IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Temmuz 2019, 08:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Alman kadınlar Türk geleneksel el sanatlarını öğreniyor




Almanya'nın Hamm şehrinden Afyonkarahisar'a gelen 14 Alman kadın, "Türk-Alman El Sanatları Atölyesi Projesi" kapsamında Türk geleneksel el sanatlarını öğrenmeye başladı.

Hamm şehrinden çeşitli mesleklerle uğraşan 14 kadın, geldikleri Afyonkarahisar'daki geleneksel el sanatları atölyelerinin bulunduğu Taş Medrese'de ustalardan çini, dericilik ve keçe yapımı konusunda eğitim aldı. Kadınlar, Almanya'ya döndüklerinde bu mesleklerle ilgili eğitim verecek.

Belediye Başkanı eşi Emine Çoban, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki kardeş şehir arasındaki dostluk ilişkilerini farklı bir boyuta taşımak istediklerini belirterek, bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Geleneksel el sanatlarının iki şehir arasında bağları güçlendireceğini dile getiren Çoban, şunları kaydetti:

"Geleneksel el sanatlarımızı kardeş şehrimizden gelen 14 hanıma göstermek istedik. Orada kültürel sanatlarımızı çevrelerine anlatmaları ve dostluğumuzun pekişmesi anlamında bunların güzel olacağını düşündük. O yüzden onları davet ettik. Taş Medrese'de yaptığımız geleneksel el işlerimizi keçe, seramik, cam ve o tür şeyleri arkadaşlarımız gösteriyorlar. Çok memnuniyetle bunu severek yapıyorlar."

- Ön yargıları 24 saatte değişti

Hamm Belediyesi Meclis Üyesi Nail Ertaş da kadınlardan 12'sinin ilk kez Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Bu ziyaretin başlamasından 24 saat sonra ön yargıları olan kadınların düşünceleri tamamen değişti. Türkiye'yi beyinlerinde tekrar dizayn ettiklerini ifade ettiler. Kurslarda çok güzel öğretiler elde ettiler. Türk misafirperverliğini gördüler. Bu ziyaretten çok mutlu oldular ve sanıyorum bu ziyaretleri son ziyaretleri olmayacak." diye konuştu.

Alman kadınlardan emekli Margret Schröder, çeşitli alanlarda gönüllü çalıştığını dile getirerek, "Buraya geldiğim için çok sevindim. Burada doğal maddelerden el sanatları yapmak beni hayran bıraktı. Hamm ve Afyonkarahisar’ın kardeş şehir olması mükemmel bir şey." dedi.

Muhasebecilik yapan, gönüllü olarak çeşitli etkinlikler yürüttüğünü ifade eden Ule Brüggmann, Türk geleneksel el sanatlarını ve kültürünü görmek için geldiğini anlatarak, el sanatlarına hayran kaldığını söyledi.

Rosvitta Schörmann ise Türk el sanatlarını çok yaratıcı bulduğuna işaret ederek, yaparken büyük keyif aldığını ifade etti.


Alinti

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
el sanatlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Geleneksel Türk el sanatları nelerdir, özellikleri nedir? Türk el sanatları hakkında bilgi. Sanem El Sanatları 0 06 Ağustos 2018 15:31
Japon kadınlar iğne oyası öğreniyor AttackMan Haber Arşivi 0 06 Ocak 2018 00:23
Geleneksel Alman Yemekleri AnqeL Yöresel Yemekler 0 20 Haziran 2012 14:42
Geleneksel Türk Tiyatrosu KarakıZ Tiyatro 0 05 Kasım 2011 00:10