IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Beatrice

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Nisan 2019, 10:38   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dikkat bugün 1 Nisan! 1 Nisan Şaka Günü tarihçesi ve en komik 1 Nisan şakaları




Bugün tarihler 1 Nisan'ı gösteriyor yani bugün 1 Nisan Şaka Günü. Her yıl Nisan ayının ilk günü kutlanan bugünde, insanlar tanıdıklarına birbirinden ilginç şakalar yapıyor, arkadaşları için türlü muziplikler düşünüyor. Vatandaşlar ise 1 Nisan'ın ne olduğunu merak edip sorguluyor. Peki, 1 Nisan neden kutlanır?

Dünyanın dört bir yanında kutlanan ve insanların bir birilerine eğlenceli ya da ürpertici şakalar yaptığı bir gün olan 1 Nisan Şaka Günü, bugün de pek çok kişi tarafından hatırlanacak ve türlü türlü şakalarla günü kutlayacak. Farklı kültür, inanç ve dillerde efsaneler içeren 1 Nisan Şaka Günü, pek çok ülkede geleneklerine göre kutlanmaya devam ediyor. Bu geleneksel günün kökeninin ise Fransa Kralı 9. Charles'a kadar dayandığı iddia ediliyor.
1 Nisan Şaka Günü, her yılın 1 Nisan günü kutlanır. Şaka gününde insanların birbirine şaka yapması artık geleneksel bir hal almıştır. Nisan 1 şakası hakkında farklı kültür, inanç ve dillerde efsaneler bulunmaktadır. Nisan 1, Hollanda, Belçika, Kanada, ABD, İsviçre, Japonya dahil dünyanın pek çok yerinde bilinmektedir. Nisan 1 ile ilgili benzer bir efsane de Pagan kültüründe 1 Nisan'da kutlanan "Fous" bayramıdır. Antik Roma'da "Hilarya" adıyla benzer bir bayramın var olduğu bilinmektedir. Hindistan'da ise bu bayram 31 Mart'ta "Holi" adıyla Hintliler tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. İşte, 1 Nisan'ın çok merak edilen tarihçesi...



EN YARATICI 1 NİSAN ŞAKALARI

Kurban olarak seçtiğiniz iş arkadaşınızın oturduğu koltuğun altına hava korna bağlayın, ya da koltuğa Japon yapıştırıcısı da sürebilirsiniz. Tercih sizin!

Sevdiği bir ünlü, eski bir arkadaş ya da bir çizgi film karakterinin ismini, yakınınızın telefonuna kendi numaranızla kaydedebilirsiniz. Böylece 1 Nisan günü sabah erken saatlerde onu arayıp ya da mesaj atıp aklını karıştırabilirsiniz.

Fare ya da yılan gibi hayvanlardan korkan tanıdıklarınız için, bu hayvanların oyuncağını bulup arkadaşlarınıza ufak çaplı bir kriz yaşatabilirsiniz.

Kız arkadaşınızın saç rengine uygun bir postiş bulun ve onun en değerli parçasını kesmiş gibi yapın.

Halının haltına pıt pıt paketleme malzemesinden koymak çok etkileyici bir zeka ürünü.

Buluşma yerine arkadaşınızdan önce gelerek vurulma şakasıyla korkudan aklını başından alabilirsiniz.

Yine bir hayata küstürme şakası daha! Bulabileceğiniz herhangi bir iştah açan tatlının için bir şırınga yardımıyla mayonezle doldurun!

Kola kutusunun içine gazoz doldurduktan sonra soya sosunu, kola rengini alana kadar doldurabilir, böylece kurbanınızı yanıltabilirsiniz.

Bulaşık süngerlerini çikolatalı sosla kaplayıp, yılın hayal kırıklığı şakasını deneyin!

Kendi kafanızın fotoğrafını bir fotoğraf kağıdına bastırarak tercihen içinde turşu suyu olan bir kavanoza koyup bir süre ev arkadaşınızın telefonlarını açmayın. Kalp rahatsızlığı olan dostlarınıza yapmamanızı tavsiye ederiz.

Kola şişesi içine kahverengi jöle koyup kesilip yenilebilen bir kola şişesi de denemek mümkün.

Tuvalet kağıdını bir saç kurutma makinesinin ucuna bağlayarak kapının arkasında bekleyen hedefinizi tam 12'den vurabilirsiniz.

Ev arkadaşınızın, şampuanı ya da diş macununa gıda boyası koyarak sabah sabah unutamayacağı bir şaka yapabilirsiniz.

Arkadaşınızın, sevgilisinin ya da eşinin cep telefonu hissettirmeden alınır ve arkadaşa ayrılık mesajı atılır. Sonra yaşanan gerilim ve dram dolu dakikalar gülerek izlenir.

DÜNYADA YAPILMIŞ EN EFSANE 1 NİSAN" ŞAKALARI

1962'de İsveç'in siyah beyaz yayın yapan tek televizyon kanalına 1 Nisan'da çıkan bir teknisyen, yeni ve çok basit bir teknoloji sayesinde izleyicilere renkli televizyon izleyebilecekleri müjdesi verdi. Bu yöntem ekranın önüne bir naylon kadın çorabı germekti ve yüz binlerce kişi bu öneriyi gerçekten denedi.

