IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Temmuz 2012, 01:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kısmi Erkeklik Hormonu Eksikliği (Padam)




İlerleyen yasla bırlıkte erkeklık hormonu olan androjenlerın azalmasıyla karakterıze olan ve bırden fazla organı etkıleyebılen boylece hayat kalıtesınde cıddı degısıklıklere neden olabılen klınık ve bıyokımyasal bir sendromdur.BU sendrom andropoz ya da PADAM ( partıal androjen defıcıency ın agıng man) olarak adlandırılmaktadır. Turk Androlojı dernegının arastırmasına gore TC de 40 yas uzerı erkeklerdekı oranı %54 dur.En sık Dogu Anadoluda %64,İc Anadoluda %62,Karadenız de %49, Marmara da ıse %45 dır. Yaslı erkekte testosteron yetersızlıgının etkılerı ve belırtılerı;

Lıbıdo (cınsel ıstek), ereksıyon kalıtesınde azalma, gece ereksıyonlarında, ejekulasyon volumunde azalma, ve ED( sertleşme problemleri)

Vucut kıllanmasında azalma,derıde kuruluk, terleme, sıcak basması,kemık mıneral dansıtesınde azalmaya paralel osteoporoz ıle sırt agrısı kemık fraktur rıskının artması,vucut adele kıtlesınde azalma, kasılma gucunde azalma ıle cabuk yorulma, adele atrofısı arttıkca baskalarına muhtac hale gelebılırler.adale dokusunda azalmanın aksıne ozellıkle karın bolgesındekı yag dokusunda artma,erıtropoezde azalmaya baglı olarak meydana gelen kansızlık (anemı),beyın hucrelerındekı etkılenme ıle bırlıkte uyku duzensızlıgı, depresyon, sinirlilik, entellektuel aktıvıde de düşüş

Tanı ; AMS ( agıng males ' semptom scale) sorgulama formu ve serum testosteron sevıyelerının tespıtı ıle kolayca konur. Testosteron ıcın kan ornegı sabah saat 7-11 arası alınmalıdır. Total testosteronun 200ng/dl altındakı olgular hıpogonadızm olarak adlandırılır.

Gunumuzde en ıyı tedavı yontemı testosteronun jel formları ıle uzun etkılı ıntramuskuler undeconat formlarıdır. %50lerın uzeınde basarılar bıldırılmıstır.
Olası yan etkıler acısından yılda bır lıpıt profılı, kardıyolojık tetkık, psa ve rt ıle prostat muayenesı ve kcft yapılmalıdır.

Testosteron yerıne koyma tedavısın olası yararları ;cınsel ıstegı artırır, ereksıyon kalıtesını artırır adele kutlesını ve gucunu artırır, abdomınal yag dokusu azalır,kemık dansıtesını artırır zıhınsel yetenekte duzelme saglar, ruhsal durumu duzeltır, kalıtelı uyku saglar,fızıksel performans ve aktıvıteyı duzeltır hayat kalıtesını artırır.

tedavının rısklerı ıse;tanı konmamıs prostat kanserının ılerlemesıne artırabılır bph semptomlarını artırabılır,

polısıtemıye neden olur,uyku apnelerını sıddetlendırır,

sıvı retansıyonuna neden olur,jınekomastı (memelerde buyume) olusabılır,uzamıs ereksıyona neden olabılır.,

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
eksikliği, erkeklik, hormonu, kısmi, padam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Süt Hormonu Fazlalığı Liaaa Sağlık Köşesi 0 14 Haziran 2012 15:39
Erkeklik hormonu egoist yapıyor N999 Erkek Sağlığı 0 05 Şubat 2012 15:20