IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Esmâ-Ül Hüsnâ (https://www.ircforumlari.net/esma-ul-husna/)
-   -   El-Bakı (c.c.) (https://www.ircforumlari.net/esma-ul-husna/396678-el-baki-cc.html)

Ein 10 Haziran 2011 14:14

El-Bakı (c.c.)
 
Devam eden, fani olmayan

(Yer) Üzerindeki her sey yok olucudur; Celal ve ikram sahibi olan Rabbinin yüzü (kendisi) baki kalacaktir.
(Rahman Suresi, 26-27)
Kainat içinde bulunan tüm varliklarin bir sonu vardir. Bir insan dogar, yasar ve dünyada sürdürdügü sinirli ömür sonucunda ölür. Bu son, bütün insanlar için kaçinilmazdir. Insanlar gibi bitkiler ve hayvanlar aleminin de yok olusu kaçinilmazdir. Onlar da dogduktan bir süre sonra birer birer ölürler. Örnegin bir agaç yeryüzünde yüzlerce sene yasayabilir. Fakat en nihayetinde ölmeye mahkumdur. Canli olan hersey hayatini tüketip topragin altina girecek ve yok olacaktir.
Ayni sekilde cansiz varliklarin da bir sonu vardir. Zaman, tümü üzerinde yipratici etkisini gösterir. Örnegin, binlerce yil önce ihtisam içinde yasamis kavimlerden bugün yalnizca yikintilarin geriye kaldigini görürüz. Allah "(Halki) Zulmediyorken yikima ugrattigimiz nice ülkeler vardir ki, simdi onlarin altlari üstlerine gelmis ipissiz durmakta, kullanilamaz durumdaki kuyulari (terkedilmis bulunmakta), yüksek saraylari (çin çin ötmektedir)." (Hac Suresi, 45) ayetiyle bu gerçege dikkat çekmistir. Iste tüm cansiz varliklarin sonu da bu sekildedir.
Içinde yasayan varliklarin bir sonu oldugu gibi kainatin da bir sonu vardir. Kainattaki tüm gökcisimleri, yildizlar, günesler bir gün enerjilerini tüketip yok olacaklardir. Veya Allah diledigi baska bir sebeple tüm kainati yok edecek, kiyamet günü ile ilgili vaadini gerçeklestirecektir.
Görüldügü gibi hersey sonludur; kainat da, yaratilmis tüm varliklar da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
Allah ise yaratandir. Ve sonsuzluk yalnizca kendisine aittir.
O, insanlara Kuran'da söyle seslenmektedir:
Size verilen her sey, yalnizca dünya hayatinin metai ve süsüdür. Allah katinda olan ise, daha hayirli ve daha süreklidir. Yine de, akillanmayacak misiniz?
(Kasas Suresi, 60)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:11.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net