IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Temmuz 2019, 00:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ev Yapımı Beton Saksılar




Ev Yapımı Beton Saksılar


İçerisinde çoğunlukla kaktüsleri ve bonsaileri görmeye alışık olduğumuz beton saksılar sade ve spor tarzda döşenmiş iş ortamları ve evlerde çok popüler olmaya başladı. Tüm bahçe ve balkonlara da uyum sağlayan beton saksıların yapımı aslında hiç de zor değil.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Güzel bir tasarım ortaya çıkarmak için belli başlı ihtiyaçlarınız var. Bunlar elbette çimento ve su ile başlıyor. Daha sonrasında bu çimentoyu dökebileceğiniz beton saksı kalıplarına ihtiyacınız var. (Kalıbınızı kendiniz de yapabilirsiniz, buna dair bilgiyi aşağı kısımlarda okuyabilirsiniz.)

Beton saksı kalıp modelleri çok çeşitli olabilir. En popüler kalıplar beşgen, altıgen, kare gibi geometrik formlardır.

Bunun yanında kendiniz de kalıbınızı yapabilirsiniz. Bazen bir meyve suyu kutusu bazen bir pet bardak kimi zaman da bir kek kalıbı bu işlevi sizin için yerine getirebilir.

Dantel Detaylı Beton Saksı Yapımı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Hem şık, hem de el emeği göz nuru bir beton saksı ya da vazo yapmak hiç de zor değil. Ancak biraz sabıra ihtiyacınız var çünkü ev şartlarında çimentonun kuruması biraz zaman alabiliyor.

İhtiyacınız olan malzemeler;

Naylon dantel ( Mutfak ve balkon masaları için hazırlanan masa örtülerinden edinip onların uç dantellerini kullanabilirsiniz.)
Karton süt ya da meyve suyu kutusu
Mukavva veya sunta parçaları
Çimento
Koli bandı
Tutkal
Zımpara
Çimento karıştırmak için kap, su ve karıştırma çubuğu

Gelelim saksının yapılışına. Öncelikle meyve suyu ya da süt kartonumuzu önce ortadan ikiye kesiyoruz. Daha sonra da kenarlarını aşağıdaki fotoğrafta olduğu gibi kesiyoruz. Uzun dikdörtgen parçalar saksının etrafını çevreleyecek, bu sebeple aynı ölçüde naylon dantelimizi da boyutlandırıyoruz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ardından aşağıda gösterilen fotoğraftaki gibi dantelin kabartılı kısımları üstte kalacak şekilde kartonun içerisine tutkal ile (mümkünse sprey tutkal) yapıştırıyoruz. Eğer ters bir şekilde yapıştırırsanız desen elde edemezsiniz, bu sebeple kabartılı kısımların çimentonun geleceği yüzeye bakması önemli.

Dantelimizi seçerken de 3 boyutlu olmasına özen göstermeliyiz. Bu şekilde daha net desenler elde edebiliriz. Aynı zamanda iri desenlerinin olması da bize bu konuda yardımcı olacaktır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Daha sonra bu kartonu kapatıp eski haline getiriyor ve bantlıyoruz. Sağlam bir şekilde monte ettiğimize emin olmalıyız. Eğer kartonun kenarlarından ya da altından çimento sızarsa tasarımımız bozulacaktır. Bu sebeple sert ve sağlam olmalı.

Ardından iç kısmı için bir karton ya da suntadan kalıp hazırlayacağız. Dilerseniz süt kartonu yerine de yine bu şekilde sunta da kartondan bir kalıp hazırlayabilirsiniz, tercih size ait.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Süt kartonumuzun içerisine oturabilecek ve iki dikdörtgen kap içerisinde 4 bir yandan da en az 2’şer cm boşluk kalabilecek boyutta bir iç kalıp oluşturmamız gerekiyor. Daha ince olması durumunda tasarım istediğiniz kadar güzel görünmeyebilir. Bu sebeple eşit ve yeterli boşluk bıraktığınıza emin olun. Yukarıdaki fotoğrafta olduğu gibi bu kalıbın çevresini bant ile sarıyoruz. Böylelikle sonraki aşamada beton içerisinden sökmek daha kolay olacaktır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ve kalıplarımız hazır. Böylece beton saksı kalıbı nasıl yapılır sorusunun da cevabını vermiş olduk. Dilerseniz iç ve dış kalıpların şekillerini altıgen, üçgen gibi farklı şekillerde de yapabilirsiniz.

Ardından çimentomuzu uygun kıvama gelecek şekilde hazırlıyoruz. Yukarıdaki fotoğrafta anlatılan gibi önce biraz kartonun dibine döküyoruz. Ardından iç kalıbımızı yerleştirip etrafına çimento dökmeye devam ediyoruz. Son olarak üzerine bir ağırlık yerleştirip bırakıyoruz. Bu ağırlık iç kalıbın içerisine de baskı yaparsa tadından yenmez!

Önemli not: Asla sıvı veya toz haldeki çimento parçalarını lavabo ve tuvalet giderlerine dökmemelisiniz. Aksi takdirde beton katılaşarak giderleri tıkayabilir ve borularınıza zarar verebilir.

İşte beton saksı imalatı bu kadar kolay. Eğer daha büyük beton saksı yapımı gerçekleştirmek istiyorsanız seçeceğiniz iç kartonun da boyutunu ona göre büyütmelisiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Son olarak çalışmamızı en az 1 gün bekletiyoruz. sonrasında nazikçe dış kartonu yırtıyoruz. İç platformu çıkarmadan önce bir gün daha bekletiyoruz ve ardından onu da çıkarıyoruz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Son olarak saksımızın ağız kısmını zımparalayarak şeklini düzeltiyoruz. Ardından içerisine dilediğiniz çiçeği, mumu ya da kalemleri koyarak dilediğiniz amaç ile kullanabilirsiniz.

Bunlara ek olarak buruşturulmuş plastik bardaklar sol kullanılan türlerden biridir. Aynı mantık ile plastik bardaklar iç içe geçirilerek yapılır. Bir diğer popüler kullanım ise eldiven saksı yapımı olarak düşünülebilir.

Önce plastik eldiven içine çimento doldurulur ardından da el istenilen şekil aldırılarak doldurulur. Siz de hayal gücünüzün sınırlarını zorlayarak seçenekleri çoğaltabilirsiniz.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beton, ev, ev dekarasyon, kendin yap, saksı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ayakkabı Saksılar PySSyCaT Bahçe Bakımı ve Çiçekler 0 07 Mart 2016 16:16
Bitkiler için ne tür saksılar tercih edilmeli ? PySSyCaT Bahçe Bakımı ve Çiçekler 0 29 Şubat 2016 21:29
Serada Kullanılan Saksılar Liaaa Bahçe Bakımı ve Çiçekler 0 29 Haziran 2012 15:26
Saksılara Dantel Yapımı (Resimli), Dantelli Saksılar Violent Ev Dekorasyonu 0 29 Haziran 2012 00:49
Bahçelerimiz İçin Farklı Saksılar Ruj Bahçe Bakımı ve Çiçekler 2 13 Aralık 2010 23:28