IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Eylül 2014, 19:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ereksiyon Problemlerine Neden Olan Faktörler




Alanında uzman bilim adamlarına göre ereksiyon sorununa sebep olan faktörler psikolojik ve organik olmak üzere iki türe ayrılıyor. Psikolojik faktörlerin içine depresyon, anksiyete, aşırı stres gibi faktörler dahil ediliyorken organik faktörler arasına da şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, sinir sistemi ile ilgili hastalıklar, peniste görülen şekil bozuklukları gibi faktörler giriyor. Tabi diğer yandan sigara ve aşırı alkol faktörlerini de katmak gerek.

Diyabet hastalığının sertleşme sorunlarına etkisine dikkat çeken uzman bilim adamları, kalbin etkilendiği her şeyden penisin de etkilendiğini söylüyorlar. Zira her ikisinin de çapı genel olarak 3 milimetre. Özelliklerle aşırı sigara, yüksek kolesterol ya da yüksek lipit gibi sorunlar, hem kalbi, dolayısıyla hem de penisi etkiliyor.

Penisin damar ve kaslardan ibaret bir organ olduğunu ve ereksiyon için gereken şartın, damarlara yeterli oranda ve yoğunlukta kan basıncı olduğunu göz önüne aldığımızda diyabet ve kolesterolün, ereksiyon üzerindeki etkisini de anlayabiliyoruz. Çünkü diyabet, doğrudan damarları, sinirleri ve kasları etkileyen bir hastalık… Dolayısıyla diyabet, sertleşmeyi engelleyen diğer bütün sebepler içinde en kuvvetlisi olarak ön plana çıkıyor.

Ereksiyon sorunlarının psikolojik sebeplerine gelince, bunların daha çok 40 yaş altında ortaya çıktığını görüyoruz. Bugün yapılan tespitlere göre sertleşme problemi yaşayan erkeklerin yarısından daha azında görülen psikolojik sebepler depresyon, anksiyete, çeşitli korkular, aşağılık kompleksi, sosyal hayatta ve evlilik hayatında iletişim bozuklukları. Bununla birlikte şizofreni ve Alzheimer gibi hastalıkların da iktidarsızlığa sebep olduğu bilinen bir gerçektir.

Diğer yandan düzenli alkol kullanımı ve aşırı sigara tüketimi gibi nedenler de ereksiyon problemlerine neden olan başka önemli sebeplerdendir.

İlaçlardan Kaynaklanan Sebepler
Ereksiyon sorunu yaşayan erkekler içinde yaklaşık yüzde 25 gibi bir oranı, bu sorunu kullandıkları ilaçlardan dolayı yaşıyorlar. Çoğunlukla anti-depresan niteliğindeki ilaçlar, uyku hapları, tansiyon, ağrı kesiciler ve prostat kanseri için kullanılan ilaçlardır. Ayrıca tansiyon ilaçları olan alfa metil dopa, b blokerler, klonidin, spironolakton gibi isimleri ve depresyon ilaçlarını da bu etkiye sahip ilaçlardan sayabiliriz.

Hormonel Nedenler 50 yaş ve üstünde ereksiyon problemi yaşayan erkeklerin üçte birinde hormon eksikliği görülür. Troid yetmezliği ya da fazlalığında da ereksiyon problemleri görülmektedir.

Bütün bu bilgiler ışığında gördüğümüz şey, ereksiyon problemlerin kesin bir temeli olmadığını, tamamen hastanın öznel hikayesiyle alakalı olduğu gerçeği. Psikolojik, organik ya da dış nedenlerden ötürü ortaya çıkan ereksiyon sorunlarında doktora gitme tarihi olarak 6 ay gibi bir zaman dilimi öne sürülüyor. Uzman doktorlara göre eğer iktidarsızlık problemi altıncı ayına yaklaştıysa vakit geçirmeden bir hekime gözükmek gerek. Çünkü zaman geçtikçe ve sorunlar yerleşik hale gelmeye başladıkça, tedavi de daha zor hale geliyor.


Tanı ve Tedavi Aşaması
Ereksiyon problemlerine tanı koymak için yalnızca erkeklere değil kadınlara sunulan birtakım testler ve formlar var. Bu testler sayesinde, söz konusu sorunların hangi bölgeyle alakalı olduğu ya da asıl problemin ne olduğu ortaya çıkarılabiliyor. Problemin psikolojik altyapısı da olabileceği için hastanın cinsel hayatının geçmiş hikayesine inebilmek, geçmişte geçirdiği travmalar, bunalımların yanı sıra eski ameliyatları, kullandığı ilaçları gibi bilgilere de iniliyor. Bu tür yöntem ve testlerle tespit edilen sorunlar ve kaynaklarının ardından tedavi kısmına geçiliyor.

Doktorların bu aşamada öncelikli yöntemi, hastayı bilgilendirmeye ve işin kültürel, teorik hatta motivasyonel yanını telafi etmek üzerine kurulu. Tabi ki ilaç tedavisi uygulanması ihtimali de var. İlaçlar da yetersiz kalırsa hastanın kendi kendine kullanabileceği, sertliğin oluşmasını sağlayan iğneler de verilebilir. Tüm bunların yetmediği durulmada da protez penis ya da halk içinde bilinen diğer adıyla “mutluluk çubuğu” da kullanılabiliyor.

Son olarak, cinselliğin eşler arasında bir üstünlük, bir iktidar mücadelesi olarak görülmesi de başta ereksiyon problemleri olmak üzere pek çok cinsel problem ve uyuşmazlığın da nedeni olabiliyor. Özellikle de erkeğe yüklenen belirleyici, başlatıcı kimliğin yanlışlığı buna kuvvetli bir örnek. Cinsel ilişkiyi erkeğin başlatması, sorumluluğun ve yönetimin erkeğin elinde olması, bütün erkeklerin kadınlara nasıl zevk vereceğini biliyor olması ve her zaman ilişkiye hazır olduğunu sanması gibi pek çok yanlış bilgi, bunlara örnektir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ereksiyon, faktörler, neden, olan, problemlerine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yer Altı Sularının Beslenmesinde Etkili Olan Faktörler SimHa Genel Coğrafya 0 15 Ağustos 2014 01:24
Vertigo" önlem alınmadığı takdirde ileride ciddi sağlık problemlerine neden olabiliyo Violent Sağlıklı Bakım Önerileri 0 27 Ocak 2014 20:06
Sivilce Oluşumuna Neden Olan Faktörler taLia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 08 Eylül 2013 19:20
Regl problemlerine kolay çözümler YapraK Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 15:00
Sivilce Oluşumuna Neden Olan Faktörler Zen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 05 Aralık 2012 15:04