IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Aralık 2015, 10:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erken boşalma ve tedavisi




Erken boşalma ve tedavisi




Hem meni vajen içerisine atılamadığından kısırlığa yol açması hem de çiftlerin cinsel hayatını olumsuz etkilediği için önemli bir problem olarak ortaya çıkar.


Erken boşalma (Pre-matür ejakülasyon)

Erken boşalma penisin vajen içerisine girmeden hemen önce ya da girer girmez hemen meni gelmesi yani boşalmanın istenenden daha erken gerçekleşmesi durumudur.Bir başka tanımlama cinsel birleşmenin en az %50’sinde kadın partnerin tatmininden önce ejakülasyon meydana gelmesidir. 40 yaşın altındaki erkeklerin yaklaşık %40'ında görülür. Ancak bunun kesin bir tanımı yoktur. Bazı erkekler 5-10 dakika süren ilişkileri de erken boşalma olarak tanımlayabilirler. Genel olarak kabul edilen süre (IVLT) penisin vajene girdikten sonra 2 dakikanın altında boşalmanın erken boşalma olduğudur.Aynı zamanda erken boşalma eşlerin daha tatmin olmadan boşalmanın gerçekleşmesi olarak tanımlanabilir.

Hem meni vajen içerisine atılamadığından kısırlığa yol açması hem de çiftlerin cinsel hayatını olumsuz etkilediği için önemli bir problem olarak ortaya çıkar. Aslında intrauterin inseminasyon (IUI) yöntemiyle erkeğin spermleri kadına nakledilerek çocuk olmama problemi büyük oranda çözümlenebilir. Ama cinsel birleşmenin daha tatminkar olabilmesi için boşalmanın doğal olarak geciktirilmesi başka yöntemlerle tedavi edilmelidir.

Öncelikle, cinsel ilişkiye girememe nedeninin erken boşalma mı yoksa penisin yeterli sertleşmemesi mi olduğu iyi ayırt edilmelidir. Bazen daha penis sertleşmeden boşalma olur ve cinsel ilişki de gerçekleşemez. Burada peniste bir sertleşme kusuru bulunup bulunmadığı iyi araştırılmalıdır. Bunun için NPT testi, penil Doppler ve VSS gibi testler istenilebilir.

Eğer sertleşme kusuru bulunmadığına karar verilirse gerçek erken boşalma tanısı konularak tedaviye geçilir.

Genelde ilk ilişkilerde erken boşalma yaşanabilir. Bu anksiyeteye bağlıdır. Bu stres durumu daha uzun sürerse, erken boşalma da bir müddet devam edebilir. Zamanla erkeğin kendini kontrol edebilmeye başlamasıyla, bu sorun da kendiliğinden kaybolur. Yetersiz cinsel eğitim ve bilgi eksikliği nedeniyle özellikle masturbasyon konusunda korkular da önemli faktördür. Bazı olgular ise organik bir nedene dayanır. Yani penisin sinirsel uyarımında hassasiyet artmıştır. Neticede daha birkaç hareket ile meni boşalmaktadır. Örneğin uretrit gibi iltihabi durumlarda.

Erken boşalmanın tedavisinde eğer enfeksiyon ya da düzensiz cinsel yaşantı gibi nedenler söz konusuysa, öncelikle bunlar tedavi edilirler. Bazı tavsiyelerde bulunulur ve beraberinde geciktirici ilaçlar verilir. Olayın özelliğine göre psikiyatrik danışma da istenebilir.

Öncelikle cinsel ilişki sırasında erkeğin kendini kontrol etmesi önerilir (Masters ve Johnson yöntemi). Erkeğin kendini kontrol etmesi demek, boşalmadan hemen önce bunu hissederek ilişkiye ara vermesini öğrenmesi demektir. Boşalacağını hissettiği zaman kendini geri çekerek ya da dikkatini başka tarafa dağıtarak boşalmayı durdurmaya çalışmalıdır. Bu alıştırmalara önce masturbasyon sırasında deneyerek başlanması uygun olur. Masturbasyon sırasında boşalmadan hemen önce ara verip, ereksiyonun azalması beklenir ve sonra yeniden devam edilir. Hatta bu sırada idrar tutar gibi kasların kasılması da boşalmayı kontrol etmede yararlıdır. Bu uygulama 2-3 kez yapılır. Haftada 1-3 kez alıştırmabtekrarlanmalıdır.

