Ekşi Gıda Yiyince Neden Yüzde Şişmeler.? Ekşi Gıda Yiyince Neden Yüzde Şişmeler.? Bazen yüzümün bir yanı birdenbire, özellikle ekşi bir şey yiyince, şişiyor. Bu, dört kez başıma geldi. Bir gün sürüp sonra kayboluyor. Neden olabilir? Anlattıklarınız, kulakaltı tükürük bezinden ağza salya taşıyan ince kanalın tıkanmasının tipik tarifidir. Bu bezler, kabakulakta da şişen tükürük bezleridir. Çenealtı ve dilaltında da tükürük bezleri vardır ve bunlardan çıkan salya ağza dökülür, ağızda sindirimin ilk aşamasını tamamlar. Bazen, tükürük bezinin içinde ya da kanalında kalsiyumdan, ürik asitten oluşan küçücük bir taş, bu kanalları tıkayabilir. Ekşi bir şey yediğinizde bol tükürük akarak taşı sürükleyip kanalı kapatır ve içeride biriken tükürükle yüzün o kısmı şişer. Halen, tükürük bezlerinin özel boyalarla ve röntgenle incelenebilmesi için yapılmış çok iyi boyalar vardır. Taş, çoğunlukla bulunarak basit bir işlemle çıkarılabilir. Alıntı |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:39. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net