IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Eylül 2014, 19:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hemofilik Hastalarının Sınıflandırılması




Hemofili hastaları, eksik olan faktörün kan seviyesine göre hafif, orta ve şiddetli şeklinde 3 ayrı gruba ayrılır. Sıradan bir insanın faktör 8’indeki kan düzeyi % 50 ila 150 arasında seyreder. Hemofilide taşıyıcısı olan kadınlarda bu kan düzeyi % 30 ila 50 arasında değişir. Hemofili hastası erkeklerde bu seviye % 0 ila 30 gibi bir orana kadar düşer. Faktör 8 seviyesi % 1’in altında seyredenlere ağır, %1 ila 5 arasındakiler orta, % 5’in üstündekiler ise hafif hemofili kategorisine girerler. Bunlardan hafif olanlarda çoğunlukla kendi kendine ya da hafif bir travma ardından gelişen kanamalar, bu tür hastalar için bir nevi “hayat” anlamına gelmektedir. Eklem içlerindeki kanamalar söz konusu olduğu için bu tür hastalarda eklemle ilgili sakatlıklar görülebilir. Hafif seviyedeki hemofililerde ise daha sakin kanamalar görüldüğünden sünnet, diş çekimi, bazı amerliyatlar ve ciddi travmaların ardından ancak kanamalar görülür. Kanamanın tedavisi için bazı ilaçlar kullanılır. Hafif seviyedeki hemofililerde çok önemli düzeyde kısıtlamalar söz konusu olmaz.

Tedavi Konusundaki Alternatifler Nelerdir?
Genetik bir hastalık olmasından ötürü hemofili hastalığının kesin surette ortadan kaldırılması için kesin bir tedavisi maalesef yoktur. Buna karşılık kanama ihtimalinde faktör 8 ya da 9, dışarıdan telafi edilerek kanama durdurulur. Bu tür bazı ilaçlar da damardan verilmek suretiyle kanamalar azaltılmaya çalışılır.

Hemofilinin Önleyici Tedavisi Var mıdır?
Ciddi sayılan hemofili hastalarında kanamaların ortaya çıkmasını engelleme amacıyla düzenli olarak faktör verilir ve kanın faktör seviyesi belli bir oranda tutulmaya çalışılır. Kanamaları ya da hastalığa bağışıklığı hassas olan hastalarda bu faktörler zamanla etkisiz hale gelir. Bu tür hastalara “inhibitörlü hastalar” adı verilmektedir ve bu hastalarda kanamayı durdurmak son derece zordur. Dolayısıyla bu hastalarda faktör 7 veya daha farklı, güçlü tedaviler kullanma yoluna gidilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hastalarının, hemofilik, sınıflandırılması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Galaktozemi Hastalarının Beslenmesi Liaaa Sağlık Köşesi 0 07 Mayıs 2012 11:00
MS hastalarının üçte ikisi 20-40 yaş arasında Lucifer Sağlık Köşesi 0 25 Kasım 2011 20:26
Kalp hastalarının yaşam kalitesini yükseltiyor! Kalemzede Sağlık Köşesi 0 24 Temmuz 2011 13:16