IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mayıs 2018, 04:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Testosteronun yüzdeki etkileri






Testosteronun etkileri çok çeşitlidir ve hem vücutta, hem de beyinde görülebilir. Bir erkek bebek doğmadan önce testosteron salgılanması iç ve dış üreme organlarının gelişmesini sağlar.


Ergenliğe eriştiğinde erkekler testosteronu, belirli düzeyde sürekli kalacak şekilde salgılarlar ve bu sayede yetişkin erkeklerin fiziksel gelişmesi ve üreme karakteristikleri sağlanır. Testosteronun etkilerinden bazıları da erkeklerin yüzünde görülür.

Testosteron vücut ve yüzdeki kılların çoğalmasını sağlar. Böylece yetişkin erkeklerde, kadınlara ve genç erkeklere oranla daha koyu ve kalın vücut kılları oluşur. Yanakları, çeneyi, üst dudağı ve boynu kaplayan yüz kılları testosteronun sebep olduğu kıl çoğalmasının bir sonucudur.

Yüzdeki kılların varoluş sebebi bilinmese de kadınlarda görülmez ve testosteron eksikliği olan erkeklerde de kaybolurlar. Testosterona bağlı yüz kılları, kafada bulunan çok daha ince saçlara oranla daha koyu ve kalındır. Ayrıca yassı bir yapıları vardır, bu da uzadıkça kıvrılmalarına sebep olur.

Ergenlik çağlarında testosteronun fiziksel gelişim ve üreme organlarıyla ilgili etkileri erkekler tarafından sabırsızlıkla beklense de genellikle pek istenmeyen etkileri cildin kalitesiyle ilgili olanlardır. Testosteron salgılanması tüm vücutta yağ salgılanmasını artırır ve bu etki özellikle de yüzün cildinde oldukça güçlüdür.

Testosterona bağlı yağ salgılanmasının artışındaki amaçlardan biri erkeklerin vücut kokusunu güçlendirmesi ve bu şekilde karşı cins için onları çekici kılmasıdır. Çünkü vücudun doğal yağında, kadınların cinsel olarak tepki verdiği koku molekülleri mevcuttur. Çocuk cildinden yetişkin cildine geçiş zor olabilir çünkü yağ salgılanması ergenlik sonrasında normal bir düzeyde sabitlenmeden önce büyük artış gösterir.

Testosteronun etkileri arasında yüzdeki akne ve sivilcenin artışı da bulunur. Bu etkinin bir kısmı artan yüz yağından kaynaklanmaktadır. Yüzdeki yağ salgısı, cildin gözeneklerini tıkar.

Özellikle de bu gözeneklerde bakteriler sıkışırsa sonuç akne olur. Ergenliğin sonunda testosteron seviyeleri normal düzeyde sabitlendiğinden ve vücut adaptasyonunu tamamladığı için yetişkin erkekler akneyle ilgili, ergenlikteki erkekler kadar sorun yaşamazlar. Ancak anaboliksteroid olarak testosteron benzeri maddeler alan erkeklerde, artan hormon düzeyleri sebebiyle yüz aknesi ve sivilcelenmesi görülebilir.

__________________
Bilirsin Sevgilim Bela Okuyamam ben , Allah belanı değil .. İmam selanı versin
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
erkeksaglıgı, etkileri, testosteron, yüzdeki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yüzdeki çiller geçer mi? Lucifer Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 26 Mayıs 2015 12:13
Yüzdeki yağ bezelerine tavsiyeler Lcia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 19 Ocak 2015 11:28
Testosteronun Şaşırtıcı Etkileri Liaaa Erkek Sağlığı 0 11 Mayıs 2012 17:58
Yüzdeki Tüyler єzєℓ Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 18 Aralık 2009 11:26