IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ekim 2018, 17:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kahve erkeklerde insülin direncini azaltıyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Nestlé bilim insanları, çözünebilir kahve tüketiminin tip 2 diyabet ve kalp damar hastalıklarının ana sebebi olan hepatik insülin direncini azalttığını tespit etti.

Nestlé Araştırma Merkezi ve Nestlé Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün( Nestlé Health Sciences Institute) bilim insanları, Nestlé’nin beslenme, sağlık ve iyi yaşam taahhüdünün bir parçası olarak, kalp damar hastalıkları ve diyabet gibi bulaşıcı olmayan hastalıkların ilerleme riskini azaltan gıda bileşenleri, beslenme çözümleri ve programları üzerine çalışıyor.

Bu kapsamda Lozan Üniversitesi Hastanesi ve İsviçre Bern Üniversitesi’nin işbirliğiyle Amerikan Klinik Beslenme Dergisi’nde yayınlanan bir araştırma, ilk kez çözünebilir kahve tüketiminin tip 2 diyabet ve kalp damar hastalıklarının ana sebebi olan hepatik insülin direncini azalttığını gösterdi.

DİYABETE YARARLI ETKİSİ VAR

Bugüne kadar yapılan epidemiyolojik çalışmalar, kahve tüketimi ve tip 2 diyabet vakalarının azalması arasında tutarlı bir ilişki olduğunu ortaya koydu. 31 insan çalışmasının derlenmesi ile yeni yayınlanan bir meta analiz, aradaki ilişkinin istatistiksel önemini doğruluyor. Ayrıca kafeinsiz kahvenin diyabete yararlı bir etkisi olduğu ve kafein haricinde kahvedeki diğer bileşenlerin de koruyucu bir rol oynayabileceği gözlemlendi. Bir polifenol olan klorojenik asit bileşeni, kahvenin bazı metabolik etkilerinin nedeni olarak düşünülmüştü. Mevcut çalışma ise insülin direncinin gelişiminde kahvenin etkilerini açıklamaya yönelik bir mekanizma geliştirerek bu konudaki algıyı daha ileri bir seviyeye taşıdı.

KAHVE AÇLIK VE KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜRÜYOR

Çözünebilir kahve açlık ve kan şekerini düşürüyor İnsülinin temel işlevi hücreye alınan glikoz miktarını düzenlemesidir. İnsülin direncinin yaşandığı durumlarda hücreler insüline uygun tepkiyi veremez ve hiperglisemi ortaya çıkar. Bu çalışmada kahve tüketiminin, glikozun vücutta dengelenmesinde kilit rol oynayan karaciğerin fonksiyonları üzerindeki etkileri incelendi. 13 sağlıklı erkek denek baz alınarak, özellikle (yüksek klorojenik asit içerikli kafeinli veya kafeinsiz olmak üzere iki ve bir normal klorojenik asit içeren kahve olmak üzere) üç farklı çözünebilir kahvenin insülin direncine etkileri üzerinde duruldu. Çözünebilir kahve tüketiminin karaciğer tarafından üretilen açlık kan şekerini önemli ölçüde azalttığı ilk kez ortaya çıktı. Bu etkinin kafein veya klorojenik asit içeriğine değil, kahvenin içindeki diğer biyoaktif içeriklere bağlı olması dikkat çekti. 3 kahvenin de intrahepatosellüler(karaciğer hücrelerinin içerisinde bulunan) lipidler üzerinde bir etkisi olmadı. Bu çalışma, kahvenin karaciğerdeki diyabet belirtilerine karşı etkisini gösteriyor. Bu fizyolojik etki sağlıklı gönüllü deneklerde kısa vadeli uyarılmış insülin direnci olarak gözlemlendi. Kronik insülin direnci sorunu yaşayan bireyler üzerinde ileride yapılacak olan çalışmaların patolojik koşullarda uzun vadeli yararlı etkilerinin onaylaması gerekiyor. Bununla birlikte başlangıç niteliğindeki bu çalışma kahve tüketimi ve tip 2 diyabet görülme sıklığının azalması arasındaki ilişkiyi açıklamamıza yardımcı olacak yeni bilgiler sunuyor.


Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kan, şekeri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Borsa 65.000 Direncini Aştı Rhytia Haber Arşivi 0 17 Şubat 2014 18:49
IBM, bakterilerin direncini kırdı! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 02 Şubat 2013 18:38
Kahve Depresyon Riskini Azaltıyor Zen Ruh Sağlığı 0 08 Aralık 2012 14:32
Kahve şeker hastalığı riskini azaltıyor! Sue Diyet ve Sağlıklı Beslenme 1 25 Eylül 2012 19:05
Kahve Gebelik Şansını Azaltıyor Liaaa Kadın Sağlığı 0 05 Temmuz 2012 02:27