IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Chen

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Temmuz 2019, 16:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Boşalmayı kontrol edememe




Boşalmayı kontrol edememe



Erkeklerde en sık görülen ve cinsel işlev polikliniklerine en sık başvurmalarına neden olan cinsel işlev bozukluğu, “erken boşalma”dır. Erken boşalma, cinsel birleşme gerçekleşmeden ya da birleşmeden kısa bir süre sonra boşalmanın gerçekleşmesidir. Birleşmeden sonraki ilk dört dakika içindeki boşalmalar erken boşalma olarak kabul edilmesine rağmen, dört ile yedi dakika arasındaki boşalmalarda kontrolsüz olarak gerçekleşiyorsa, erken boşalma olarak kabul edilir.

Cinsel birleşmeden önce ön sevişme aşamasında veya penisin vajinaya girişi esnasında olan boşalma durumunda “ileri derecede erken boşalma”dan söz edilirken, vajinal girişten sonraki ilk birkaç dakika içinde olan boşalmalar “hafif derecede erken boşalma” olarak tanımlanabilir. Aslında, erkeğin boşalma süresinden daha önemli olan, boşalmanın erkeğin denetiminde ve isteğinde gerçekleşip gerçekleşmediğidir.

Erkeklerde sertleşme refleksi denetim altında olmayan bir refleks olmasına rağmen, boşalma denetimi öğrenilebilir bir refleksdir. Bir benzetme yapacak olursak, çocukların tuvalet alışkanlığını öğrendikleri gibi erkekler de bu denetimi öğrenebilirler. Boşalma kontrolü belli bir noktaya kadar istemli, bir noktadan sonra refleks olarak gerçekleşir. Erken boşalma sorunu olan erkekler, boşalma gerçekleşmeden önce penislerinden gelen duyumları fark etmedikleri için refleks olarak boşalırlar.

Masturbasyon, kısa zamanda boşalmayı hedeflediğinden, cinsel deneyimi masturbasyondan ibaret olan erkeklerde, erken boşalmadan bahsedemeyiz. Yani, masturbasyon erken boşalma için bir kriter değildir. Çoğu erkek yaşları ilerledikçe ve cinsel deneyimleri arttıkça boşalma kontrolünü kendiliklerinden öğrenirler.

Erkekler, yaşları ilerledikçe ve cinsel deneyimleri arttıkça, boşalma kontrolünü kendiliklerinden öğrenirler. Ergenlik çağlarından itibaren, cinsel deneyimin yetersiz olması,

düzensiz cinsel yaşam, en önemli erken boşalma nedenlerindendir. Ülkemizde ilk cinsel deneyimler, genellikle sağlıksız ortamlarda, paralı cinsel ilişkiler tarzında, cinsel hazdan ziyade boşalma amaçlı olarak yaşanmaktadır. Bu şekilde kurulan ve cinsel ilişkiyi bir performans yarışına dönüştüren cinsel ilişki tarzı, erken boşalmanın öğrenilmesine yol açar. Sertleşme sağlandığında beklemeden cinsel ilişkiye girilmesi, masturbasyonun kirli ve zararlı olduğu şeklinde düşünceler, toplumda kabul gören cinsellikle ilgili abartılı beklentiler ve yanlış inanışlar, erken boşalma sorununun kalıcı hale gelmesini sağlar.

Kadının cinsel isteksizliği, cinsel ilişkiden kaçınması,cinselliğe karşı olumsuz tutumu da erkeği erken boşalmaya özendirici nedenlerdendir. Diğer yandan eşe karşı duyulan aşırı ilgi ve bağlılıkta erken boşalma nedeni olabilir.Uzun süre cinsel ilişkiye girilmediği zamanlarda da erken boşalma sorunu yaşanabilmektedir.

Bir çok erkek, yıllarca bu sorunu fark etmeden cinsel yaşamlarını sürdürebilir. Erkek , kadının cinsel isteksizliğini ve orgazm olamamasını dile getirmesi veya erkeğin erken boşalma konusunda bilgilenmesi ile böyle bir sorunu olduğunu düşünür.



Erken boşalma için önerilen antidepresan ilaçların, alkol alımının, krem, pomad ve spreylerin hepsinin etki mekanizması, uyarılmanın azaltılmasıdır. Yani, uyarılma azaldığı için boşalma gecikmiş olarak görünür ama yine denetimsizdir. İlaçlar ya da diğer uygulama maddeleri kesildiğinde, sorun tekrarlayacaktır. Kişinin ömür boyu ilaç alması da mümkün görünmediği gibi, bu ilaçların ciddi sonuçlar doğurabilecek yan etkileri de bulunmaktadır.

Erkeğin boşalmayı engellemek için, ilişki esnasında başka şeyler düşünmesi ya da kendi canını yakarak geciktirmeye çalışması, cinsellikten aldığı keyfi ve hazzı azaltacak, ancak boşalma kontrolünü sağlamayacaktır. Erken boşalma tedavisinde, masturbasyon ödevleri, duyarsızlaştırma çalışmaları gibi teknikler kullanılır.

Erken boşalma tedavisi, en yüz güldürücü sonuçların alındığı sorunlardan biridir. Tedavisinde %90 lara ulaşan oranlarda sonuç alınır. Erken boşalma tedavisinin amacı, boşalma süresinin geçici olarak değil, kalıcı olarak uzatılmasıdır. Kişilere, boşalma refleksi üzerindeki denetimlerini, istemli olarak sağlaması öğretilmektedir.



Uzm. Dr. Zelkif AKGÜL
Psikiyatri

__________________
Al Beyin Kafana Sokarsın
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
boşalmayı kontrol edememe


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sosyal ortamlarda kendini ifade edememe Zen Ruh Sağlığı 0 02 Kasım 2012 22:07
Kontrol(web) avdet mIRC Scripting Dersleri 14 23 Mayıs 2012 22:01
İpucu: Google WebMaster Programları - Çoklu Pagerank Kontrol & Backlink Kontrol Broast Google 0 01 Eylül 2010 16:47
Kullanışlı Webmaster(Google) Programları(Çoklu Pagerank Kontrol,Backlink Kontrol...) aLKoLiK Google 5 27 Ocak 2010 20:56
Bot Kontrol Msg . Add-on mIRC Scripting Sorunları 1 03 Eylül 2006 16:49