IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Temmuz 2019, 23:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ereksiyon Problemleri




Ereksiyon Problemleri





Ereksiyon Problemleri
Bir erkeğin cinsel ilişki kurma esnasında yeterince sertleşme yaşamamasına ereksiyon problemi denilmektedir. Ereksiyon problemine erektal fonksiyonsuzluk ya da iktidarsızlık da denilmektedir.

Ereksiyon problemleri her yaşta görülebilir. Ancak yaşı insanlarda diğer sağlık problemleriyle birlikte daha yaygın olarak görülür. Hem yaşlılarda, hem gençlerde tedavi mümkündür.

Sebepler
Ereksiyon problemlerine yaralanma ya da penise yeteri kadar kan akışı olmaması gibi fiziksel problemler sebep olabilir.

Başka sağlık problemleri ile de ilişkisi olabilir. Bu sağlık problemleri diyabet, yüksek kan basıncı (yüksek tansiyon) olabilir ve damar tıkanıklığıdır. Ayrıca mutiple sclorosis (MS) ve Parkinson hastalığı gibi sinir sistemi ile ilgili problemlerin de cinsellik üzerinde etkili olduğu da bilinmektedir.

Başka sağlık problemleri için kullanılan ilaçların bir kısmı da ereksiyon problemlerine yol açabilirse de çoğu ilaçlar böyle etki göstermez. Yeni bir ilaç kullanmaya başladıktan sonra ereksiyon problemleri yaşıyorsanız, bu durum kullandığınız ilacın bir yan etkisinden kaynaklanıyor olabilir. Bu konuyla ilgili olarak doktorunuzla görüşürseniz, doktorunuz ilacın dozunu ya da türünü değiştirebilir.

Aşırı alkol alan, sigara içen ya da uyuşturucu kullanan erkekler de cinsel problem riski ile karşı karşıyadır.

Endişe, stres ya da depresyon da ereksiyon problemlerine sebep olur.

Bir prostat kanseri ameliyatı veya göbek altı bölgesindeki bir yaralanma gibi başka durumlar da ereksiyon problemlerine yol açabilir.

Belirtiler


Ereksiyon probleminin tek belirtisi cinsel ilişki esnasında boşalama ya da yeterince sertleşme olmamasıdır. Ereksiyopn problemine rağmen bir erkek hala cinsel istek duyabiliri orgazma olabilir hatta boşalabilir.

Teşhis
Doktor hastaya sağlık problemleri ile sorular sormak ve bir fiziki muayene yaparak teşhis edebilir. Doktor problemin her ilişki esnasında mı yok zaman zaman mı kendini gösterdiğini soracaktır. Muayene, laboratuar tetkikleri ve bazen de akıl sağlığı ilgili sorular hastalığın sebebin anlamak için yardımcı olacaktır.

Tedavi
Ereksiyon problemleri için bir kısım tedavi yöntemleri mevcuttur. Doktor tedavi esnasında ilk olarak hayat tarı değişikliği ve kullanılan ilaçlarla ilgili sorular sormaya başlayacaktır. İlk aşamaların faydasız olduğu görülmediği sürece cerrahi müdahale tavsiye edilmemektedir.

Tedavi yöntemleri şunlardır::

Hayat tarzında bazı değişiklikler yapmak, içki sigara ilaç kullanma gibi bazı alışkanlıkların terk edilmesi faydalı olacaktır. Partnerla bu konuda konuşmak ve danışmanlık hizmeti almak da problemin çözümüne katkı sağlar.
Probleme sebep olan bir ilaç kullanılıyor sa bunun tespit edilmesi ve bırakılması gerekmektedir. Ereksiyon problemleri neden olmayan başka bir ilaç kullanılabilir.
Ereksiyon için bazı ilaçların alınması da mümkündür. Bu ilaçlar viyagra, tadanfil /cialis), valdenfildir. Bu ilaçların kullanılması için doktorla konuşulması ve diğer ilaçlarla birlike kullanılmasını herhangi bir sakınca teşkil edip etmediğin araştırılması gerekir. Kalp hastalığı olan ve nitrat içeren ilaçları kullnmak zorun da olanlar için bu ilaçlar tehlikelidir.
Depresyon ve endişe için ilaç kullanılması ve danışmanlık alınması
Penis içine ilaç verilmesi ya da vakum yapılması
Penis içine bir impşant konulması için yapılacak bir ameliyat
Önlem
Ereksiyon problemleri çoğunlukla fiziksel nedenlere-den kaynaklandığından, sağlığınızı muhafaza etmek amacıyla sağlıklı gıdalar almak ve yeteri kadar eksersiz yapmak önemlidir.

Ereksiyon problemleri riskini azaltmak amacıyla amacıyla sigara kullanmayınız, çok fazla alkol tüketmeyiz ve illegal uyuşturuculardna uzak ndurunuz.

Endişe ve stresten kaynaklanan ereksiyon problemlerinden kaçınmak için partnerinizle konuşmak size yardımcı olacaktır.






alıntı

__________________
Al Beyin Kafana Sokarsın
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ereksıyon, tedavı sekıllerı, önlemler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ereksiyon Problemleri PySSyCaT Erkek Sağlığı 0 24 Ekim 2014 12:28
Ereksiyon sağlığın barometresidir Lykia Erkek Sağlığı 0 25 Ağustos 2014 21:10
Yaş Problemleri konu anlatımı, Yaş Problemleri Violent Matematik 0 09 Mart 2014 22:29
Ereksiyon Sorunu ve Kalp Hastalıkları KarakıZ Erkek Sağlığı 0 30 Ağustos 2011 00:27
İnsan ölürken ereksiyon olur mu ? Dilara Sağlık Köşesi 0 26 Ağustos 2008 20:51