IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Şubat 2018, 12:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Testis kanserinde kendinizin doktoru olun!




Testis kanseri, her yıl binlerce yeni vakanın görüldüğü ve 15-49 yaş arasındaki erkeklerde görülen en yaygın kanser türlerinden biridir. Peki, kendinizi nasıl muayene edebilirsiniz?










Testis kanserinde son aşamaya varmış kişilerin hayatta kalma ihtimali sadece % 57’dir. Erken teşhis söz konusu olduğunda %98 kurtulma şansı bulunur. İşte testis kanserini yenmeyi başarmış 3 erkek ve önerileri…

John Wright – 31

2007 yılında üniversiteden mezun olan John Wright, Londra’da çalışmaya başladı. Çok geçmeden kasıklarında bir ağrı hisseden John, bir doktora başvurdu. Endişelenecek bir durum olmadığını söyleyen doktoru John’u rahatlatmaz. 3. doktorun kapısını çaldığında yapılan ultrason görüntülemesi ile testisinde bir tümör olduğu ortaya çıkar. Tedavi için bir testisinin alınması gerektiği söylendiğinde John, gerçek bir şok yaşar. Ciddi bir ilişkinin arifesinde olduğu için korkuları artmıştır. Ancak sevgilisinin desteğini alan John operasyon için doktora gider ve bir testisi alınır. Ertesi yıl yapılan kontrolde kanserli hücrenin diğer testise de sıçradığı görülmektedir. Radyoterapi seansları başlar. İkinci şokun ardından savaşma güdüsü gelişen John işi bırakır ve 11 mil sürecek olan “Tropic of Cancer” bisiklet turuna katılır. Bu tura katılmanın kanserle savaşma isteğini arttırdığını belirten John kanseri yener ve ertesi yıl da sevgilisiyle nişanlanır.

John, kendi vücudunuzu tanımanın ne kadar önemli olduğunu bizzat tecrübe etmiş birisi olarak şimdi hayatına devam ediyor.









Bir akşam Rugby oyuncularının testislerini kontrol ettiğini televizyonda görünce Ryan Walshe de aynı şeyi yapar ve sağ testisinde bir sertlik fark eder. Hemen doktora giden Walsche’e testis kanseri teşhisi konur. Operasyonla testisi alınan Walsch kanserli hücrelerin omuriliğine ve lenf bezlerine yayıldığını da öğrenir. Kemoterapi ve operasyon sonrasında kanserden kurtulan Walsch eğer doktora gitmekte biraz geç kalsaydı bir sonraki doğum gününü muhtemelen göremeyecekti.

Walsche, bu tür konularda utangaç davranmanın hayatınıza mal olabileceğini ve en kısa sürede doktora gitmek gerektiğini vurguluyor.











Şans eseri sağ testisinde ufak bir şişkinlik fark eden IT müdürü Chris Dunkley, bunun bir kist olduğunu ve geçeceğini düşünür. Ancak bir ay sonra şişliği hala hissettiğinde doktorun yolunu tutar.

Operasyon değil de cinsel performans düşüklüğünden veya kısırlıktan korkan Dunkley, doktorların yaptığı açıklamalardan sonra rahatlar. 2 saatlik bir ameliyatın ardından doktorlar kanserli testisi alır ve yerine protez yerleştirir.

Hayatındaki büyük bir olayı şans eseri fark eden Dunkley tüm erkeklere düzenli kontrol yapmalarını öneriyor.

Kendinizi nasıl kontrol edebilirsiniz?

Testisleri kontrol etmek sadece 1-2 dakikanızı alacaktır.

Kontrol için en uygun zaman duş sonrasıdır. Duştan sonra testisler ısınmış ve rahatlamış olur. Baş ve işaret parmağınız yardımıyla yavaş hareketlerle bir şişkinlik, parça ve katı bir bölüm olup olmadığını kontrol edin. Bu kontroller sayesinde şüpheli bir durumun farkına varabilir ve hemen doktora başvurabilirsiniz.




alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
en yaygın kanser türü, kendinizi nasıl kontrol edebilirsiniz?, testis kanseri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Testis problemleri Rüzgar Erkek Sağlığı 0 05 Ocak 2012 22:06
Kendi kendinizin yaşam koçu olun Lucifer Ruh Sağlığı 0 02 Aralık 2011 16:53
Testis Kanseri Nedir? Testis Kanseri Belirtileri ve Tedavisi Frozen Ah Erkekler 0 20 Mart 2011 18:24
Eksik Testis Rehin Fıkra 1 10 Ağustos 2008 08:28