Yine 1998'de fast food zinciri Burger King, USA Today gazetesine verdiği tam sayfa ilanla, ünlü "Whopper" hamburgeri yerine solak 32 milyon Amerikalı için "Solaklar için Whopper" ürününü çıkaracağını açıklamış, ardından yeni hamburger için yüz binlerce başvuru aldığını bildirmişti.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin 1957'deki "Panorama"da, aşırı ılık geçen kış ve spagettilere saldıran böceklerin ortadan kalkması sayesinde, İsviçreli köylülerin ağaçlarından görülmemiş spagetti rekoltesi elde ettiği bildirildi. Bunun üzerine binlerce İngiliz telefona sarılarak, evlerinde nasıl spagetti yetiştirebileceklerini sordu.

1996'de Amerikan fast food zinciri Taco Bell'in, Amerikan bağımsızlık tarihinin sembolü olan ve Philadelphia'da bulunan özgürlük çanını satın aldığını ve federal hükümetin çanın adını Taco özgürlük çanı olarak değiştirdiğini açıklaması, halka arasında infial yarattı.

Amerikan Sport Illustrated dergisi, 1985'te, beyzbol topuna saatte 270 km hızla vuran ve New York Mets takımına transfer olacak Sidd Finch adlı hayali oyuncunun haberini yazdı. Makalede, oyuncunun bu yeteneğini bir Tibet manastırında idman yaparak elde ettiği yazıldı.

1977'de İngiliz The Guardian gazetesi, Hint Okyanu'sundaki hayali San Seriffe ada cumhuriyetinin 10. kuruluş yıldönümünü kutlamak için 7 sayfalık ek çıkardı. Ekte cumhuriyeti oluşturan "Yukarı Kasa" ve "Aşağı Kasa" adalarının kültür ve coğrafyası ayrıntılarıyla anlatıldı.

1976'da da İngiliz gökbilimci Patrick Moore, 1 Nisan 09.47'de Plüton Jüpiter'in arkasında geçerken sıradışı bir olay meydana geleceğini, gezegenlerin bu dizilişinin Dünya'nın çekim gücünü azaltacağını söylemişti. Tam bu anda sıçrayanların havada uçma hissini duyumsayacaklarını söyleyen Moore'un bu açıklaması binlerce kişi tarafından uygulanmıştı.

1992'de sol eğilimli NPR (ulusal halk) radyosu, Richard Nixon'ın "Kötü bir şey yapmadım ve bir kez daha kötü bir şey yapmayacağım" sloganıyla başkanlık seçimlerine aday olduğunu açıkladı. Nixon'ın sesini taklit eden kişi çok başarılı bulundu.

1995'te Discover dergisi, Aprile Pazzo isimli bir biyoloğun Antarktika'da kafası yassı kemiklerden oluşan ve penguenleri yakalamak için buzu büyük bir hızla ısıtan yeni bir tür hayvan türü keşfettiğini açıklamıştı.

1 NİSAN ŞAKASI YAPARKEN DİKKAT!

1 Nisan’da kötü şakalara bağlı heyecanın kalp krizine sebep olabileceğini belirten uzmanlar, kalp krizi riskine daha yatkın grup olan A tipi kişilere yani sinirli ve duyarlı kişilere şaka yaparken dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.

alıntı

__________________
I suffered, I learned, I changed..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 01 Nisan 2019, 12:17   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Dikkat bugün 1 Nisan! 1 Nisan Şaka Günü tarihçesi ve en komik 1 Nisan şakaları




Nisan için bilinen en eski 1 Nisan hikayesi, 1 Nisan şakalarınının çıkış tarihini şu şekilde anlatır. 15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu İspanya'daki Endülüs Müslümanlarının son kalesini (Gırnata) kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle, kale korunabilmektedir.

Durumun zorluğunun bilincinde olan Haçlı ordusunun komutanı kaleyi düşürmek için değişik taktikler düşünmektedir. En sonunda aklına bir fikir gelir. 31 Mart gecesi kalenin önüne giderek bir elinde Kur an bir elinde İncil, kaledekilere seslenir;

"Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım" der. Bunun üzerine gerekli görüşmeler sonrasında Müslümanlar canlarının kurtarılması karşılığında kaleyi teslim ederler. Ertesi gün sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine Müslümanlar , bizi öldürmeyeceğinize dair "yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz" derler.

Bu söz üzerine Haçlı ordusunun komutanı "Benim sözüm size dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur" diye cevap verir ve Bütün Müslümanlar orada şehid edilirler. Hikaye'ye göre o gün bugündür. 1 Nisan Hristiyanlar arasında Hile Günü olarak kutlanmaktadır. Maalesef halkımız arasında da yaygınlaşmış, yüzlerce, binlerce Müslümanın katliam günü olan 1 Nisan şaka günü olarak kutlanmaktadır.

Alinti.
Haber7

Bende boyle biliyordum

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
1nisan şaka


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İşte Google'ın 1 Nisan şakaları! Deep Google 0 01 Nisan 2015 12:24
Otomotiv Üreticilerinin 1 Nisan Şakaları Elysian Otomobil Haberleri 0 02 Nisan 2014 14:15
1 Nisan Şakaları, 1 Nisan Şakası Önerileri Violent Komedi ve Mizah 0 07 Mart 2014 00:00
1 Nisan şakaları 2014 yeni eLLya Serbest Kürsü 0 11 Eylül 2013 11:11
1 Nisan HiLe günü Şaka deqil by_C3zA Merak Ettikleriniz 1 02 Nisan 2010 20:51