaprakları dökülmeye başlamış.Kuşlar yuvalarını nasıl koruyacaklarını düşünürken ,diğer ağaçlar,çalılar,fidanlar...yağmurlardan ve güneşten nasıl korunacaklarını düşünmüşler.. Ama çınarın yaprakları azaldıkca v e çınar halsizleştikce kaygıları artmış ,çınara ne olduğunu ve onu bu durumdan nasıl kurtaracaklarını düşünmeye başlamışlar..Ormanda yaşayan canlıların aklına gelmeyen bir şey varmış:herkes,her şey bir gelir..başka diyara gider....Çınar bir türlü yaşlandığını gitme vaktinin geldiğini anlatamamış..

Orman sakinlari kara kara düşünürken sarmaşığın aklına bir şey gelmiş Arkadaşlar,ben çınarın en uç dallarına kadar çıkayım.kendi dallarımı çınarın dallarına dolayayım,onu ayağa kaldırmaya eskisi gibi dik durmasını sağlamaya çalışayım belki işe yarar,demiş.Diğerleri sarmaşığın önerisine olumlu bakmış.Sarmaşık yavaş yavaş çınara tırmanmaya başlamış.Aslında zavallı çınarın onu taşıyacak gücü yokmuş ama kırmak istememiş sarmaşığı..Tırmanmış,tırmanmış...her yere ulaşmaya çalışmış.Bu arada da var gücüyle çınara sarılıyormuş.Hatta zaman zaman çınar nefes alamaz duruma geliyormuş ama itiraz edecek gücü gittikce azaldığından ses çıkaramıyormuş.Yaşlı ardıç ağacı,"hata yaptıklarını,yapılacak en güzel şeyin çınarı rahat bırakmaları olduğunu" dilinin döndüğünce anlatmaya çalışmış ama kimse dinlememiş..

Çınar,gittikce sararmaya,halsizleşmeye devam ederken,sarmaşık var gücüyle sarılmaya ve üst dallara tırmanmaya devam etmiş...Bir sabah bakmışlarki çınar ağacını hiç sesi çıkmıyor,sarmaşık dersen yorgun bitkin aşağıya doğru kayıyor..

Ne yapacaklarını bilemez bir halde yaşlı ardış ağacına koşmuşlar.Olanları bir kez daha anlatmışlar.Ardıç ağacı hepsini sakinleştirmiş.Ve onlara:"her canlının bir gün bu dünyayı terkedeceğini,ne yaparlasra yapsınlar bunu engelleyemeyeceklerini" anlatmış.Diğerleri çaresiz kabullenmişler.Birinin aklına sarmaşık gelmiş,sarmaşık da mı gidecek artık diye ağlamaya başlamış.Ardıç ağacı,sarmaşık için daha erken olduğunu,ama tüm gücünü harcadığı için böyle olduğunu hatta çınarı çok sıkarak ona zarar verdiğini bir güzel açıklamış.Şaşırmış bu güzel ormanın sevgi dolu sakinleri.. Ardıç ağacı konuşmasını sürdürmüş:-her canlı hatta cansız bile zamanla yıpranır bu dünyada kalma süresii doldurur ve gider....Ağlama sesleri yükselmeye başlayınca,ardıç,"bunun doğa kanunu olduğunu ,kanun dışına çıkılamayacağını"açıklamış..

Durumu kabullenmek zorunda kalan orman sakinleri sarmaşığa su vererek kendisine gelmesini sağlamışlar...Çınar ağacı için bir anıt yapmaya karar vermişler,ormanın girişine,boyadıkları taşlarla "koca çınarın sevgi ormanı "yazmışlar.. Orman sevgi ile yaşamış yüzlerce yıl..zaman zaman aralarından ayrılanlar olumuş ama artık kabullenmişler bunu.. İçlerinde sevgi olduktan sonra gidenlerin yerine gelenlerle de mutlu olacaklarını anlamışlar..

Gökten üç elma düşmüş....birini sevgi ormanının sakinleri paylaşmışlar,birini de onları merak edip görmeye gelenlere ayırmışlar...Diğerini ise bu masalı okuyan yüreği sevgi dolu çocuklara göndermişler..

Ayşe Sönmez Bulut

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sarmaşık, yle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Diyarbakır / çınar ilçesi Ecrin Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 31 Ağustos 2011 21:13
Sarmaşık - Sarmaşık Nedir - Sarmaşık Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 05 Ocak 2010 15:08