IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sağlık Köşesi (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/)
-   -   Kıvrımlı hatlar sarhoş ediyor! (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/747153-kivrimli-hatlar-sarhos-ediyor.html)

PySSyCaT 02 Mayıs 2016 10:33

Kıvrımlı hatlar sarhoş ediyor!
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kıvrımlı hatların beynin ödül hisleriyle bağlantılı bölümünü aktif hale getirdiğini söyleyen araştırmayı yapan uzmanlar, bulgularının Jennifer Lopez ve Beyonce Knowles gibi kıvrımlı hatlara sahip kadınların cinsel çekime yol açtığını söylüyor.

Araştırmacılar ortalama 25 yaşlarında 14 erkek gönüllüyle yaptıkları çalışmada, bu kişilere yedi kadına ait popo resimleri gösterdi.
Daha sonra plastik cerrahi ile kadınların bel bölgelerindeki yağlar kalça bölgelerine yeniden dağıtıldı, ancak genel kilolarında bir değişiklik yapılmadı. Daha sonra bu kadınlara ait fotoğraflar yeniden erkeklere gösterildi.
Kadınların estetik operasyonun ardından gösterilen fotoğraflarına bakan erkeklerin beyin taramalarında ödüllendirme bölümünün aktif hale geldiği görüldü. Beynin ödüllendirme bölümü alkol ve uyuşturucuya da tepki veren bölüm.
ABD'deki Georgia Gwinnett Üniversitesi'nden araştırmacı Steven Platek, "Bu araştırma sonuçları p/orno bağımlılığını ve sözgelimi p/orno olmadığında oluşan ereksiyonla ilgili fonksiyon bozuklukları gibi rahatsızlıkları da anlamamızı kolaylaştırabilir. Bulgular ayrıca cinsel sadakatsizlik konusunun da bilimsel olarak incelenmesine katkı sunabilir" diye konuştu.
Araştırma ayrıca bir kadının vücut kitle indeksindeki (BMI) değişimlerin beynin sadece büyüklük ve şekle dair basit görsel beğenilerle bağlantılı bölgelerini etkilediğini ortaya koldu.
Platek'e göre, bu, vücuttaki yağın kadın güzelliğine dair yargıyı, toplum normlarından ziyade beyinle olan iletişim aracılığıyla etkilediğinin kanıtı olabilir.
Platek ve meslektaşı Devendra Singh, araştırma sonuçlarını PLoS ONE dergisinde yayınladı.






Kaynak : MiLLiyet..


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:51.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net