IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   El Sanatları (https://www.ircforumlari.net/el-sanatlari/)
-   -   İki Farklı Kurdeleden Çarkıfelek Oyası Yapımı Aşamaları Nelerdir? (https://www.ircforumlari.net/el-sanatlari/859275-iki-farkli-kurdeleden-carkifelek-oyasi-yapimi-asamalari-nelerdir.html)

Sarya 21 Şubat 2020 12:59

İki Farklı Kurdeleden Çarkıfelek Oyası Yapımı Aşamaları Nelerdir?
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ki farklı renk organze kurdele belirlenir. Bu renklerden birisi 20 cm boyunda ve birisi 15 cm boyunda oluşan iki farklı organze kurdele olmalıdır. İki kurdele uç kısımlarından birleştirilir ve uç kısımlardan çakmak ile birleştirilir. Kurdelenin uzun olan kısmından uç kısmı sivri şekilde ayarlanır. Makas yardımı ile kesilir. Daha sonra iğne ile alt taraftan geçirme sağlanır. Daha sonra göz kararı olacak şekilde sürekli iç taraf olacak şekilde iğneden geçirilir. Uzun ve kısa olan organze kurdeleler aynı şekilde işlem görür. Görünüş olarak soldan sağa doğru bir yayılma yapılır ve uç kısım iğnenin boşluğundan geçirilir.

Düzeltme işlemlerinin yapıldığı çarkıfelek oyasının arka tarafından yakma ve yapıştırma işlemi için çakmak yardımı sağlanır. Daha sonra evde bulunan ya da kolaylıkla bulunabilen küçük boncuk ya da çiçek gibi süslemeler ile çarkıfelek oyasına şık bir görünüm verilebilir. Orta tarafından batırılan iğne ile süslemenin sağlamlaşması sağlanır ve bu durum sağlamlaşana kadar devam edilir. Artan ip ile sağlam bir düğüm atılır ve sökülmesinin önüne geçilir. Bu kısma bir inci de geçirilir ve güzel bir görünüm de sağlanabilir. Böylelikle oya daha dikkat çekici olur.

Oldukça şık tasarımı olan iki renkli kurdeleden yapılmış çarkıfelek oyaları ile birçok eşyanın oyalanıp süslenmesi sağlanarak kullanıma hazır olması sağlanır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:00.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net