IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Temmuz 2019, 03:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gcell otolog mikrograft saç ekimi




Gcell otolog mikrograft saç ekimi


Otolog Mikrograft Yöntemi; saç kaybıyla mücadelede ve doku yenilemede kılcal damar ve doku yenileme terapisine dayanılan yeni bir tekniktir. Bu teknikte, saçlı derinin ve dokuların yenilenmesi için ‘kişinin kendi (otolog) hücrelerinden oluşan bir dokyu süspansiyonu’ kullanılır.

Otolog Mikrograft Yöntemi, androgenetik alopesi ve diğer saç kaybı problemleriyle mücadele etmek için son yıllarda geliştirilmiş güvenli ve etkili yeni bir tekniktir. Uygulama tek seanstır.

Sadece saç değil aslında genel olarak vücuttaki dokuların yenilenmesi için kendi rejenerasyon süreci kullanılan bu uygulama için üretilmiş GCell, yenilenme süreci için hastaların kendilerinden alınan dokuların kilinik ortamında uygulanması için özel olarak üretilmiş bir cihazdır.

Uygulamada, hastaların kendi vücutlarından (saç tedavisi için saçlı deriden) toplanan hücreler işlemden geçirilerek enjekte edilir ve böylece uygulama yapılan bölgede progenitor (öncül) hücrelerin sayısının artışı sağlanır.

Bu teknik, dokularda büyük oranda bulunan folikül hücrelerinin ve bunlara destek olan kök hücre ve destek hücrelerinin varlığına dayanarak yapılan birçok klinik çalışmanın sonucunda oluşturulmuştur. Hücrelerin toplanması, doku süspansiyonu hazırlanması, homojenize ve aktive edilmesi işlemlerinin tamamı fiziksel süreçlerle tamamlanır.

Uygulama Ne Kadar Sürer?

Otolog Mikrograft Prosedürü oldukça konforludur ve kliniklerde lokal anestezi kullanılarak yaklaşık 30dk içinde gerçekleştirilir ve uygulamadan hemen sonra kişiler günlük aktivitelerine dönebilirler.

İşlemin hemen ardından saç köklerini besleyen kılcal damarların yenilenmesi başlar. Daha sonra bunlar vasıtasıyla beslenen doku, içine eklenmiş olan progenitör hücrelerin de etkisiyle iyileşmeye başlar. Süreç biyolojik olduğu için kişiden kişiye değişmekle beraber etkisi 3 ila 4 ay sonra görülmeye başlanır. Ancak görsel olarak fark edilir etki yaklaşık 6 aydan sonra elde edilir.

Yan Etkisi Var Mıdır?

Tamamen kişinin kendi dokusu kullanıldığı için zararlı yan etki beklenmez. Kendi hücrelerimizin kullanıldığı bu teknikle kafa derisi ve mevcut saç yoğunluğu iyileştirilir ve yeni saç foliküllerinin büyümesi sağlanır.

Bu uygulama, saçın normal döngüsüne dönmesini sağlar. Böylece saçın yoğunluk ve kalınlık kalitesini de arttırdığı için saç dökülmesini normal seyrine getirir. Ayrıca yeni saç oluşumunu tetikleyerek daha iyi bir görüntü elde etmemizi sağlar.

Sadece Erkeklere mi Uygulanır?

İşlem hem kadın hem de erkekler için uygundur.

Saç Ekiminin Yerine Kullanılır mı?

Gerekli olduğunda saç ekme süreçleri dahilinde de kullanılabilinir ancak alternatif değildir. Saç ekiminde iyileşme süresini hızladırır, bu sayede komplikasyonları en aza indirir ve çok az bir sürede etkili sonuçlara ulaşılmasını sağlar.

Sadece Saç Tedavileri İçin mi Kullanılır?

Otolog Mikrograft Yöntemi tüm dokuların yeniden canlandırılması için vücudun kendi hücrelerinin kullanıldığı bir tekniktir.

