IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Mayıs 2015, 12:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kısırlığın başlıca nedeni bu hastalık




Tedavide başarılı sonuca ulaşılabilmesi için sorunun kaynağının doğru tespit edilmesinin önemini vurgulayan Doç. Dr. Mutlu Ateş, uygun tedaviye başlamak için hastanın muayenesinden sonra sperm testi, varikosel hastalığına işaret eden bir anormallikten şüphelenilen durumlarda gerekirse ultrason tetkiki, ayrıca hormonal sorunlarda gerekli testlerin yapılmasının uygun olduğunu ifade etti.

Kısırlığın başlıca nedenlerinden biri

Varikosel hastalığının, erkek kısırlığının nedenleri arasında en çok bilinen ve tedavi başarı oranının en yüksek olduğu bir hastalık olduğunu bildiren Doç. Dr. Mutlu Ateş, şöyle konuştu:

"Türkiye’de yaklaşık her 10 erkekten birinde görülen varikosel, testis damarlarının genişlemesine bağlı olarak testis kan dolaşımının bozulmasıdır. Bu kadar sık görülebilen varikosellerin çoğu çok erken evrededir ve bunların çoğu kısırlığa neden olmaz. Ancak ileri düzeyde olan varikoseller sperm kalitesini bozarak kısırlığa yol açmaktadır ve ileri evrede ameliyat gerektirir.

Ameliyat sonrasında sperm parametreleri 6 ay- 1 yıl içinde düzelebilir. Tüp bebek tedavisinde karşılaşılan en büyük zorluğun sperm üretiminin belirli alanlarda çok sınırlı olması ya da hiç olmamasıdır. Cerrahi sperm arama yöntemleri ile testisin değişik bölgelerinden alınan çok sayıda parça incelendiğinde sperm hücresi bulunabilmektedir. Mikroskopik tese yöntemi böyle vakalarda sperm elde etme şansını büyük oranda artırmaktadır. Testisin mikroskop ile incelenmesi sperm bulma şansını da yükseltmekte ve daha fazla sayıda sperm elde edilmesini sağlamaktadır."

Değerlendirmelerin sonucunda neden bazen tam olarak bulunabilmekte ancak bazı vakalarda nedeni bilinmeyen bir semen bozukluğunun söz konusu olabildiğini kaydeden Doç.Dr. Mutlu Ateş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hastada tedavi edilebilir bir sorun ortaya çıkmadığında çocuk sahibi olmak için mikroenjeksiyon uygulamaları yapılması gerekir. Özellikle yakın dönemde uygulamaya giren IMSI (Yüksek Büyütme Gücü Altında Mikroenjeksiyon) ile tedavi edilmesi mümkün olmayan pek çok şekil bozukluğu olgusunda başarılı sonuçlar alınmaya başlanmıştır."

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başlıca, bu, hastalık, kısırlığın, nedeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uyku bozukluğu hastalık nedeni Tufan Sağlık Köşesi 0 27 Ekim 2014 17:50
Tekrarlayan düşüklerin nedeni bu hastalık olabilir Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 19 Kasım 2012 19:59
Kalitesiz Uyku Hastalık Nedeni Liaaa Kadın Sağlığı 0 09 Mayıs 2012 01:47
Nedensiz Ağrıların Nedeni Bu Hastalık! aLya Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 28 Aralık 2011 10:10
~ Sakat doğumların başlıca nedeni > ABD! Sametold Haber Arşivi 0 31 Aralık 2010 16:15