IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mayıs 2016, 20:10   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Her erkeğin yaptırması gerek!





Bir erkeğin sağlığı için en önemli şeylerden biri doğru testi doğru zamanda yaptırmasıdır
Testler hastalıkların ilerlemeden erken evrede bulunmasını sağladığı için tedaviyi kolaylaştırır. İhtiyacınız olan testler yaşınıza ve risk faktörlerinize göre değişir.


Prostat Kanseri Tarama Testleri

Erkeklerde görülme sıklığı yaşla beraber artan prostat kanseri erken dönemde belirtisiz seyreder. Prostat kanseri tanısında rektal muayene, trans-rektal ultrasonografi, PSA düzeyi ve prostat biyopsisi uygulanmaktadır. Prostat kanseri tanısı konan hastalarda hastalığın lenf bezlerine, kemik veya akciğer gibi bir dokuya yayılımının olup olmadığının ortaya çıkarılması PET/BT uygulaması ile sağlanabilir.

Belirtileri; Yavaş ilerlemesi nedeniyle spesifik belirtiler göstermeyebiliyor. Hastalığın ileri evrelerinde ise idrar kesesi çıkışında tıkanma, kanlı idrar gibi belirtiler ortaya çıkabiliyor. Yapılan muayenede prostatın taş gibi sert ve yüzeyinin pürüzlü oluşu ya da üzerinde nodüller bulunması kötü huylu prostat tümörünü düşündürebiliyor. Prostat kanseri, bölgesel ve uzak lenf bezlerine, deri altına ve kemik iliğine de sıçrayabiliyor.


Prostat Muayenesini Atlamayın

Erkeklerin 45 yaşından sonra bir kez, 60 yaşından sonra da 6 aylık periyodlarla prostat kontrolü yaptırması öneriliyor. Bu kontrollerde; prostat muayenesi yapıldıktan sonra kanda PSA denilen bir antijen değerine bakılıyor. Eğer bu değer, normal seviyeyi aştıysa biyopsi gibi ileri incelemeler yapılıyor. Tanı konduktan sonra da tedavisine geçiliyor


PSA İle Kanser Erken Tanınıyor

Prostat spesifik antijen ölçümü kandan yapılan ve prostat kanserinin erken tanısında kullanılan bir testtir. PSA prostat hücrelerince yapılır ve üretilen PSA'nın bir kısmı prostattan kana geçer. Kana geçen bu PSA düzeyi ölçülür ve prostat kanseri taramasında kullanılır. Yaş arttıkça kandaki PSA miktarı artar. Prostat enfeksiyonları, iyi huylu prosttat büyümeleri veya prostat kanseri gibi durumlarda da PSA'nın kana geçişinde artış olur. Rektal muayene ve prostat biyopsisi gibi klinik uygulamalar da PSA düzeyini artırır. PSA düzeyi kanda normalden daha yüksekse kesin teşhis için diğer tanı testlerine ihtayaç duyulur.


PSA Ne Zaman Yaptırılmalı?

Doktorunuz bazı risk faktörlerini de göz önünde bulundurarak bu testi ne zaman yaptırmanız gerektiğiyle ilgili sizi yönlendirip, bir veya daha fazla sayıda PSA ölçümünü tavsiye edebilir. Teste başlama zamanı şu şekilde özetlenebilir

* Sağlıklı normal erkekler 50 yaşında
* Ailede prostat kanseri hikayesi varsa 40 yaşında (Bu durumlarda kanser normalden daha sık saptanabilir.)
* Yapılan rutin prostat testlerinde anormal bir bulgunun saptanması durumunda.
* Bir takım prostat klinik göstergelerinin olması. Örneğin; Sık idrara çıkmak (özellikle gece), ani idrar yapma isteği, idrar kaçırma, hematüri veya idrar yaparken ağrı olması durumunda.


Testis Kanseri Taraması

Testis kanseri erkeklerdeki kanserlerin %1’ini oluşturur. En sık 15-35 yaş arası erkeklerde görülür. Esas belirti testiste şişme, kitle ve ağırlık hissidir. Her ay yapılacak iki dakikalık basit kendi kendine muayene ile testis kanserinin erken bulguları yakalanabilir. Muayeneyi duş yada sıcak banyo sonrası skrotum cildi gevşek olduğu zaman yapın.


Haberturk..



__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
her erkeğin yaptırması gerek!


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir Erkeğin Elleri Ne İşe Yarar: Erkeğin Ellerini İyi Kullanması Gereken Yerler Nogitsune Ah Erkekler 0 07 Ocak 2016 12:06
Ata Eyer Gerek Eyere Er Gerek Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Amelia Atasözleri ve Deyimler 0 24 Haziran 2014 20:37
Kadının yüzüne epilasyon yaptırması caiz midir? xena İslamiyet 0 18 Mayıs 2014 21:13
Erkeklerin yaptırması gereken testler Ecrin Erkek Sağlığı 0 23 Ekim 2011 12:26
Kadınların Yaptırması Gereken 10 Test... Kralice Ah Kadınlar 0 15 Mayıs 2008 18:43