Sadece saç değil, cildin yenilenmesi, sivilce ve yara izlerinin giderilmesi, keloid ve doku kayıplarının giderilmesi gibi çeşitli amaçlar için kullanılabilir.

GCell Otolog Mikrograft Tekniğinin Faydaları

Çok sayıda insan saçlı deriyle ilgili sorunlar yaşamakta. Genetik yatkınlık başta olmak üzere stres, tiroid hastalıkları, kronik rahatsızlıklar, demir eksikliği, kullanılan bazı ilaçlar, kalitesiz beslenme ve kalitesiz ürün kullanımı gibi pek çok sebep saç dökülmesini tetikliyor.

GCell Otolog Mikrograft Yöntemi; hem kadınlarda hem erkeklerde saç sorunlarının büyük bölümünde başarılı sonuçlar elde etmeyi sağlar.



GCell özellikle saç probleminin yeni başladığı erken dönemlerde uygulandığında, önce dökülmenin azalarak normal seyrine gelmesini sağlar ve kellik ileri yaşlara ötelenir ya da kellik durumuna gelmeye engel olur. Sonuçlar kişiden kişiye değişmekle beraber etkili bir yöntem olarak kullanılmaktadır.

GCEll ayrıca saç ekimi yaptırmak istemeyenler için de iyi bir seçenektir. Özellikle sadece saç ekimiyle kozmetik olarak istenen faydayı görecek ama ekim düşünmeyen hastalar için saç ekimine görsel olarak alternatif olmasa da genel durumu daha iyiye taşıyabilecek bir yöntemdir.

Özet olarak Başlıca Faydaları;

Kişinin mevcut saçını korumak ve canlandırmak

Uzun ancak zayıf saçları kalınlaştırıp güçlendirmek

GCEll Otolog Mikrograft Sistemi çok sayıda tüysü saç teli olanlarda da saç tellerini kalınlaştırarak hacimli ve saçlı bir görüntüye sahip olmaya yardımcı olur.

Saçlı derinin altında kalan inaktif saç hücrelerini aktif hale getirerek saçlı derinin üzerine çıkarmak



GCEll Otolog Mikrograft Sistemi aynı zamanda saç ekimi için de hem hazırlık tedavisi görevi görürken, hem de saç ekimi sırasında veya ekimden bir süre sonra da uygulanarak saç ekiminin başarısını arttırır.

GCEll Otolog Mikrograft Yöntemi nasıl uygulanır?

Hastaların kendilerinden punch biopsi ile alınan dokular özel bir işlemden geçirilerek bir doku solüsyonu haline getirilir ve hemen ardından çok ince iğneler kullanılarak mezoterapi yöntemiyle enjekte edilir.

GCEll Otolog Mikrograft Yöntemi sonuç ne zaman alınır?

Kişiden kişiye değişmekle beraber etkisi 3 ila 4 ay sonra görülmeye başlanır.Ancak görsel olarak asıl etkisini 6 aydan sonra gösterir.

Dr. Sinan AKYÜREK
Medikal Estetik Sertifikalı Tıp Doktoru

__________________
Al Beyin Kafana Sokarsın
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
saç ekım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saç Dökülmesinin Nedenleri ve Saç Ekimi taLia Saç Modelleri ve Bakımı 0 10 Eylül 2013 17:25
Bayanlarda Fue Saç Ekimi taLia Saç Modelleri ve Bakımı 0 10 Eylül 2013 17:20
Fue Saç Ekimi Liaaa Saç Modelleri ve Bakımı 0 27 Nisan 2012 01:46
Fue Saç Ekimi ve Restorasyonu Liaaa Sağlık Köşesi 0 31 Mart 2012 15:56
Estetik Cerrahi -Saç Ekimi Ecrin Erkek Sağlığı 0 23 Ekim 2011 12:39