IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mayıs 2016, 01:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saçkıranın 3 psikolojik sebebi




Uzmanlar saçkıranın nedeninin yüzde 90 psikolojik etkenlerle oluştuğunu, hastaların yüzde 30'unun bir yıl içinde hiçbir çaba göstermeden normale dönebileceğini belirtiyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapılan araştırmalara göre üzüntü, matem, ayrılıklar, kazalar gibi olayların saçkıranı tetikliyor. Özellikle gençleri tehdit eden hastalık saçlı deride, sakal bölgesinde, kaşlarda ve kirpiklerde kıl kaybına yol açıyor ve daha çok 20 yaş altındakilerde görülüyor.

SAÇKIRAN NEDİR?
Saçkıran, mantarların sebep olduğu bir cilt hastalığıdır. Her ne kadar adına saç kıran denilse de bu hastalığa sebep olan mantarlar, saçta, deride, tırnakta ve ayak parmaklarında mantar enfeksiyonuna yol açabilmektedir. Özellikle dikkat etmeniz gereken husus, saçkıranlı hastanın kullandığı tarak vb. ürünlerden uzak durmanız ve kullanmamanızdır. Saçkıran erkek ve dişi biçiminde 2 farklı şekilde inceleniyor. Dişi olan saçkıran, erkeğe göre yayılma konusunda daha hızlı ve daha güçlü. Saçın her bölgesine kolayca yerleşebiliyor ve kalıcı hale geliyor. Erkek saçkıran ise, yayılma konusunda daha yavaş ve etki ettiği bölgeler dişiye göre daha az. Saçkıran hastalığı istisnasız herkeste görülebilir. Fakat çocuklarda ve ergenlerde yaşça büyük olan insanlara nazaran daha sık ve kolay ortaya çıkabilir. Bunun en büyük nedeni ise, bünyenin daha zayıf ve hassas olmasıdır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


SAÇKIRAN HASTALIĞI BULAŞICI MIDIR?

Bu hastalık özünde bir mantar hastalığı olduğu için bulaşıcıdır. Özellikle hastalıklı alana direkt temas neticesinde hem insanlardan hem de hayvanlardan kolayca bulaşabilir. Saçkıran nasıl bulaşır sorusunu cevaplayacak olursak, mantar enfeksiyonunu barındıran bir hastadan diğer vücuda kolayca aktarılmaktadır ya da az önce bahsettiğimiz gibi kullandığı ürünleri kullanırsak kolayca bulaşabilmektedir. Taşıyıcıya ise makas, tırnak makası, bıçak gibi temizlik konusunda sıkıntılı ürünlerden bulaştığı bilinir.

STRES, ÖFKE, DEPRESYON


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Saçkıran olan hastalarda tiroid problemleri ve kansızlığın daha sık görüldüğünü ifade eden uzmanlar, bu sorunların saçkıranı şiddetlendirdiğinin altını çizdi. Üzüntünün sebep olduğu bağışıklık sistemi zayıflaması saçkırana yol açabiliyor. Saçkıran şikayetiyle gelen hastalarımızın yüzde 60'ını 20 yaş altı gençler oluşturuyor. Saçkıran hastalığında saçlı deride yama veya madeni para şeklinde saçsız kalmış alanlar görülür. Saçkıranda nadiren tüm saçlı deride saç dökülmesi olur. Bazen de tüm vücuttaki tüylerin dökülmesi şeklinde görülür. Hastalık bulaşıcı değildir. Vitamin eksikliği ya da beslenme alışkanlıkları ile de ilgili değildir.


hurriyet

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
saçkıran, saçkıran hastalığı, saçkıran hastalığının belirtileri, saçkıranın 3 psikolojik sebebi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Psikolojik Test Lcia Ruh Sağlığı 0 20 Ocak 2015 14:15
Psikolojik Danışma Nedir - Psikolojik Danışma Hakkında Bilgi PySSyCaT Ruh Sağlığı 0 26 Ekim 2014 10:43
Psikolojik Test. Hesna IF Ekstra 2 23 Mayıs 2012 19:17