IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Haziran 2011, 14:26   #1
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
El-Gani (c.c.)




Çok zengin, herseyden müstagni


Ey insanlar, siz Allah'a (karsi fakir olan) muhtaçlarsiniz; Allah ise, Ganiy (hiç bir seye ihtiyaci olmayan)dir, Hamid (övülmeye layik)tir.
(Fatir Suresi, 15)

Tarih boyunca yasamis olan azgin ve kibirli kisilerin ortak özelliklerinden biri, güç ve zenginlik sahibi olmalari olmustur. Bu kisiler Allah'in verdigi nimet ve imkanlarla Allah'a karsi büyüklenmisler ve O'ndan yüz çevirmislerdir. Sahip olduklari herseyin gerçek sahibinin Allah oldugunu unutmus, O'nun kendilerine lütfundan bagisladigi mali-mülkü sahiplenmeye kalkmislardir. Yalniz inkar etmekle kalmamislar, iman edenlere de baski ve zulüm uygulamis, Allah'in elçilerine de büyük bir düsmanlikla baskaldirmislardir. Sonunda Allah dayanilmaz bir azapla kendilerini bir anda yakalamis, kendilerini de mallarini da yerin dibine geçirmis ve herseyden müstagni oldugunu göstermistir. Öyle ki azgin enaniyet sahiplerinin bu sonlari, alemlere ibret olacak kadar aci olmustur.
Bu, kendilerine apaçik belgelerle elçiler geldigi halde "Bizi bir beser mi hidayete ulastiracak?" demeleri ve bu yüzden inkar edip saparak yüz çevirmeleri nedeniyledir. Allah da (onlara karsi) müstagni oldugunu (hiç bir seye ihtiyaci olmadigini) gösterdi. Allah Gani'dir, Hamid'dir.
(Tegabün Suresi, 6)

Bu inkarci ve müstekbir insanlarin unuttuklari ya da kavrayamadiklari gerçek göklerin, yerin ve bu ikisi arasinda bulunan herseyin hazinelerinin gerçek sahibinin Allah olduguydu.
Göklerde ve yerde ne varsa Allah'indir. Andolsun, biz sizden önce kitap verilenlere ve sizlere: "Allah'tan korkup-sakinin" diye tavsiye ettik. Eger inkara saparsaniz, süphesiz, göklerde ve yerde ne varsa Allah'indir. Allah, hiç bir seye ihtiyaci olmayan, hamd'e layik olandir.
(Nisa Suresi, 131)

Onlar kendilerine mal verildi diye Allah hakkinda tartismalara girip, O'na karsi ibadet etmekten büyüklüge kapilmis, kendilerine hakki getiren elçilerden bu nedenle yüz çevirmislerdi. Elçinin onlara son sözü ise su olmustu:
Musa demisti ki: "Eger siz ve yeryüzündekilerin tümü inkar edecek olsaniz bile süphesiz Allah hiç bir seye muhtaç degildir, övülmüstür."
(Ibrahim Suresi, 8)

Evet, birçok ayette de belirtildigi gibi Allah güç ve zenginligin gerçek sahibidir. O herseyden müstagnidir, herseyse O 'na muhtaçtir.
Yeryüzünde gezip dolasmiyorlar mi ki, kendilerinden öncekilerin nasil bir sona ugradiklarini görsünler; üstelik onlar kuvvet bakimindan kendilerinden daha güçlüydüler. Göklerde ve yerde Allah'i aciz birakacak hiçbir sey yoktur. Süphesiz O, bilendir, güç yetirendir.
(Fatir Suresi, 44)


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cc, elgani


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gani Mevlam Nasip Etse Ecrin İslamiyet 0 16 Mart 2014 09:37
Gani Müjde Liaaa Şairler / Yazarlar 0 14 Ekim 2012 02:27
Mars'ta Gani Gani Buz Sevda Esrarengiz Olaylar 0 22 Eylül 2011 20:01