IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Cinsel Sağlık (https://www.ircforumlari.net/cinsel-saglik/)
-   -   Kalın Sesli Erkeklerin Sperm Sayımı Düşük (https://www.ircforumlari.net/cinsel-saglik/856696-kalin-sesli-erkeklerin-sperm-sayimi-dusuk.html)

PySSyCaT 01 Şubat 2020 17:48

Kalın Sesli Erkeklerin Sperm Sayımı Düşük
 


Birçok çalışma, kadınların genelde, çıkıntılı çene, yüksek kas kütlesi ve pes sesler gibi erkeksi özellikleri seçtiğini buldu.

Teori şu ki bu özellikler yüksek kaliteli bir eşi işaret eder, örneğin maskülen erkeklerin genelde daha sağlam miktarda spermleri olduğu ileri sürülür.

Ama yeni bir araştırmanın açıkladığı üzere, kalın sesli erkekler kadınlara daha çekici gelirken pes sesli erkeklerin boşalmalarındaki sperm yoğunluğu daha düşük.

Bulgunun ileri sürdüğüne göre, evrimsel açıdan enerjilerinin büyük bölümünü kendilerini dişilere çekici kılmaya yatıran erkekler başka alanlarda yoksunluklardan, bu durumda sperm sayımından mustarip olabilir.

Örneğin, ses perdesini düşüren erkeklik hormonu testosteron, araştırmacılara göre, sperm üretimini bozabilir.

Sperm Sayımını Hesaplamak
Araştırmacılar bir üniversite kampusundan 54 heteroseksüel erkek ve 30 heteroseksüel kadını çalışmaya dahil ettiler.

Ekip erkek gönüllülerin seslerini kaydetti, sonra kadın gönüllülerden erkeklerin seslerini çekicilik ve erkeksilik açısından puanlamalarını istedi. Şaşırtıcı olmayan biçimde, kadınlar kalın sesleri en çekici olarak puanladı.

Sonra her erkek gönüllü, kendi evlerinin gizliliğinde meni örneği toplayıp analiz için laboratuara getirdi.

Örnekler bilgisayar destekli sperm analiz sistemine girildi, spermin hedefi olan yumurtaya yüzme becerisinin yanı sıra menideki sperm sayısı da incelendi.

Analiz gösterdi ki daha çekici seslere sahip erkeklerin sperm kalitesi daha az arzulanan seslere sahip erkeklerin sperm kalitesinden daha iyi değildi.

Aslında, diye bildirdi araştırmacılar, kalın sesli erkeklerden alınan sperm tamamen hareketli ve doğurgandı; yalnızca boşalma esnasından daha az sperm hücresi vardı.

Diğer Erkeklerde Maskülen Özellikler Mi Evrimleşti?
Bu tür araştırmada ağır basan soru, neden kişilerde karakteristik olarak maskülen özelliklerin evrimleştiği.

“Evrimsel geçmişimizde, [maskülen] erkeklerin daha fazla üreme başarısı olurdu, bu da sesler, yüzler, vücutlar ve benzerlerinde cinsel çiftbiçimliliğe [kadınlar ve erkekler arasındaki farklar] yol açar,” dedi araştırmacılar.

“Bu, hayvanlarda da çok iyi araştırıldı; kanadageyiği ve tavuskuşlarını düşünün. Ama kendi evrimsel tarihimiz hakkında daha az bilgiye sahibiz.”

Erkeksilik diğer erkeklerle rekabet ederken de önemli, diye vurguladı araştırmacılar.

“Erkeklerde, genel olarak, daha iri ve kaslı vücutlar ama pes sesler olması (daha fazla değilse de) eşit ölçüde muhtemel çünkü diğer erkeklerle baskınlık ve konum için rekabet etmek zorundalar,” diye eklediler.

Aslında, bir kadının erkeksilik tercihi, baskın bir eş, ona ve ailesine en iyi korumayı sunan birini bulma ilgisinin yan ürünü olabilir.

Yeni çalışma, erkeksiliğin dişileri etkilemenin ötesinde bir rolü olması gerektiği düşüncesine de uyuyor. Bu halen araştırılıyor.

“Eğer maskülen özellikler, bir miktar sperm kalitesi pahasına, daha yüksek baskınlık/konum sağlıyorsa o zaman maskülen özellikler ve doğurganlık arasındaki takas daha fazla anlam ifade eder,” dedi araştırmacılar.




Kaynak: Nationalgeographic







Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:05.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net