IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ocak 2011, 21:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Spagettiye Tapıyor Birayla Kutsanıyorlar..





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu dinin tanrısı Uçan Spagetti Canavarı (USC). Bira içip köfteden gözleri olan spagettiyi yemek kutsal kabul ediliyor. Vaat edilen cennette bira fışkıran volkanlar ve striptizci üreten fabrikaları var.

Herşey, 2005’te Kansas’taki eyalet okullarında Darwin’in Evrim Teorisi’ne alternatif olduğu düşünülen ‘Akıllı Tasarım’ın okutulmasıyla başladı. Evrim Teorisi’ni hiçe sayan bu teori, evrenin zeki ve bilinçli bir varlık tarafından yaratıldığını söyleyen içeriğiyle fizik kuramlarına uymuyordu.

O zamanlarda 25 yaşında olan ve Oregon Üniversitesi mezunu Bobby Handerson, J.W. Bush tarafından da desteklenen Yaratılış Teorisi’ne tepkisini gösterdi. Sırf inat olsun diye Kansas Eğitim Kurumu’na yolladığı açık mektupla, tanrısı Uçan Spagetti Canavarı (Flying Spaghetti Monster) olan Pastafaryanizm isimli bir dine inandığını bildirdi.

Madem ki yaratılış teorisi otkullarda okutuluyordu, tüm evreni yarattığına inandığı USC ve Pastafaryanizm’i okullarda diğer iki teoriyle birlikte okutulmasını istedi. Böylece yeni bir din ve yepyeni bir tanrı doğmuş oldu.

Pastafaryanizm adı, İngilizce’de makarna anlamına gelen ‘pasta’ ve Bob Marley’in de mensubu olduğu, Mısır kökenli Ra dinlerinin Hıristiyanlık ve Yahudilik ile karışımından oluşan Rastafaryanizm’in birleşiminden ortaya çıktı.

Bobby Handerson, dini bu isimle ortaya çıkarttıktan sonra [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] isimli bir de internet sitesi kurdu ve Pastafaryanlar bu site çatısı altında toplanmaya başladı. İyice kabul görmüş din, ateist, agnostik ve septiklerin kalesi olmuş vaziyette. Semavi dinlere inanmayanlar genel olarak “Bize dini anlamda birçok şey anlatıldı durdu. İnanılması mümkün olmayan akla ve fizike aykırı birçok şeye inanılıyorsa pekala USC’ye de inanılabilir” diyor.

Bir diğer söylem ise “Her dinin cennet tasvirlerinde birçok uçuk kaçık şey var. Bizimkinde de bira fışkıran volkanlar ve striptizci üreten bir fabrika var.”

Pastafaryanizm tüm dünyada oldukça yaygın ve aslında anlayacağınız üzere parodi bir din. Diğer dinlerle dalga geçmiyor veya hakaret etmiyor. Pastafaryanlar gayet ciddi ve sadece dogmaları yıkıp insanları soru sormaya teşvik etmeye çalışıyorlar.

Evrim Teorisi’ne inanmayanlarla dalga geçerek, tüm evreni Uçan Spagetti Canavarı’nın yarattığını iddia ediyorlar. Pastafaryanizm çoktan ciddiye alınmış vaziyette. Facebook’ta din seçeneklerinin içinde bile seçeneği var! Pastafaryanizm’in kutsal kitabı olan ‘Delifişek’ ise yakında 6.45 Yayınları’ndan piyasaya çıkacak.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
birayla, kutsanıyorlar, spagettiye, tapıyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Siyah Birayla Dana Yahni YapraK Et Yemekleri 0 22 Mart 2009 23:53