IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Erkek Sağlığı (https://www.ircforumlari.net/erkek-sagligi/)
-   -   Erkeklerin Hayat Tecrübeleri Spermlerle Çocuklarına Geçiyor (https://www.ircforumlari.net/erkek-sagligi/719157-erkeklerin-hayat-tecrubeleri-spermlerle-cocuklarina-geciyor.html)

PySSyCaT 15 Aralık 2015 23:33

Erkeklerin Hayat Tecrübeleri Spermlerle Çocuklarına Geçiyor
 
Erkeklerin Hayat Tecrübeleri Spermlerle Çocuklarına Geçiyor







Danimarka'da yapılan bir araştırmaya göre çocukların sadece, babaların genlerini değil spermler sayesinde hayat tecrübelerini de aldıkları ortaya çıktı.


Danimarka'da Kopenhag Üniversitesi uzmanları insanların çocuklarına genleriyle birlikte deneyimlerini de aktarıp aktarmadığını mercek altına aldı. Bir babanın deneyimleri ile çocuğunun biyolojik yapısı arasındaki ilişkiyi bulmak için sperm moleküllerini inceleyen araştırmacılar, bu moleküllerin çevresel etkilere yanıt verip vermeyeceklerini inceledi.

SPERMLERLE DENEYİMLER ÇOCUKLARA GEÇİYOR


Araştırmayı yürüten Dr. Romain Barres ve meslektaşları 10 obez ve 13 sağlıklı erkekten sperm örnekleri aldı. Obez erkekler kilo verdikten sonra bu kişilerden tekrar sperm alan uzmanlar bunları tekrar inceledi.

SPERMLER BİLGİ TAŞIYOR


Sonuç olarak obez erkekler zayıfladığında spermlerin moleküler yapılarının da farklılaştığı ve çevresel etkilere tepki gösterdiği gözlemlendi. Böylece spermin potansiyel olarak babanın sadece genlerini değil bu günlerin farklı hayat deneyimleri ile değişmiş hallerini de aktarabileceği sonucuna vardılar. Fakat araştırma küçük çaplı ve yalnızca sperm örnekleri üzerinde yapıldığı için kesin bir sonuca varılamadı.

aLinti..


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:27.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net