IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ekim 2014, 21:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erkekte Meme Büyümesi ( Jinekomasti )




Jinekomasti; erkek memesinin kadın memesi şeklinde büyümesine verilen isimdir. Bu istenmeyen durum çok çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Özellikle ergenlik çağında ( 13-15 yaş ) erkek çocukların büyük çoğunluğunda görülebilir ve yaklaşık %70-90’ı 1-2 sene içinde kendiliğinden geçmekte ve meme normal büyüklüğüne geri dönmektedir. Bu nedenle ameliyat kararı vermeden önce yaklaşık 2 yıl kadar beklemek doğru olacaktır. Ancak erişkin erkeklerde meme kanseri ihtimali hatırda tutulmalı ve dikkatli olunmalıdır.

Jinekomasti sebepleri içerisinde; bazı ilaçlar, ergenlik çağına geçiş, hormonal düzensizlikler, yaşlanma ve bazı hastalıklar gibi çeşitli nedenleri sayabiliriz. Erkekte meme büyümesine yol açan sebepler arasında hepatit, siroz, akciğer kanseri, diğer bazı akciğer hastalıkları, tiroid hastalıkları, bazı organ kanserleri, testis hastalıkları, eroin ve benzeri uyuşturucu kullanımı, kilo almak veya kas yapmak için kullanılan steroidler ilk akla gelenler olmaktadır. Bu nedenle ameliyat kararı vermeden önce hastanın tiroid ve karaciğer fonksiyonlarını, hormonal profilini ve genel sağlık durumunu değerlendirmek gerekir.Büyüyen erkek memesinin yapısal özelliklerine bağlı olarak; yağlı, glandüler ve basit olmak üzere 3 çeşit jinekomasti vardır. Glandüler tipte büyümeden gerçek meme dokusu, yağlı tipte ise ise yağ dokusu sorumludur. Erkekte büyük memenin tipinin belirlenmesi kesin olarak patolojik inceleme ile mümkün olsa da ameliyattan önce ultrasonografi veya MRI ile büyük olasılıkla jinekomastinin tipi hakkında bilgi sahibi olunabilir. Jinekomasti hangi tip olursa olsun büyüyen erkek memesinin tedavisi ameliyattır. Ameliyat memenin büyüklüğüne göre lokal anestezi veya genel anestezi ile yapılabilir. Yaklaşık 1,5-2 saat sürmektedir.

Glandüler tipte tek başına cerrahi eksizyon veya liposuction ( vakum yardımı ile yağ alınması ) ile beraber cerrahi eksizyon yapılabilir. Cerrahi eksizyon yapmak için, meme başının renkli kısmı ( areola ) ile normal deri arasında açıklığı yukarı bakan yarım daire veya omega şeklinde kesi yapılmaktadır. Ancak aşırı büyümüş ve belirgin deri fazlalığı ile beraber olan jinekomastide deri dokusunun da çıkarılması gerekir ve değişik kesi teknikleri yapılmaktadır. Bu durumda ise meme etrafında değişik şekil ve miktarda izler kalabilmektedir. Meme büyümesinin sebebi aşırı yağlanma ise bu durumda sadece liposuction ile yağlar alınarak sorun giderilebilir, böyle durumda herhangi bir iz kalmaz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
büyümesi, erkekte, jinekomasti, meme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erkekte Genital Siğil, Erkekte Kondilom HPV Enfeksiyonu Lykia Erkek Sağlığı 0 04 Eylül 2014 18:49
Meme kanseri erkekte de görülüyor! Lykia Erkek Sağlığı 0 25 Ağustos 2014 21:07
MASTİT (MEME DOKUSUNUN İLTİHABI) ve MEME ABSELERİ Sim Kadın Sağlığı 0 17 Ağustos 2011 10:54