IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Nisan 2019, 20:17   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Obez erkekler andropoza erken giriyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çağımızın hastalığı olarak nitelendirilen ve hareketsizlik, düzensiz ve aşırı beslenmenin sonucu oluşan obezite nedeniyle erkeklerin daha erken andropoza girdiği belirtildi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Önder Yaman, obezitenin günümüzde bir halk sağlığı sorununa dönüştüğünü belirterek, Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı obezite mücadele programının bu kapsamda büyük bir adım olduğunu söyledi.

Dünya'da olduğu gibi Türkiye'de de şişmanlığın görülme sıklığının gittikçe arttığını anlatan Yaman, kadın, erkek, çocuk her yaş grubundakilerin sorunu olan obezitenin tansiyon, şeker hastalığı, damar sertliği de dahil birçok metobolik hastalığa davetiye çıkardığını belirtti.

Kontrole gelen hastaların fizik muayenelerine bel çevresinin ölçümünü de ilave ettiklerini ifade eden Yaman, obezitenin erkeklerde testesteron hormonun düşmesine neden olduğunu söyledi.

Testosteron seviyesinin 40 yaşından itibaren azalmaya başladığını ancak bu azalmanın bazı erkeklerde daha erken başladığını anlatan Yaman, ''Erkeklik hormonu olan testesteronun kadınlık hormonu östrojene dönüşmesi andropoz bulgularının oluşmasına sebep oluyor. Yani göbekli erkekler testesteron hormonunun düşmesiyle daha çabuk andropoza giriyor. Andropoz hayat kalitesinde ciddi değişikliklere yol açar ve bu durumdan hastanın birden fazla organı etkileyebilir'' dedi.

Andropozun cinsel istekte, zihinsel aktivitede azalma, yorgunluk, depresyon ve sinirliliğin eşlik ettiği duygu durum değişiklikleri, kas kitle ve gücünde azalma, vücut kıllarında azalma, cilt değişiklikleri, göbeklenme gibi belirtileri olduğunu anlatan Yaman, ''Göbek yağlanmasının etkisiyle testetorounu düşen ve andropoza giren hastanın göbeğinin eritmesiyle bu şikayetleri azalıyor. Obezite erkek sağlığı için çok önemli bir sorun'' diye konuştu.


TESTESTERON SEVİYESİ DÜŞÜK OLDUĞU İÇİN GÖBEKLERİNİ ERİTEMİYORLAR


Bu nedenle hastalara öncelikle göbeklerini eritmeleri gerektiğini söylediklerini anlatan Yaman, şunları kaydetti:

''Hastalarımıza diyet veriyoruz ancak testestoron düşük olduğu için hastalar göbeklerini eritemiyorlar. 'Ne yersem yarıyor'' diyorlar ya aslında metabolik problemleri var. Yani testesteronu düşük olduğu için yağı erimiyor. Bu durumun kısır bir döngü haline dönüşüyor. Verilen diyetle testesteron hormonu normal seviyeye gelince kişi kilo vermeye de başlıyor. Böylece hastalar ruhsal, bedensel ve cinsel açıdan iyilik haline ulaşıyor.''

Yaman, testosteron tedavisinin belirli kurallar, önlemler ve takipler eşliğinde mutlaka doktor kontrolünde yapılması gerektiğini, hastaların kendi başlarına veya arkadaş önerisiyle böyle bir tedaviye başlamaması gerektiğini söyledi.

Kaynak:Haberturk

__________________
Kuşlar , Ağaçlar , Böcekler .. La La La La Laaaa
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
andropoz, erkek, obez


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türk kadını menopoza 5 yıl erken giriyor Dream Sağlık Köşesi 0 18 Ekim 2016 11:55
Erkekler Erken Yaşlanıyor Lcia Ah Erkekler 0 21 Kasım 2014 02:01
Erkekler Erken Evlenin Sue Ah Erkekler 0 17 Şubat 2013 21:12
Erkek çocuklar artık daha erken ergenliğe giriyor Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 11 Aralık 2010 06:43
Obez erkekler DİKKAT! Collettivo Ah Erkekler 0 24 Ağustos 2008 13:29