IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Erkek Sağlığı (https://www.ircforumlari.net/erkek-sagligi/)
-   -   Erkekler de korunur (https://www.ircforumlari.net/erkek-sagligi/600495-erkekler-de-korunur.html)

Tufan 11 Temmuz 2014 23:49

Erkekler de korunur
 
Erkekler tarafından en sık uygulanan doğum kontrol yöntemleri arasında ilk sıraları prezervatif ve dışarı boşalma yöntemi alıyor. Prezervatif, duyarlılığı azaltarak erken boşalmayı çözüme kavuşturabileceği gibi dikkat dağılması gibi nedenlerle performans sorunlarına yol açabiliyor

Korunma yöntemleri cinsel hayatı etkiler mi?
Erkeklere hangi doğum kontrol yöntemleri uygulanıyor ve en yaygın olanları hangileri? Cinsel hayatı etkiliyor mu? Nedenleri nedir? Cinsel gücü arttıran erkek doğum kontrol yöntemi var mı? Risk taşıyan doğum kontrol yöntemleri var mı?
CEVAP
Doğum kontrol yöntemleri: Toplumumuzda erkekler tarafından en sık uygulanan yöntemler sırasıyla prezervatif, dışarı boşalma ve takvim yöntemleridir. Dışarı boşalma ve takvim yani sadece kadının hamile kalamayacağı günlerde cinsel ilişkide bulunma yöntemleri, doğum kontrolünde garantili yöntemler arasında kabul edilemez.
Koruma yöntemlerinin cinsel hayatla ilişkisi:
Erkekte korunma yöntemleri dolaylı olarak cinsel yaşamı etkileyebilir. Dışarı boşalma yöntemi erkekte cinsel ilişkiden en çok hazzın alındığı anda eylemi yarıda kesme ve hamileliğe sebep olmama düşüncesi ile anksiyete (evham) yaratır. Bu da cinsel performansta azalma, erken boşalma gibi psikolojik kökenli sorunlara neden olabilir. Bir diğer yöntem olan prezervatif kullanma ise kimi kişilerde duyarlılığı azaltarak erken boşalma sorununun çözümüne katkıda bulunabildiği gibi, cinsel aktiviteye ara verilmesi, dikkat dağılması gibi nedenlerle performans sorunlarına yol açabilir.
Cinsel gücü arttıran doğum kontrol yöntemleri:
Vazektomi, yani meni kanallarının bağlanması garantili bir yöntemdir. Diğer yöntemlere gerek bırakmadığından huzurlu ve hamilelik endişesi olmadan cinsel birleşmeye imkan sağlayarak bazı kişilerde performans artışı sağlayabilmektedir.
Risk taşıyan doğum kontrol yöntemleri:
Doğru şekilde uygulanmayan ve yeterli olmayan tüm doğum kontrol yöntemleri hamilelik riski içerir. Doğum kontrol yöntemleri olası bir hamilelikte çocuk için risk oluşturmaz. Hormon kullanımı hariç uygulayan erkeğe doğum kontrol yöntemlerinin herhangi bir zararı olmaz.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:52.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net