IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Mart 2010, 10:59   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eklem Sorunları ile Mücadele





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Pek çok kişi eklem sorunlarının sadece ilerleyen yaşlarda meydana gelebileceği gibi bir yanılgı içindedir. Oysaki çok genç yaşlarda da eklem sorunları ile karşılaşılması ihtimali son derece yüksektir. Özellikle yoğun bir şekilde spor yapıyorsanız…
Yapılan son çalışmalara göre; fit olmak adına spor yapan kişilerin yüzde 68’inde, yani her 3 kişiden 2’sinde eklem problemleri ile karşılaşılabilmektedir. Yapılan sporun bir şekilde eklemler üzerine yaptığı baskı ve zorlama yapılan sporun cinsine ve süresine göre çeşitli eklem sorunları ile karşılaşmanıza neden olabilmektedir. Spor ne kadar ağır ve uzun süreli olursa, eklem sorunlarının ortaya çıkma ihtimali ve şiddeti o ölçüde artmaktadır. Örneğin tenisçilerin yaşadığı dirsek eklemi sorunları; ağırlık kaldırılması ile yaşanan dirsek, kalça, diz ve el bilekleri sorunları; futbol ve basketbol oynayanlarda diz, ayak bileği, omuz, el bileği sorunları; atletizm ve koşu yapanlarda özellikle diz ve kalça eklemlerindeki sorunlar bunlara sadece birkaç basit örnek olarak gösterilebilir.
Bugün sadece ABD’de, 43 milyon kişi romatizmadan şikâyetçi ve önümüzdeki 20 yıl içinde ise bu sayının 60 milyon civarına yükselmesi tahmin ediliyor. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda erkeklerin bu hastalığa yakalanma ihtimalinin iki kat daha az olduğu gözlendi.
Eklem sorunları ve romatizmanın bu kadar yaygın ve ciddi bir sorun olmasında, sinsi bir şekilde ilerlemesinin büyük rolü var. Çünkü bu rahatsızlığın ilk belirtileri olan ağrıları, genellikle basit birer ağrı kesici alarak geçiştiriyoruz. Hâlbuki erken dönemlerde ortaya çıkan basit sinyaller ciddiye alınsa, tedavi süreci çok daha kısa olur. Örneğin bir çeşit romatizma türü olan ve Türkiye’de yaklaşık 700.000 hastada görülen romatoid artrit’de eklem hasarı çoğunlukla ilk 2 yılda ortaya çıkmaktadır. Tedaviye erken başlamak, bu hasarı büyük ölçüde önler.




Sadece ABD’de eklem problemlerine bağlı olarak işe gidilememesi durumlarından dolayı yaşanan iş kaybı, yılda 45 milyon iş gününü buluyor. Ancak eklem rahatsızlıkları sadece iş yaşamımıza değil, cüzdanımıza da darbe vuruyor. Eklem rahatsızlıkları için harcanan ilaçların yıllık maliyeti yaklaşık 65 milyar Dolar düzeyinde... Bu rakam eklem sorunlarını, kalp hastalıklarından sonra en çok harcama yapılan hastalık grubu yapıyor. Ayrıca eklem sorunları yaşayan hastaların yıllık ortalama doktor ziyaret sayısı 8’dir ve bu kronik hipertansiyon hastalarından sonra en yüksek ikinci değerdir. Doğru besin takviyeleri ile hem hastalığı önlemek, hem de semptomların şiddetini azaltmak mümkündür.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
eklem, mucadele, mücadele, sorunlari, sorunları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Eklem Yüzükleri Melodram Takı ve Mücevherler 2 03 Aralık 2014 17:28
Eklem Ağrılarına Ne iyi Gelir? Ecrin Alternatif Tıp 0 21 Ekim 2014 20:41
Eklem Ağrılarını Azaltan Çay Zen Sağlık Köşesi 0 15 Haziran 2014 16:02
Eklem Bağları Liaaa Ödev ve Tezler 0 02 Kasım 2012 14:32