IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Nisan 2018, 15:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
hastalıklar




Cinsel iletişim yoluyla insandan insana bulaşan mikroorganizmaların neden olduğu üreme organları infeksiyonlarıdır. Bulaşması ancak cinsel hastalığı olan biriyle girilen cinsel iletişim sırasında veya fiziksel temas sonucunda olabilir. Birden fazla cinsel partneri olan kişiler, daha fazla risk altındadır.Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan HIV (AIDS virüsü), hepatit virüsü ve frengi(sifiliz) mikrobu kan yoluyla da bulaşabilir. Kontrolsüz kan nakli, steril olmayan enjektörler, kesici delici aletler, uyuşturucu bağımlılarının damar içi kullandıkları iğnelerden bu hastalıkların bulaşma riski vardır. Belirtileri idrar yaparken yanma acıma, sık sık idrara gitme, peniste, vajinada, makatta akıntı olması, kasıklarda şişkinlikler ve bezeler olması, yumurtalıkların birinde veya her ikisinde ağrı, karnın alt bölümünde ağrı, cinsel iletişimden sonra kanamadır. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar tedavi edilebilirler. Ancak AİDS’in tedavisi yoktur. Ayrıca Hepatit B’den de aşı ile korunabilirsiniz. Bu hastalıklar ayrıca kulak delinmesi, dövme yapılması, enfekte enjektörlerden, kan nakli, gibi yollardan bulaşabilir. Bu hastalıklardan korunmak için cinsel iletişimde kondom kullanılmalı, cinsel eş sayısının artmasının riski artıracağı unutulmamalı,başkalarının kullandığı enjektörler kullanılmamalıdır..Hastalık belirtisi olmadan da bulaşma olabileceğini unutmayalım.Öksürük, öpüşmek, el sıkmak la bu hastalıklar bulaşmaz.

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar; HIV, Hepatit B, Bel soğukluğu(Gonore), Frengi(Sifiliz).klamidyoz, kandidiyazis, trikomoniyazis, Yumuşak şankr,ggranüloma inguinale, genital herpes, lenfogranüloma venereum dur.


Konu Sarya tarafından (03 Şubat 2021 Saat 05:00 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aids, cinselyollabulasanhastalıklar, hiv


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
jinekolojik muayene sırasında klamidya ve diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklar (CYBH ) için test almak Lykia Kadın Sağlığı 0 06 Eylül 2014 22:45
Erkeklerde Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Lykia Erkek Sağlığı 0 04 Eylül 2014 19:04
Cinsel yolla bulaşan ürolojik hastalıklar nelerdir? KarakıZ Cinsel Sağlık 0 30 Ağustos 2011 00:26