IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Numune

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mart 2015, 13:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hayvanları Ne Kadar Seviyorsunuz Testi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yeryuzu aslinda hayvandan gecilmiyor. Ama hayvan var, hayvan var... Bizim hayvanlarimiz ise gercekten...Kedi, kopek, maymun, ayi, ku$, balik, ve digerleri gibi. Hepsi sadece dostluk isteyen, sevgi isteyen ve bunlarin otesinde bir cikar gozetmeyenlerden... Hayvanlarla araniz nasil? Son moda "dinazor musunuz", yoksa"hayvanligin luzumu yok" diyenlerden misiniz?

1- "Ulan e$$oglu e$$ek!", "Vay hayvan vay!", "Ayila$ma!", "Maymun herif!"... Genel olarak hayvan sevgimiz, bu ozgun ve seckin insani orneklerde oldugu gibi, hayvan adlari tanilari ile $ahane bir ters orantiyi kapsar... Hayvanlari severiz ama, genelde toplumsal ili$kilerimizdeki hayvan tanimi bu minvalde acimasizca, zalimane ve hincla yer alir... Siz hic hayvanlarin "insanligin luzumu yok!", "insan olan bunu yapmaz!", "Seni gidi insanoglu insan!" dedigini duydunuz mu?

a. Benim papagan deniyor
b. Hayvan konu$ur mu bilader
c. Olur mu acaba
d. Butun canlilar sevgiye...

2- Hayvanlar insanlardan ne bekler? Birazcik yiyecek, biraz sevgi, hepsi bu i$te... Dunyada bu kadar kanaatkar, bu kadar olanla yetinen, ustelik mutlaka sevimli ba$kaca bir varlik var midir acaba? Para, makam, hirs, avanta, ückagit, kacakcilik, cinayet, tecavuz, yalan, dolan, ikiyuzluluk, aldatma... Butun bunlar insana mahsustur ve ne yazik ki insan, herhangi bir hayvan gibi neyse o gorunemez. Ozetle hayvanlar ebediyen tertemiz ve saf, insanlar hep sosyal cevre kirliligi midir?

a. Yok devenin ba$i
b. Domuzdan ne haber?
c. Cek ulan bir kalamar
d. Yanit yok

3- Balinalar aile guduleri geli$mi$, erdemli ve onurlu hayvanlardir. Yeryuzunde intihari secip, ya$amina son veren tek memeli hayvandir ve bunun da mutlak bir mantigi olmalidir... Denizleri copluge cevirmenin, trol manyakliginin, cevre dengesizliginin, petrol atiklarinin bu intiharlarda neden bir mesaj yakla$imi olamasin?... Insanlar guzel bir dunya, ya$anasi bir cevre, bayilasi bir gelecek icin hic durup dururken intihar ederler mi?

a. Balinalar beyinsizdir
b. Tedavi olsun hayvanlar
c. A$k ugruna olmasin
d. Insan bir hayvandir

4- Hayvanlari minciklamaktan olecek hale getirenlerimiz var. A$iri ve tehlikeli bir sevgi. Az urperip, cekinerek sevenlerimiz de var. Biraz guvensiz bir sevgi. Zaman zaman "Ah karde$im tav$an olmak varmi$" diyerek ya$ama kacamak bakanlarimiz da var. Panikli bir sevgi. Yani bir bicimde, hemen hepimizin bir hayvanla kendimizi ozde$le$tirme takintimiz vardir. Bu da saniriz kolaya kacan bir sevgi... $imdi, arada bir du$undugunuz ve kalibina girmek istediginiz nadide hayvan hangisi oluyor?..

a. Dinazor
b. Bukalemun
c. Otel Ayisi
d. Minik Ku$

5- Papaganlar konu$ur...Zoru gorunce siz de bulbul kesilmiyor musunuz? Ne ogretirsen onu yineler ve kendi ozgunlugunde ki$iliginizi taklit eder. Papagininiz, sizin ikinci adresinizdir ve hayvani terbiyesi cercevesinde komutlariniza uyar durur. Gerci cokca zorlarsaniz, Hoca'nin hindisi de konu$masa bile du$unur. Sonucta papagan, ku$lar icerisinde hicbir zaman avamdan bir $erce kadar $ahsiyet sahibi dahi olamaz. Bu durumda hayvanlarda ki$ilik egosu geli$mi$ midir, yoksa insan ona da kumanda eden insan-hayvan midir?

a-Hayvanin gunahi ne
b-Kumanda aletidir
c-Hayvanlar da insana benzer
d-Dunyalari ayirmak lazim

6- "Ormanlar krali" en iyi tanim olarak mecburen ustune kalmi$tir. Aslan hakikaten aslandir ama, o raconu ormanda kol gezer. Ya kafestekiler? Ancak aslanin hakki aslana, kendiliginden asla kafese girmez. Ko$ullar ve insanlarin "hayvan sevgisi", onu kentlerdeki sirklerde kafese tikarak sungusunu du$urur. Burcu vardir, benzetmesi vardir, krallilgi vardir ama, tum bunlara kar$in en korkulan ve en masum bir yaratik olarak, insan zoruyla hizaya gelen nadir hayvanlardandir. Boylesi krallik ne i$e yarar?

a-Aleme yarar
b-Cok i$e yarar
c-Atmacalara yarar
d-Neye yarar?..

7- Muhabbet ku$unuz kah ucmakta, kah arada bir omuzlarinizdan inip dudaginizdan bir opucuk almakta. Kediniz kucaginizda bir minik masum bebek gibi coktan uyumu$. Ozel kavanozunda kucuk sevimli bir kaplumbaga, kimbilir kacinci yorgun turunu atiyor. Oturdugunuz koltuktan, yandaki kitapligin icinde gomulu akvaryumda da, japonlar su balesi yapmakta, copculer durmadansupurmektedirler...Bu hayvanlar sizin dostlariniz. Peki, onca sorunun arasinda hayvanlari sevmeye mecbur musunuz?

a-Maksat sevgi olsun
b-$u televizyonu acsana hanim
c-Hele bakalim $u fala
d-Seni seviyorum hayvan


DEĞERLENDİRME



Yanitlarinizi toplayin. Hangi $ik fazla ise siz o kadar hayvan-seversiniz demektir.

A'lar cogunlukta ise: Pusulaniz devinip duruyor. Yeryuzu sadece size ait degil ki... Yazik bir kediniz bile yok.

B'ler cogunlukta ise: Ku$lari severken, kopekleri tekmeliyorsunuz. Cok bir $ey gayretle, pekala hayvanlar alemini ke$fetmeniz olasi.

C'ler cogunlukta ise: Kesi$im noktanizda hayvan sevgisi yogun. Zamaninizin buyukce bir bolumunu onlara ayiriyorsunuz. Peki ya kariniz-kocaniz kim oluyor?

D'ler cogunlukta ise: Insanlari seveceksin dogru, hayvanlari seveceksin, bu da dogru... Bu dogrular da size yeter... Cok dogru...

__________________

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hayvanları, kadar, ne, seviyorsunuz, testi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yaptığınız işi ne kadar seviyorsunuz? Desmont Kişisel Gelişim 0 05 Kasım 2014 22:13
Madem ki Seviyorsunuz ! Seyra İslamiyet 0 30 Ağustos 2014 21:20
Siz hangi türde seviyorsunuz? Nickolas IF Anket Arşivi 3 25 Şubat 2011 01:59