IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Mart 2010, 11:02   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fast Food Bağımlılığınıza Dur Deyin !





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Fast Food Bağımlılığınıza Dur Deyin

Ne kadar baştan çıkarıcı olduğunu biliyoruz. Erkeğiz, açız ve yorgunuz. Verdiğimiz yöntemleri uygulayarak bu yeme şekline karşı koyun.
Direksiyon başında asla yemeyin:
Fast food’un başlıca cazibesi, kolaylığında yatıyor: Arabadan bile çıkmaya gerek olmaması. Ancak, yemeği almak için kapıdan içeri girmek bir derece de olsa fast food almanın çekiciliğini azaltıyor. Ayrıca yemeği sürücü koltuğundan uzak tutmakla kravatınıza ketçap dökmekten ya da arka koltuğu boş bardak çöplüğü yapmaktan da kurtulmuş olursunuz. Ve en önemlisi de elinizde patates kızartası olmadan arabanızı daha güvenli sürmüş olursunuz.
Kemiksiz ve derisiz tavuk göğsüne sarılın:
Eğer evde sizi bekleyen pişmiş bir tavuk göğsü varsa dışarıdakinden vazgeçebilirsiniz. Tavuk göğsü yüksek proteinli, az yağlı ve ucuz bir yiyecektir. 1 kilogram tavuk göğsünü tuz, karabiber ve zeytinyağıyla ovun. Sonra da 260 derecelik fırında 5 dakika pişirin. Çevirip 5 dakika daha bekletin. Ardından çıkarın ve soğuduktan sonra kilitli bir torbaya koyarak buzdolabında saklayın.
Sağlıklı bir yemek pişirin:
Fast food restoranında geçireceğinizden daha kısa bir sürede, hem lezzetli hem sağlıklı bir yemek pişirin. Tabii ki her gece tavuk eti yiyin demiyoruz. Ama şunları deneyebilirsiniz:
Tavuklu salata:
Tek bir tavuk göğsü, küp küp doğranmış beyaz peynir, kokteyl domates ve dilimlenmiş bir katı yumurtayı kıvırcık salatayla karıştırın. Üzerine bir miktar balzamik sirke ekleyin.
Tavuk dürüm:
Dilimlenmiş yeşil ve kırmızı dolmalık biberler, zeytinyağı ve soğanı kısık ateşte hafifçe kızartın. Bir tavuk göğsünü yarımşar santimlik şeritler halinde kesin ve tavaya ekleyin. Üzerine birer tutam kimyon ve kırmızı biber serpin. 1 dakika pişirin. Karışımı lavaş üzerine koyun. Az yağlı kremayla zenginleştirin. Tam yağlı krema bile olur, çünkü sizi daha uzun süre tok tutacaktır.
Fesleğen soslu makarna:
Bir miktar penne makarnayı, paketinde söylendiği şekilde haşlayın. Kepekli ya da tam tahıllı bir makarna kullanırsanız daha da iyi olur. (Örneğin, Filiz’in Ekolojik Tam Buğday Makarnası) bir parça tavuk göğsünü mikrodalga fırında 60 saniye ısıtın ve sonra ince dilimler halinde kesin. Tavuk ve makarnayı 1,5 çay kaşığı pesto sosu ile karıştırın.
Barbekü tavuklu pizza:
Büyük bir dürüm ekmeğinin içine bir kaşık barbekü sosu yayın. Onun üstüne de lif lif ayrılmış tavuk eti, doğranmış kırmızı soğan, bir tutam kekik ve çekilmiş mozzarella peyniri koyun. 200 derecede fırına verip peynir eriyinceye kadar 8-10 dakika pişirin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bağımlılığınıza, bagimliliginiza, deyin, dur, fast, food


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fast Food Severlere Fast Foof Diyeti Tufan Sağlık Köşesi 0 07 Ağustos 2014 07:46
Fast Food Beslenme Kızın1i Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 22 Eylül 2013 00:22
Fast Food Diyeti YapraK Diyet Listeleri 0 16 Eylül 2009 22:03