IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Cinsel Sağlık (https://www.ircforumlari.net/cinsel-saglik/)
-   -   Erkekler İçin Yeni Doğum Kontrol Hapı Umudu (https://www.ircforumlari.net/cinsel-saglik/856695-erkekler-icin-yeni-dogum-kontrol-hapi-umudu.html)

PySSyCaT 01 Şubat 2020 17:35

Erkekler İçin Yeni Doğum Kontrol Hapı Umudu
 


Sağlıklı sperm üretimiyle alakalı yeni bir genin keşfiyle birlikte erkekler için yeni bir doğum kontrol hapı geliştirilmesi gündemde. Edinburgh Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ve Plos Genetics dergisinde yayınlanan araştırmada Katnal 1 geninin sperm üretimi açısından kritik olduğu belirlendi. Bu gen, sperm üretiminde önemli yeri bulunan bir proteini üretiyor. Bu protein olmadan spermler gerekli biçimde gelişemiyor.


Sperm gelişiminin son sürecinde devreye giren dolayısıyla da devreden çıkarılması sperm üretim kapasitesini etkilemeyecek bu geni durduran bir ilaç, erkekler için yeni bir doğum kontrol yöntemi olur. Ancak biyolojik olarak çok dar bir hedef olduğu için sadece bu geni durdurup başka zarar vermeyecek bir ilacın geliştirilmesi de kolay değil. Erkeklerde prezervatif ve vasektomi dışında pek bir doğum kontrol yöntemi bulunmuyor. Geliştirilebilirse, bu hap, hormonları da etkilemeyen bir yapıya sahip olacak. Bu da bilim çevrelerinin uzun zamandır üstünde çalıştıkları bir konu.






HemenSagLik..


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:09.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net