Daha sonra cinsel ilişki sırasında aynı alıştırmalara geçilir. Başlangıçta ilişkiye girmeden boşalmayı önleme çalışmaları yapılır. Tam boşalmadan önce eşe ilişkiye ara vermesi söylenilir ve ereksiyon bir miktar kaybolana kadar beklenilir, arkasından tekrar devam edilir. Bunda da kendinden emin olunduktan sonra artık penisin vajen içerisindeyken boşalmanın geciktirilmesi alıştırmalarına başlanılır. Bu sırada en uygun pozisyon erkeğin sırt üstü yattığı, kadın-üstte pozisyonunda cinsel birleşmedir. Ancak bu şekilde erkek boşalmasını en iyi kontrol edebilir. Aynı şekilde burada da boşalmadan hemen öncesi hissedilerek eşe işaret verilir ve ilişki kesilir, bir müddet bekledikten sonra tekrar devam edilir.

Bütün bu uygulamalar zaman alabilir. Haftalarca sürebilir. Sabırlı olmak ve tedavinin uzun sürebileceğine inanmak gerekir. Başarılı olunamıyorsa seks terapisi almak üzere doktoruna başvurulmalıdır.

Başka bir tedavi yöntemi ise penisin sıkılması tekniğidir. Burada, penis avuç içinde el ile sıkılarak boşalma refleksi önlenmeye ve kanın boşalarak reksiyonun azaltılmasına çalışılır. Bu sırada fazla travma yaratmamaya dikkat edilmelidir.

Bazen ilişkiden önce masturbasyon yapılarak ilişki sırasında boşalmanın geciktirilebileceği de bildirilmiştir. Kalın veya iki kat kondom kulanılmasının da peniste uyarımı azaltarak boşalmayı geciktirdiği tecrübe edilmiştir.

Erken boşalmanın tedavi süresi içinde mutlaka eşinin de yardımı gerekir. Çünkü bazı olgularda kadının orgazma gelmesi gecikebilir. Örneğin dakikalarca süren cinsel ilişkiye rağmen orgazm olamayan kadınlar vardır. Bu kadar uzun süre erkeğin boşalmadan cinsel ilişkiyi sürdürmesi mümkün olmayabilir. Burada sorun erkeğin erken boşalması değil, kadının orgazma geç başlamasıdır. Tedavisi de buna yönelik olmalıdır.

Geciktirici ilaçlar iki çeşittir. 1) ağızdan alınan haplar, 2) penise sürülen kremler. Ağızdan alınan haplar antidepresan ilaçlar olup genelde psikiyatrik bozukluklarda kullanılırlar. Ama aynı zamanda peniste uyarım eşiğini de yükselterek boşalmayı geciktirmelerinden dolayı erken boşalmanın tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Unutulmaması gereken nokta bu antideprasan ilaçların erken boşalmada kullanımının sağlık bakanlığı tarafından henüz onaylanmadığıdır. Yan etkileri olabileceğinden ya da ters etkide bulunabileceğinden alınacaksa mutlaka doktor kontrolünde alınmalıdırlar. Clomipramine, fluoxetine gibi ilaçlar bunlardan bazılarıdır. Bu ilaçların en az 15 gün kullanılmaları gerekir. Eğer yanıt alınamamışsa fazla kullanmaya gerek yoktur, ya ilaç değiştirilir ya da seks terapisine geçilir.

Geciktirici kremler ise aslında lokal etkili anestezikler (uyuşturucular)'dir. Piyasada çok sık ve gelişi güzel satılmaktadırlar. Ama önemli sakıncaları bulunur. Öncelikle kadında da vajeni uyuşturarak zevk almasını önleyebilirler. Ayrıca, erkete penisin uyarılmasını bozarak ereksiyonu güçleştirebilir. Bazen cilt üzerinde tahrişte de bulunabilir.

Sonuç olarak, erken boşalmanın tedavisinde erkeğin kendini kontrol etmesi çok önemlidir. Her ilişki sırasında birkaç saniye de olsa boşalmayı geç başlatabilmeyi öğrenmesi, bir müddet sonra tatminkar bir süre elde edilmesini sağlayabilir. Olaya eşinin de anlayış göstermesi ve tedavi edici yönde katkıda bulunması gerekir. İlaç kullanımı tek başına her zaman yeterli olmayabilir, bu nedenle kişinin kendi iradesini kullanması esastır. Gerektiği zaman seks terapisine baş vurulabilir.


Op. Dr.Basri ÇAKIROĞLU

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
boşalma, cinsellik, erkeklerde erken boşalma, erken, erken boşalma, erken boşalma tedavisi, tedavi, tedavisi, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Flaş!.. ünlü sunucu ece erken’le gülben erken arasinda oda tartişmasi başladi!.. PauL Haber Arşivi 0 30 Ocak 2012 10:26
Zehirli Guatr Erken Boşalma Sebebi! Düş Sağlık Köşesi 0 15 Ekim 2011 19:48
boşalma yarişmasi ( +18 ) Dream_Night Fıkra 0 08 Temmuz 2007 20:51