IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2019, 23:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erkeklerde Göbekte Yağlanma




Erkeklerde Göbekte Yağlanma





Çoğu kişinin vermek istediği birkaç ekstra kilosu vardır. Ancak söz konusu göbek yağıysa bu durum biraz daha tehlikelidir. Göbek yağıyla ilgili problem sadece cildin hemen altında yer alan yağ katmanını değil aynı zamanda karnın derin bölgelerinde yer alan ve iç organları saran yağ dokusunu da içermesidir. Genel kilonuzdan bağımsız olarak çok fazla göbek yağı kardiyovasküler hastalıkların, tip 2 şeker hastalığının, kolorektal kanserin ve uyku apnesinin görülme ihtimalini artırır.

Kilonuz genellikle yiyerek aldığınız kalorilerin yaktığınız enerjiyle dengelenmesine göre belirlenir. Çok yer ve çok az egzersiz yaparsanız göbek yağı da dahil olmak üzere fazladan kilo alırsınız. Ancak yaşlanmak da belli bir rol oynar. Yaşlandıkça kas kaybedersiniz, özellikle de aktif değilseniz. Kas kaybı vücudun kalori kullanma miktarını azaltır, bu yüzden sağlıklı bir kiloda kalmak zorlaşır. Bazı erkeklerde kol ve bacaktaki yağ hücreleri yağ depolama özelliklerini kaybederler. Bu da fazla yağın karında toplanmasına sebep olabilir. Genler de kilolu veya obez olma şansınızı etkiler, çünkü yağın nerede depolanacağına karar verirler.

Aşırı alkol almak göbek yapmanıza neden olabilir. Bu "bira göbeği” olarak bilinse de tüm alkollü içecekler aynı etkiyi yapar. Bazı araştırmalar şarabı istisna olarak göstermektedir. Alkol alıyorsanız makul ölçülerde içmeye dikkat edin.


Belinizi ölçerek göbek bölgesinde çok fazla yağlanma olup olmadığını belirleyebilirsiniz. Mezurayı kalça kemiğinin hemen üstünden, çıplak karnınıza dolayın. Eğer göbeğiniz sarkıyorsa bunu yatarak yapın. Mezura sizi saracak ama cildin için bastırmayacak kadar sıkın. Mezuranın karnın çevresi boyunca aynı hizada olmasına dikkat edin. Nefes verin ve belinizi ölçün ama karnınızı içeri çekmeyin. Erkeklerde 102 cm’den daha geniş olan bel ölçüsü göbek yağının sağlıksız bir miktarda olduğunu belirtir.

Göbekten kurtulmak için yapılabilecek en önemli üç şey sağlıklı bir diyet sürdürmek, porsiyon boyutlarını kontrol altında tutmak ve günlük rutinin içine mutlaka egzersizi katmaktır. Yağın geri gelmesini önlemek için istikrarlı ve yavaş yavaş kilo vermek tavsiye edilir.



Alinti

__________________
Al Beyin Kafana Sokarsın
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
erkek, göbekte yağlanma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kanarya Kuşu Hastalıkları (AŞIRI YAĞLANMA) Seth Hayvan Hastalıkları 0 06 Eylül 2014 15:44
Erkeklerde Gıdık Estetiği - Erkeklerde Gıdık Estetiği Riskleri Sevda Ah Erkekler 0 15 Eylül 2012 14:14
Yağlanma sarkmaları önleme YapraK Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 05 Mart 2010 02:11