IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By NerqiS

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ekim 2011, 12:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Baba Olmayı Engelleyen Faktörler




Baba Olmayı Engelleyen Faktörler



Düşük sperm sayısı kötü sperm hareketi sperm şeklinin (morfolojik) bozuk oluşu hiç sperm olmaması immünolojik nedenler psikolojik nedenler alkol sigara çevresel faktörler cinsel yolla bulaşan hastalıklar beslenme alışkanlıklar.
Uzmanlar uyarıyor: Tüm bunlar birgün baba olmanıza engelleyecek faktörler olabilir.
EUROFERTIL Tüp Bebek Merkezi Medikal Direktörü Dr. M. Hakan Özörnek sıklıkla karşılaştıkları erkek kısırlığının süreçlerini sebeplerini ve tedavi biçimlerini anlattı. Dr. Özörnek bir çiftin bebek sahibi olamamasında % 40 oranında kadın % 40 oranında ise erkek kısırlığına rastlandığını ve % 20′lik kısmı ise açıklanamayan ya da sebebi aşırı kilo düzensiz beslenme gibi durumlara bağlı sebepler olduğunu belirtti.
Dr. Özörnek’in açıkladığı tedavi süreçlerine göre erkek kısırlığı durumunda hastanın öyküsünün çok dikkatli dinlenmesi gerekiyor. Yapılması gereken ilk test ise sperm analizi. Bu test sonucunda meninin hacmi bakterilerin varlığı ön hücreleri hareketi sayısı sperm enerjisini gösteren früktoz oranı sperm kümelenmesi yapısı ve hareketi gibi birçok özelliği ortaya çıkartılıyor.
Dr. Özörnek tıp teknolojisindeki ilerlemeler sayesinde artık erkek kısırlığında da çok etkili sonuçlar alındığının önemine değindi. Eskiden ellerinde tedavi imkânı olarak sadece aşılama varken şimdi tüp bebek ve tüp bebeğin ileri bir şekli olan mikroenjeksiyonun geliştirilmesi sayesinde hastaların çok büyük bir kısmının problemlerinin çözüldüğünü belirtiyor.
Hatta eskiden “Senin çocuğun olmaz” denilen menisinde hiç sperm hücresi bulunmayan ‘sıfır spermli’ hastaların dahi testislerinden parça alınarak ve bu parçadaki sperm hücresi ile eşinin yumurtasını dölleyerek çocuk sahibi olabildiğiri söyleyen Dr. Özörnek erkek kısırlığı durumunda uygulanan en etkili çözüm olan bu yönteme mikroenjeksiyon yöntemi adı verildiğini ve en ağır infertilite vakalarında bile bu yöntem sayesinde başarı sağlandığını vurguları…

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 08 Kasım 2018, 22:26   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Baba olmayı engelleyen faktörler




Bir bebek hayali kuran bazı çiftlerin önüne, hem erkekten hem de kadından kaynaklanabilen tıbbi sorunlar gelebiliyor. Y kromozomu neden kaybolur? Testisler uzun süre inmezse ne olur? Sperm hakkında ilginç bilgiler…

Erkekte meydana gelen sorunların arasında da sperm azlığı dikkat çekiyor. Özellikle erkeklerin baba olma hayalini engelleyen sorunların arasında sperm azlığı sorunun olduğunu belirten

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Özveri; Önümüzdeki 50 yıl içinde sperm hücresinin tamamen ortadan kalkacağına ilişkin bilimsel çalışmalar olduğuna dikkat çekiyor. Peki, bu durum neden kaynaklanıyor?



Y kromozomu

Sperm üretiminden sorumlu olan, Y kromozomu. Ancak bazı erkeklerde, Y kromozomu üzerinde eksiklikler (gen kayıpları) olabiliyor.
Hal böyle olunca, üremeyi sağlayan genler de siliniyor. Silinen genler, sperm üretim düzeneğinin bozulması anlamına geliyor.



Testisler inmemişse

Testisler, vücudun dışındaki bir torbanın içindeler. Nedeni ise, vücut sıcaklığının sperm yapımını olumsuz etkilemesi. Ancak bazı durumlarda, testisler torbaya inmiyor; kasıkta, karın ve batın içinde kalabiliyor.

Testislerin uzun süre vücut içinde kalması, maruz kaldığı sıcaklık nedeniyle sperm üretememesine yol açabiliyor. İnmemiş testis olarak adlandırılan bu durumun bebeğin ilk yılında fark edilip çözülmesi çok önemli. Çünkü aksi durumda, sperm üretimi bozulabiliyor.



Varikosel oluşmuşsa

Varis, damarlarda ortaya çıkan bir sorun. Testisteki toplardamarların varisleşerek varikosel olarak adlandırılan hastalığa dönüşmesi de üremeyi olumsuz etkileyen nedenlerden biri.

Erkek yumurtasında ısı artışı, testise zarar verebilecek atık maddelerin uzaklaştırılamaması nedeniyle testiste ısı ve basınç hareketine yol açıyor. Bu durumun sonuçlarından biri de; sperm hareketliliğinin azalması. Hareketliliği azalan spermlerin dölleme oranı da düşürüyor.



Tıkanıklık varsa

Testisler normal sperm üretebilse de bazı erkeklerde, bu spermleri taşıyan kanallarda tıkanıklıklar görülüyor. Bu tıkanıklıklar, günümüzde cerrahi yöntemlerle açılabiliyor.



İlaç kullanımı

Mide ülseri, gastrit tedavisinde uzun süre kullanılan ilaçlar ya da depresyon tedavisi ilaçları da spermi azaltan etkenlerin arasında sayılıyor. Ancak miktarın azaltılması, farklı ilaç seçeneklerinin değerlendirilmesiyle olumsuz etkiler düzeltilebiliyor.

Aynı zamanda erkeklerin vücut geliştirme için kullandıkları steroid hormon türevi ilaçlar ve maddelerde kontrolsüz bir şekilde kullanıldığında sperm gelişiminin durmasına neden oluyor.



ALINTI

__________________

hєrkєs kusurlαrı ílє kusursuzun pєşíndє..
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
baba, engelleyen, erkek, faktörler, sagligi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zayıflamayı Engelleyen 5 Neden aLya Ah Kadınlar 0 13 Ekim 2011 11:59
Baba Olmayı Engelleyen Faktörler Frozen Ah Erkekler 0 20 Mart 2011 19:31
İşte iptali engelleyen o iki isim! Lucifer Haber Arşivi 0 09 Temmuz 2010 17:51
Bilgisayarınızı yavaşlatan faktörler Luis Windows 0 26 Nisan 2010 13:08
Zayıflamayı Engelleyen 5 Neden YapraK Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 16 Eylül 2009 22:23