IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ağustos 2018, 19:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sağlık Bakanlığından "şarbon" açıklaması




Sağlık Bakanlığınca, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bir çiftlikte görülen şarbon hastalığıyla ilgili, halk sağlığı açısından bir tehdit bulunmadığı, konuya ilişkin Bakanlık ve kamu kurumlarının koordineli çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sağlık Bakanlığınca, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bir çiftlikte görülen şarbon hastalığıyla ilgili, halk sağlığı açısından bir tehdit bulunmadığı, konuya ilişkin Bakanlık ve kamu kurumlarının koordineli çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ankara'nın Gölbaşı İlçesinde, Et ve Süt Kurumu tarafından ithal edilen büyükbaş hayvanların bir kısmında şarbon görülmesinin ardından çiftliğin karantinaya alınması üzerine, Bakanlık ekiplerince saha araştırması başlatıldığı belirtildi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

"ŞARBON HASTALIĞI İLE İLGİLİ GEREKLİ BÜTÜN TEDBİRLER ALINMIŞTIR."

Yapılan incelemelerde, çiftlikte bulunan hiçbir hayvanın gerek kurbanlık olarak gerekse kasap, market satışı amacıyla satışının veya dağıtımının yapılmadığı, bu hayvanlara ait etlerin tüketime sunulmadığının tespit edildiği bilgisine yer verilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Gölbaşı ilçesinde görülen şarbon hastalığı ile ilgili gerekli bütün tedbirler alınmıştır. Çiftlikte çalışan ve temas şüphesi olan kişilerden klinik örnekler alınarak incelenmiş, olası enfeksiyon riskine karşı gözlem ve koruyucu tedavi uygulaması devam etmektedir. Halk sağlığı açısından ciddi bir tehdit bulunmamaktadır. Konuya ilişkin, ilgili Bakanlık ve kamu kurumları ile koordineli olarak çalışmalar devam etmektedir."
HASTALIKTAN KORUNMAK İÇİN...

Şarbonun özellikle sığır, koyun, keçi, deve gibi ot yiyen hayvanlardan insanlara bulaşan zoonotik bir enfeksiyon olduğuna değinilerek, "Bildirimi zorunlu hastalıklar arasında yer almaktadır. İnsanlara bulaşması, hasta hayvanların kesilmesi veya ölmüş hayvanların derilerinin yüzülmesi sırasında, solunum yolu ve enfekte etlerin çiğ tüketilmesi halinde sindirim yoluyla gerçekleşmektedir. Hastalıktan korunmak için, şarbonlu olduğundan şüphelenilen veya şarbondan ölen hayvanlar asla kesilmemeli, derileri yüzülmemeli ve etlerinin tüketilmemesi gerekmektedir." açıklamasında bulunuldu.

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hastalık, şarbon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sağlık Bakanlığından "Çat-Pat" Uyarısı System Sağlık Köşesi 0 17 Kasım 2011 03:25