IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Erkek Sağlığı (https://www.ircforumlari.net/erkek-sagligi/)
-   -   Ekşi Gıda Yiyince Neden Yüzde Şişmeler.? (https://www.ircforumlari.net/erkek-sagligi/420980-eksi-gida-yiyince-neden-yuzde-sismeler.html)

Ecrin 23 Ekim 2011 12:30

Ekşi Gıda Yiyince Neden Yüzde Şişmeler.?
 
Ekşi Gıda Yiyince Neden Yüzde Şişmeler.?



Bazen yüzümün bir yanı birdenbire, özellikle ekşi bir şey yiyince, şişiyor. Bu, dört kez başıma geldi. Bir gün sürüp sonra kayboluyor. Neden olabilir?
Anlattıklarınız, kulakaltı tükürük bezinden ağza salya taşıyan ince kanalın tıkanmasının tipik tarifi­dir. Bu bezler, kabakulakta da şişen tükürük bezleri­dir.
Çenealtı ve dilaltında da tükürük bezleri vardır ve bunlardan çıkan salya ağza dökülür, ağızda sin­dirimin ilk aşamasını tamamlar.
Bazen, tükürük bezinin içinde ya da kanalında kalsiyumdan, ürik asitten oluşan küçücük bir taş, bu kanalları tıkayabilir. Ekşi bir şey yediğinizde bol tükürük akarak taşı sürükleyip kanalı kapatır ve içe­ride biriken tükürükle yüzün o kısmı şişer.
Halen, tükürük bezlerinin özel boyalarla ve rönt­genle incelenebilmesi için yapılmış çok iyi boyalar vardır. Taş, çoğunlukla bulunarak basit bir işlemle çıkarılabilir. Alıntı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:39.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net