IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Haziran 2011, 14:27   #1
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Esmaül Hüsna Zikirleri




Esas olaraka zikre baslamadan önce abdest alinir, Destur Bismillah denilir ve Niyet edilir. Boyun bir tarafa kirilarak; dünya kelamindan uzak, dünyayi unutarak, ismin hem dil, hemde kalb ile birlikte ifadesine baslanir. Manevi alemlerin sultani olmak için YA HU YA ALLAH ismi azami zikredilir. Bu zikir Allah dostlarinin, veli kullarinin zikridir. HU ismi serifi disinda Allah isminin önüne hiç bir isim geçemez. Allah ismini insanlardan uzak, tenha bir yerde abdestli olarak zikredene; Meleklere mahsus alemlerin kapilari açilir. Maneviyati güçlenir. Yüksek makamlara ulasir, nurlanir

TAbiki
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
i zikretmeinin yeri zamani yoktur . Örnegin vakti girmeden, abdest almadan namaz kilamazsiniz.Gereken sartlari tasimadan hacca gidemez, zekat veremezsiniz, gecenin bir vakti kendisine iyilik yapabileceginiz bir kisi bulamayabilirsiniz. Ancak her an, her yerde ve namaz abdestli veya degil her sart altinda ALLAH'i zikredebilirsiniz, Tabiki haram sayilan herhangibir seyin bulunmadigi bir yerde.

Yâ" kelimesi ise bildigin gibi, Arapça'dan Türkçe'ye "EY" diye çevrilen bir hitap ve seslenme kelimesidir,Yardim isteme, aman ve ah gibi medet talep etmeyi ifade eder.

Esma Her okunusu ardindan Celle Celalülhu ( Yüce ve Aziz ) olsun denir. " Ya Allah Celle Celalühü" seklinde. ( Allah C.C. )


Bir hacet için bir esma zikrediliyorsa belirlenen sayida zikredilir ve hacet ne ise o dilenir. beddua edilmez, kendiniz için hos görmediginiz her hangi bir sey için " Esma" okunmaz.

Peki zikretmenin bu büyük faziletlerini ögrenen bir kisi ne yapmalidir? Seytanin tuzagina düsüp de çok az bir zikirle gün geçirmemek için, o kisinin günlük ve asgari sabit bir tesbihi olmalidir. , HER GÜN Peygamberimizin (s.a.v.) Evliyalar Sultani Hz. Ali Efendimize her gün çekmesi için tarif ettigi su essiz tesbihi çekebilirsiniz.

-33 defa "Estagfirullah-elhamdülillah",
-33 defa "Allahümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed" -- Manasi: Allahim! (peygamberimiz) Hz.Muhammed'e ve aline (evladu iyaline) rahmet eyle --
-33 defa "Lâ Ilahe Ill
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
"
-100 defa "Allah"
-33 defa "Ihlas suresi"

Bu tesbihin sonunda veya basinda ve sonunda "Bir Fatiha ve üç Ihlas" suresi okuyarak Peygamberimize (s.a.v.), tüm Peygamberlere, tüm sehitlere, yasayan ve ahirete göçmüs tüm Evliyalara, yasayan ve ahirete göçmüs tüm sevdiklerime ve tüm Müslümanlara hediye etmesini
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
tan niyet edersek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
in izniyle binlerce Fatiha ve Ihlas yollamis oluruz. Son olarak, Rabb'ime dua ediyorum.

Zikir, sesli ve sessiz olmak üzere iki sekilde yapilir. Insan istedigi zaman sesli, istedigi zaman da sessiz zikredebilir. Insan zikretmeye basladiginda ne olur ? Allah'imiz hemen bize nazar ederek "Söyle Ey Kulum" der. Nitekim söylediklerimizin delili olarak Kur'an'da Allah (c.c.), "Beni zikrediniz ki, Ben de sizi zikredeyim(el-Bakara Sûresi, 2/152)." buyurmustur. Allah'in insana nazar etmesinden daha büyük bir güzelligi ise, insan kainatti on kez dolassa bile asla bulamaz. Allah'in nazar ettigi insan, hele kalbi biraz da temizse Allah'in varligini ve güzelliginini derhal hissetmeye baslar. Allah'in varligini ve güzelligini hisseden bu insanda büyük bir mutluluk ve kalp genisligi meydana gelir. Insanda tarifsiz güzellikte ve çesitte duygular olusur. Bütün bunlari yasayan insanin ise, Allah'a olan sevgisi kat kat artar. Allah'i bu kadar çok seven bir insan da, O'nun söylediklerinin disina bir santim çikmamak için elinden gelen gayreti gösterir. Zikrin insani kötülüklerden alikoymasi ve iyi bir adam olmasina vesile olmasi iste böyle gerçeklesir.

Son Olarak;
Kisi, manevi olarak belli bir seviyeye ulasmadan bu 99 Güzel Isimden bir veya birkaçini tesbih edinerek çok asiri sayida her gün çekmemelidir ( örnegin 3000-4000 ve daha fazlasi ) . Bu Isimlerin etkileri öylesine büyüktür ki, kisinin bunlari kaldirmasi mümkün olmaya bilir." ( İnsan Maneviyatında Aşırı yükseliş ve sonrasında tesbihi bırakmayla ani inişler görülebilir demişlerdir) Öyleyse islam alimleri dediği gibi ibadet de aşırıya kaçmadan sürekli yapmaya çalışmalıyız (tıpkı beş vakit namaz gibi, günde belli aralıklarla beş kez). O halde gün içerisinde bol bol "Lâ Ilahe Ill
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
" diyelim, "ALLAH" diyelim, "Estagfirullah" diyelim, Salavat getirelim FAKAT, bu 99 Isimden herhangi birini manevi olarak belli bir seviyeye ulasmadan çok asiri miktarda günlük tesbihimiz haline getirmeyelim.



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
esmaül, hüsna, zikirleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Esmaül Hüsna Dinle.. Sır Esmâ-Ül Hüsnâ 1 07 Eylül 2020 21:13
ESMAÜL HÜSNA VE SIRLARI Seyra Esmâ-Ül Hüsnâ 0 20 Ağustos 2014 17:49
Bir Esmaül Hüsna ŞEKÛR Ein Esmâ-Ül Hüsnâ 0 10 Haziran 2011 14:27
El-Esmaül Hüsna (Allahu Tealâ'nın 99 İsmi) noLove Genel İslami Konular 1 29 Mart 2009 02:30